Unibet Masters middag 1: Raymond v Barneveld onderuit tegen Smith PDC
PDC

Unibet Masters middag 1: Raymond v Barneveld onderuit tegen Smith

Unibet Masters middag 1: Raymond v Barneveld onderuit tegen Smith

Vanmiddag zal de Unibet Masters aanvangen. Vanaf kwart voor 2 zullen er vier eerste ronde partijen gespeeld worden. De middag wordt begonnen door Robert Thornton en Dave Chisnall. Vervolgens is het de beurt aan James Wade en Terry Jenkins. Daarna is het de beurt aan Peter Wright en Ian White. De middag wordt afgesloten door Michael Smith en Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld won de laatste ontmoeting tegen Michael Smith in de kwartfinale van het PDC WK met 5-4. Ook de andere vier ontmoetingen op TV-toernooien wist de Hagenaar winnend af te sluiten. Op de vloertoernooi bleek Michael Smith een taaie kluif voor onze landgenoot.

RTL7 zendt tussen 18.00 en 19.00 uur op TV uit. Uiteraard valt het toernooi ook de volgen via de livestream van RTL7.

Het format is best of 19 legs.

Programma middagsessie 30 januari
Robert Thornton (87.94) - Dave Chisnall (90.33) 9-10
Dave Chisnall overleeft een 8-0 achterstand tegen the Thorn. De Schot opent met een 14- darter waarna hij 100, 78 en 80 weet te landen voor een 4-0 voorsprong. Thornton weet ook nog eens 122 te finishen waarna Chisnall het opnieuw laat afweten op de buitenste ring. Thornton kan profiteren en via een 60 en 97 finish op 8-0 voorsprong te komen. Met een 101 finish weet Chisnall eindelijk een leg te pakken, wat in de eerste acht legs niet lukte gaat de Engelsman nu makkelijk af. Zes legs op rij gaan naar Chisnall waarna Thornton 9-6 maakt en slechts een leg verwijderd is van de overwinning. De man uit St Helens steekt daar echter een stokje voor door wederom drie legs op rij te pakken. In de beslissende leg mist Robert Thornton tops en dubbel 10 waarna de nummer tien van de wereld zijn comeback via tops weet af te maken met een spectaculaire overwinning.

James Wade (91.41) - Terry Jenkins (89.62) 10-8
Voormalig Unibet Masters kampioen James Wade heeft de eerste ronde overleefd door The Bull Terry Jenkins met 10-8 te verslaan. Wade die in 2014 de titel wist te pakken gooide wel een 141- finish in een matige wedstrijd van beide mannen.

Peter Wright (100.15) - Ian White (96.89) 10-7
In de ArenaMK wist Peter Wright Ian White te verslaan. White begon ijzersterk aan het onderonsje met een 13- darter. De Schot loopt vervolgens weg naar een 5-2 voorsprong door vier legs op rij te winnen. Met een 121- finish en een 83- finish weet White terug te komen naar 6-5. White weet nog twee legs te pakken maar is vandaag niet opgewassen tegen Peter Wright die via tops de overwinning pakt.

Michael Smith (90.93) - Raymond van Barneveld (86.83) 10-7
Smith komt al snel op een voorsprong maar hij weet de Nederlander niet volledig van zich af te schudden en ziet hem tot 4-4 naderen. Enigszins tegen de verwachtingen komt Van Barneveld zelfs op een 5-4 voorsprong maar Smith laat zich niet imponeren en neemt de voorsprong terug over naar 8-5. Barney perst er dan nog een 12-darter uit met een 138-finish maar het zou niet meer mogen baten. Met 10-7 is de winst voor Michael Smith.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws