Van Gerwen is recordhouder van hoogste gemiddelde live uitgezonden PDC
PDC

Van Gerwen is recordhouder van hoogste gemiddelde live uitgezonden

Van Gerwen is recordhouder van hoogste gemiddelde live uitgezonden

Een gemiddelde van 116,90 stond er na afloop van de partij tegen James Wade achter de naam van Michael van Gerwen. Een ongekend gemiddelde dat zelden op een toernooi wordt behaald dat live wordt uitgezonden. Van Gerwen noteerde onlangs nog wel een gemiddelde van 117,94 in de finale van de German Darts Championship 2015. Deze werd echter niet live op televisie uitgezonden. Na zijn kwartfinale partij tegen Paul Nicholson op de Perth Darts Masters 2014, eindigde Michael van Gerwen ook met een bizar hoog gemiddelde van maar liefst 118.21. Maar het kan nog hoger zo blijkt uit een duik in de geschiedenisboeken.

In 2009 wist Phil Taylor tijdens de Championship League of Darts, welke live op internet werd uitgezonden, in zijn duel met Wayne Marlde een gemiddelde te gooien van 121,71. Zeker in die tijd was dit gemiddelde buitenaards en werd het niet voor mogelijk gehouden dat dit bereikbaar was. Ook The Power bleek ervan onderste boven aangezien hij de finale later niet winnend zou afsluiten. De titel ging naar Colin Osborne.

Michael van Gerwen wist in 2012 dit buitenaardse record van Taylor echter toch te verbreken. Tijdens eveneens de Championship League of Darts speelde Van Gerwen tegen Steve Beaton en in deze partij kwam Van Gerwen op het gemiddelde van maar liefst 121,86. Hiermee is Van Gerwen tot op heden nog altijd de recordhouder wereldwijd van het hoogste gemiddelde ooit welke live is uitgezonden op televisie of internet.

Om de top 4 compleet te maken wist Phil Taylor in 2010 met een gemiddelde va 118,66 te winnen van Kevin Painter op de UK Open en Van Gerwen wist tegen Paul Nicholson op de Perth Darts Masters 2014 te komen tot een gemiddelde van 118,21.

Hoogste gemiddelden ooit live uitgezonden
1. Michael van Gerwen (121,86)
2. Phil Taylor (121,71)
3. Phil Taylor (118,66)
4. Michael van Gerwen (118,21)

In het koppeltoernooi staat het hoogste gemiddelde ooit live op televisie gegooid op naam van Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Dit gebeurde in de halve finale van de World Cup of Darts 2014 waarbij Nederland het team uit Noord-Ierland trof. Het Nederlends duo denderden over de Noord-Ieren heen door Dolan en zijn landgenoot geen leg te gunnen (4-0) en met een ongekend hoog gemiddelde van 117.88 te eindigen.

Hieronder beelden van het officieel hoogste gemiddelde dat ooit live is uitgezonden met 121,86 gemiddeld.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws