Voorbeschouwing PL dag 3: Klassieker en mogelijk cruciale wedstrijd PDC
PDC

Voorbeschouwing PL dag 3: Klassieker en mogelijk cruciale wedstrijd

Voorbeschouwing PL dag 3: Klassieker en mogelijk cruciale wedstrijd

Vanavond staat in de First Direct Arena in Leeds de derde speelweek van de Premier League 2017 op het programma. Ook vandaag beschouwen we weer voor op wat komen gaat.

Dit alles is vanaf 8 uur te volgen op de RTL 7-stream en uiteraard doen wij ook live verslag.

Donderdag 16 februari 20.00 uur
First Direct Arena, Leeds

Gary Anderson - Peter Wright
De avond begint met een ontmoeting tussen de nummer 2 en 3 van de wereld en een Schots onderonsje. Gary Anderson treft immers Peter Wright. Na twee speelweken staat Gary Anderson er iets beter voor, aangezien hij gelijkspeelde tegen Michael van Gerwen en won van Jelle Klaasen, terwijl Peter Wright verloor van Michael van Gerwen nadat hij de eerste week had gewonnen van Jelle Klaasen.

Het onderling resultaat is in het voordeel van The Flying Scotsman. Van de 30 eerdere ontmoetingen gingen er 18 naar Anderson, elfmaal was Wright de sterkste en eenmaal deelde ze de punten. Het grootste verschil is in de laatste negen wedstrijden gemaakt, waarvan Wright er slechts een won en ook eenmaal gelijkspeelde. De laatste ontmoeting ging met 6-3 naar Gary Anderson in de halve finale van het WK eerder dit jaar.

Adrian Lewis - James Wade
Ook in deze wedstrijd treft een speler met drie punten een speler met twee punten. Adrian Lewis leek in speelweek een op weg naar een zege, maar zag een 4-1 voorsprong omgebogen worden in een 7-5 nederlaag tegen Raymond van Barneveld. Vorige week was Jackpot duidelijk te sterk voor Dave Chisnall. James Wade kwam in de eerste week wat gelukkig weg met een zege op Kim Huybrechts, terwijl de Machine vorige week de punten deelde met Phil Taylor.

Op basis van onderling resultaat is Wade de favoriet. Wade won immers 27 van de 49 ontmoetingen, waarvan er drie gelijk eindigde. Al wist Lewis zes van de laatste acht ontmoetingen in een zege om te zetten, eenmaal werd het gelijk. Vorig jaar wist Lewis beide ontmoetingen in de Premier League te winnen.

Phil Taylor - Raymond van Barneveld
Laten we hopen dat deze Klassieker, wat gezien het aangekondigde vertrek van Taylor, weleens de laatste ontmoeting tussen deze twee dartlegendes kan worden, een spektakelstuk wordt. Al is het natuurlijk lastig voor te stellen dat een van beide heren Judgement Night niet overleeft en zal er dus naar alle waarschijnlijkheid nog minstens een andere Klassieker komen. Zowel The Power als Barney heeft na twee speelweken drie punten weten te bemachtigen na een zege in de eerste week en een gelijkspel in week twee.

Deze legendes hebben maar liefst 77 keer eerder tegenover elkaar gestaan. Hieronder zitten natuurlijk enkele memorabele wedstrijden, zoals de WK-finale van 2007 & 2009, halve finales van het WK in 2012 & 2015, de finales van de World Grand Prix 2009 & 2008, de finale van de Las Vegas Desert Classic 2009. De laatste ontmoeting was de kwartfinale van afgelopen WK waar Barney met 5-3 de sterkste was. Van deze 77 ontmoetingen gingen er maar liefst56 naar de man uit Stoke-on-Trent, terwijl de Hagenaar 17 keer aan het langste eind trok. Al lijkt de huidige vorm in het voordeel van onze landgenoot. Hoe dan ook: ga vooral zitten voor deze wedstrijd tussen twee dartlegendes.

Michael van Gerwen - Jelle Klaasen
Michael heeft door een gelijkspel tegen Gary Anderson en een overwinning op Peter Wright momenteel drie punten verzameld. Jelle Klaasen is nog puntloos, maar hij gaf vorige week tegen RTL7 al aan dat hij zich geen zorgen maakt. Jelle zag immers ieder punt dat hij uit zijn eerste drie wedstrijden zou halen, waarin hij de top 3 van de wereld zou treffen, als een bonuspunt.

Van de 21 eerdere ontmoetingen gingen er 14 naar Mighty Mike, terwijl de Cobra zevenmaal aan het langste eind trok. De laatste zege van Jelle tegen Michael is echter al enige tijd geleden. Jelle won in februari 2014 namelijk voor het laatst van zijn landgenoot. De twee ontmoetingen op de majors en in de Premier League gingen allemaal naar de nummer 1 van de wereld dus belooft het een zware klus te worden voor Jelle om zijn eerste punt van de Premier League 2017 te behalen.

Dave Chisnall - Kim Huybrechts
Voor beide heren kan dit weleens een belangrijke wedstrijd worden. Chisnall is immers nog puntloos, terwijl Kim momenteel op een punt staat. Zodoende kunnen beide heren de punten goed gebruiken om te voorkomen dat na Judgement Night hun Premier League er al op zit. Zeker voor Chisnall zou een nederlaag weleens fataal kunnen zijn in de strijd om een plek bij de beste acht van de Premier League 2017.

Mogelijk kan Chizzy enig vertrouwen putten uit zijn eerdere wedstrijden tegen de Hurricane. Chisnall won immers 11 van de 15 ontmoetingen en won dus ongeveer 73 % van de wedstrijden tegen de Belg. Beide heren troffen elkaar overigens pas een keer op het grote podium. Tijdens de Premier League 2015 won Chisnall met 7-4.

Tussenstand voor de derde speeldag:
Het eerste getal is het aantal punten (legsaldo tussen haakjes) (gewonnen legs tegen de darts in)
Phil Taylor 3 (+ 4) (6 legs gewonnen tegen de darts in)
Michael van Gerwen 3 (+ 4) (4 legs gewonnen tegen de darts in)
Gary Anderson 3 (+ 4) (3 legs gewonnen tegen de darts in)
Raymond van Barneveld 3 (+ 2) (6 legs gewonnen tegen de darts in)
James Wade 3 (+ 2) (5 legs gewonnen tegen de darts in)
Adrian Lewis 2 (+3) (5 legs gewonnen tegen de darts in)
Peter Wright 2 (- 1) (3 legs gewonnen tegen de darts in)
Kim Huybrechts 1 (- 2) (4 legs gewonnen tegen de darts in)
Jelle Klaasen 0 (- 7) (1 leg gewonnen tegen de darts in)
Dave Chisnall 0 (-9) (2 legs gewonnen tegen de darts in)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws