Van Gerwen na zijn partij tegen Peter Wright: "Hij is niet professioneel" PDC
PDC

Van Gerwen na zijn partij tegen Peter Wright: "Hij is niet professioneel"

Van Gerwen na zijn partij tegen Peter Wright: "Hij is niet professioneel"

Na zijn partij tegen Peter Wright in week 5 van de Premier League Darts 2015, was Michael van Gerwen 'not amused'. 'Hij is onprofessioneel' gaf van Gerwen wat geïrriteerd aan in zijn interview na de partij.

Zijn opmerking en irritatie hebben te maken met het gedrag van Peter Wright die tijdens een 160 uitgooi de aandacht van het publiek opeiste. De kleurrijke speler gooide bij die finish 120, pauzeerde even en jutte het publiek vervolgens op. Tops van Wright werd niet geraakt, van Gerwen profiteerde met dubbel 16.

Dit zie je Phil Taylor nooit doen voegt Michael toe. 'Peter wil gewoon "de clown uithangen". Hij doet het vaak, hij is niet professioneel. Wat hij doet heeft niets met darten te maken. Maar ik zal beter moeten spelen. Ik heb mijn spel niet laten zien. Ik raakte gefrustreerd want ik wil zo goed mogelijk spelen'.

Volgens Wright moet Mike "niet zo zeuren". In zijn interview slaat de Schot als volgt terug: 'Word volwassen grote baby. Je zal zijn speen nog ergens tegenkomen. Wat zeurt hij nou? Ik raakte de dubbel 20 niet eens. Het publiek wil vermaakt worden en dat is wat ik doe. Ik zal ermee doorgaan. Stop met klagen'.

Het is niet de eerste keer dat Michael van Gerwen en Peter Wright "bonje" hebben na een onderling duel. In speelweek 8 van de Premier League 2014 kreeg van Gerwen ook met een dergelijk akkefietje van de Schot te maken. Toen ergerde Mighty Mike zich ook mateloos aan het gedrag zijn tegenstander die de aandacht van het publiek opeiste bij zijn 161 uitgooi. Van Gerwen noemde Wright na afloop een clown.

'Ik zal het de volgende keer weer doen' zei Snakebite vervolgens na die bewuste partij. De finalist van het wereldkampioenschap 2014 lijkt de daad bij het woord te hebben gevoegd. Het duel van afgelopen donderdag eindigde uiteindelijk in een gelijkspel (6-6).

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws