Video: Van Gerwen verslaat Taylor met recordgemiddelde van 121,86 PDC
PDC

Video: Van Gerwen verslaat Taylor met recordgemiddelde van 121,86

Video: Van Gerwen verslaat Taylor met recordgemiddelde van 121,86

Het is algemeen bekend dat Phil Taylor recordhouder is van het hoogste gemiddelde dat ooit is gegooid in een dartswedstrijd op televisie. Tijdens de vierde ronde van de UK Open won The Power met 9-0 van Kevin Painter en hij noteerde hierbij een gemiddelde van maar liefst 118,66. Tot op heden nog altijd een wereldrecord qua dartsgemiddelde dat ooit is gegooid op een televisietoernooi.

Maar zodra we er nog een paar andere toernooien bij pakken die weliswaar niet op televisie zijn uitgezonden maar wel live te volgen waren via een livestream, dan gaat de eer naar onze landgenoot Michael van Gerwen. Tijdens het toernooi dat uitsluitend via internet is te volgen, de Championship League of Darts, wist Mighty Mike binnen 8 en een halve minuut af te rekenen met Steve Beaton en daarbij noteerde hij een gemiddelde van maar liefst 121,86.

Het gemiddelde van zijn eerste 9 darts kwam zelfs uit op 142,83 gemiddeld en dat betekend dat hij per leg gemiddeld net iets meer dan 12 darts nodig had. Het gemiddelde had zelfs nog een stuk hoger kunnen liggen als hij de missers op de dubbels wist te voorkomen. Dan kon hij namelijk achtereen een 10-darter, 10-darter en een 11-darter gooien.

De moeite waard om deze partij nogmaals terug te kijken. Als opwarmer eerst de video van het recordgemiddelde van Phil Taylor met 118,66 gevolgd door de partij van Michael van Gerwen met 121,86 gemiddeld. Overigens heeft Phil Taylor tijdens de Championship League of Darts in 2009 ook een gemiddelde genoteerd van 120+. In zijn duel met Wayne Mardle bleef Taylor steken op 121, 71 gemiddeld. Hier hebben we echter geen beelden bij gevonden.

[youtube id="lSBxBdIzwxM" width="633" height="356"]

[sam id="8" codes="true"]

[youtube id="Qd22Nlg-ROM" width="633" height="356"]

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws