Van Gerwen: "Met Taylor op het podium staan is iets bijzonders" PDC
PDC

Van Gerwen: "Met Taylor op het podium staan is iets bijzonders"

Van Gerwen: "Met Taylor op het podium staan is iets bijzonders"

Van Gerwen hoopt op een finale tussen Phil Taylor en hem op aankomend PDC WK. Dit laat Van Gerwen weten in de documentaire die is gemaakt over de huidige nummer 1 van de wereld. In deze documentaire blikt Mighty Mike onder andere terug op eerdere jaren wanneer het de Brabander nog niet voor de wind ging zoals dit momenteel wel het geval is.

"Het was erg frusterend. Ik dacht toen wel eens: 'Waarom dart ik nog? Ik verloor op een gegeven moment 6 keer op rij in de eerste ronde van een Pro Tour-toernooi Ik zag toen dat ik tegen bijvoorbeeld Painter, Lewis of Wade moest en dacht: 'Oei, dat wordt lastig.' Nu denk ik ‘ik ga hem verslaan’ en ‘ik trek zijn kop eraf’”, aldus Van Gerwen.

De finale van het PDC WK 2015 ziet Michael het liefst tussen hem en Phil Taylor voor zich. Twee jaar geleden stonden de heren al oog in oog met elkaar in de eindstrijd van het PDC WK. De Nederlander kende toen een riante voorsprong maar zich de titel alsnog naar The Power gaan.

"Dat is toch de man die de meeste titels op zijn naam heeft staan en die het darten groot heeft gemaakt. Tegen Phil gooien is toch iets bijzonders, zonder dat ik de anderen, zoals Adrian Lewis, Gary Anderson, Raymond van Barneveld of Vincent van der Voort tekort wil doen. Want dat zijn ook allemaal sterke spelers. Maar met Taylor op het podium staan is toch iets bijzonders voor mij", aldus Mighty Mike.

Vanaf aanstaande donderdag 18 december gaat het PDC WK van start en Michael van Gerwen zal op deze openingsavond in de eerste ronde aanleggen tegen Joe Cullen.

Namens Dartfreakz.nl organiseren we ook dit jaar weer een PDC WK Dartpoule. Voor deelname klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws