UK Qualifiers Euro Tour 1 en 2 bekend: overstappers maken indruk PDC
PDC

UK Qualifiers Euro Tour 1 en 2 bekend: overstappers maken indruk

UK Qualifiers Euro Tour 1 en 2 bekend: overstappers maken indruk

Vandaag werden de UK kwalificatietoernooien gespeeld ten behoeve van de eerste en tweede European Tour van het jaar, de German Darts Championship en de Gibraltar Darts Trophy. De European Tour 2015 doet de aftrap in Hildesheim waar van 13 tot en met 15 februari de German Darts Championship gehouden zal worden. Na enkele weken wordt de tweede European Tour van het jaar in Gibraltar gespeeld. De Gibraltar Darts Trophy wordt van 20 tot en met 22 maart gehouden. Zoals gebruikelijk zijn er 20 plekken te vergeven op de UK kwalificatietoernooien.

Recente overstappers Alan Norris en James Wilson hebben hun droomdebuut bij de PDC voortgezet. Het lukte Norris niet om zich te kwalificeren, maar hij kreeg het voor elkaar een tweede 9-darter te gooien in zijn eerste week bij de PDC. Op de Qualifying School gooide Chuck de perfecte leg tegen Jason Lovett. Vandaag moest Lovett er weer aan geloven. In de 1e ronde van het eerste UK kwalificatietoernooi kreeg hij wederom een 9-darter van Alan om de oren. Norris won de partij ook nog, maar ging in de 2e ronde kopje onder tegen Steve Brown.

Ook James Wilson kwam wederom goed voor de dag. Wilson heeft zich van een plek op de German Darts Championship weten te verzekeren na een overwinning op onder andere de nummer 9 van de wereld, Dave Chisnall. Jammie Dodger trok deze partij naar zich toe met een 164 finish en gooide ook nog finishes van 144 en 121.

Onder andere Terry Jenkins, Jamie Caven, kersverse tourkaart winnaar Devon Petersen en John Part waren ook succesvol op het eerste kwalificatietoernooi. Petersen zette zijn vorm voort op het tweede kwalificatietoernooi waar hij ook een ticket pakte. Andrew Gilding die de tweede 9-darter van de dag produceerde, was succesvol op het kwalificatietoernooi voor de Gibraltar Darts Trophy. Onder andere Wes Newton, Kevin Painter, Mark Webster en Steve West zien we ook terug op de Gibraltar Darts Trophy.

De European qualifiers voor de European Tour 1 en 2 worden op 24 januari gespeeld in Bielefeld, Duitsland. Op deze kwalificatietoernooien kunnen onder andere Nederlanders en Belgen een gooi doen naar één van de acht tickets. De Host Nation Qualifier voor de German Darts Championship wordt op 12 februari in Hildesheim gespeeld, terwijl de Host Nation Qualifier voor de Gibraltar Darts Trophy op 21 maart in Gibraltar gehouden zal worden.

Qualifiers voor de German Darts Championship (European Tour 1)

Terry Jenkins
James Wilson
John Bowles
Chris Aubrey
Jamie Caven
Devon Petersen
Stuart Kellett
Andy Boulton
John Scott
Ricky Williams
Andy Smith
Kevin Thomas
Joe Murnan
Joe Cullen
Pete Dyos
Andy Parsons
Kevin McDine
John Part
Ross Smith
Michael Barnard

Qualifiers voor de Gibraltar Darts Trophy (European Tour 2)

Kevin McDine
Andy Jenkins
Nathan Derry
Brian Woods
Wes Newton
Brett Claydon
Andrew Gilding
Kevin Painter
Joe Murnan
Andy Smith
Jamie Lewis
Mark Webster
Steve West
Gerwyn Price
Devon Petersen
Mickey Mansell
Daryl Gurney
Wayne Jones
Tony Newell
Andy Parsons

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws