Voorbeschouwing PL week 13: 2x MvG en Barney - Anderson PDC
PDC

Voorbeschouwing PL week 13: 2x MvG en Barney - Anderson

Voorbeschouwing PL week 13: 2x MvG en Barney - Anderson

Op Koningsdag kleurt ook de Barclaycard Arena te Birmingham enigszins oranje. Tijdens de dertiende speelweek van de Premier League komt Michael van Gerwen immers twee keer in actie, terwijl Raymond van Barneveld het opneemt tegen Gary Anderson. Michael treft Dave Chisnall en Adrian Lewis en kan zich verzekeren van een plek in de top twee na vijftien weken door meer punten te pakken dan Phil Taylor en niet minder punten te pakken dan Raymond van Barneveld en Gary Anderson. Indien hij drie punten meer pakt dan Peter Wright is de Brabander zelfs verzekerd van de koppositie na vijftien speelweken. Ook deze week beschouwen we weer voor. Dit is overigens de enige week waarin twee spelers tweemaal in actie komen vanaf volgende week zullen alle acht spelers slechts een wedstrijd spelen.

De actie is donderdagavond live te volgen via onze updates en vanaf 19.30 uur ook te volgen op RTL 7.

Programma week 13
James Wade - Adrian Lewis
Dave Chisnall - Michael van Gerwen
Phil Taylor - Peter Wright
Gary Anderson - Raymond van Barneveld
Adrian Lewis - Michael van Gerwen

Voorbeschouwing week 13
James Wade - Adrian Lewis
Wade kan na de dertiende speelweek definitief uitgeschakeld zijn in de race om de play-offs. Hij gaat deze week immers in met 10 punten en kan zodoende maximaal 16 punten halen. Bij een nederlaag gooit The Machine de laatste twee speelweken voor spek en bonen mee, terwijl het ook bij een gelijkspel mogelijk einde oefening is voor Wade. Indien hij gelijk speelt en twee van de volgende resultaten worden later deze Koningsdag behaald, ligt Wade er alsnog uit: Taylor pakt een punt tegen Wright, Anderson of Van Barneveld wint, Lewis wint van Van Gerwen.
Voor Lewis wordt het eveneens een belangrijke wedstrijd. Hij staat immers voor aanvang van de dertiende week 1 punt achter op de vierde plek, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld dan de meesten. Jackpot zal deze week dan ook tweemaal in actie komen, zodat iedereen na deze week nog twee wedstrijden zal spelen.

Wade won de eerdere ontmoeting in de Premier League 2017 van Adrian Lewis met 7-4. De laatste wedstrijd tussen beide heren ging echter met 10-8 naar Adrian Lewis bij de laatste 64 op het UK Open. Op basis van onderling resultaat is The Machine licht favoriet. Hij won immers 28 van de 51 wedstrijden tegen Jackpot, terwijl ze driemaal gelijkspeelden. Dit is goed voor een winstpercentage van 55 %. In de laatste 10 wedstrijden tegen Lewis wist Wade echter slechts twee keer te winnen en pakte hij een keer een punt. Kortom, dit belooft een spannende wedstrijd te worden, waarin beide spelers de punten hard nodig hebben met het oog op de play-offs.

Dave Chisnall - Michael van Gerwen
Chisnall leek dood en begraven te zijn, maar wist vorige week vier punten te pakken tegen Adrian Lewis en Phil Taylor. Hierdoor bedraagt zijn achterstand op de vierde plek nog maar twee punten, hoewel het natuurlijk de vraag is of hij een goed resultaat kan halen tegen de koploper van het klassement Michael van Gerwen. Michael kan, afhankelijk van het resultaat van Wright tegen Taylor, zijn koppositie veilig stellen. Michael staat immers op 19 punten en speelt twee wedstrijden en kan dus na deze week 23 punten hebben, terwijl Snakebite op maximaal 23 punten kan komen na vijftien weken. Michael zal het nodige zelfvertrouwen hebben gehaald uit zijn 7-2 overwinning op Raymond van Barneveld vorige week.

Chisnall zal ondanks zijn goede prestaties vorige week niet erg gerust zijn op een goed resultaat deze week. Michael won immers maar liefst 36 van de 46 wedstrijden die beide heren speelden, een keer werd het gelijk. Mighty Mike was dus in 78 % van de wedstrijden de sterkste. De laatste overwinning van Chizzy dateert van februari 2016, toen hij in de laatste 32 van een UK Open Qualifier de sterkste was. Sindsdien speelden ze veertien keer tegen elkaar en deze won Michael allemaal, waaronder met 7-1 eerder deze Premier League, 16-9 in de kwartfinale van de World Matchplay, 4-2 in de halve finale van de World Grand Prix en 11-3 in de finale van de Players Championship Finals.

Phil Taylor - Peter Wright
Taylor zal met gemengde gevoelens terug kijken op vorige week. Hij boekte immers een met het oog op de play-offs belangrijke 7-4 overwinning op Gary Anderson, maar verloor vervolgens met 7-2 van Dave Chisnall. Taylor staat zodoende op 15 punten, een punt meer dan nummer 5 Raymond van Barneveld. Wright kan goede zaken doen in de strijd om de tweede plek, aangezien hij voor deze wedstrijd twee punten voorstaat op nummer drie Taylor.

De laatste twee ontmoetingen gingen naar The Power. Zo won hij eerder deze Premier League met 7-5 en in de kwartfinale van The Masters met 10-5. Taylor is in de onderlinge ontmoetingen sowieso een maatje te groot voor Snakebite. Taylor won immers 20 van de 31 wedstrijden, terwijl beide heren driemaal de punten deelden. Taylor heeft zodoende een winstpercentage van 64,50 %.

Gary Anderson - Raymond van Barneveld
De vierde wedstrijd van de avond kan weleens erg belangrijk zijn in de strijd om de play-offs. Zowel Anderson als Raymond staan na hun nederlaag vorige week immers op 14 punten en daarmee een punt achter op nummer drie Taylor en een punt voor op nummer 6 Lewis, die een wedstrijd minder heeft gespeeld. Momenteel staat Anderson op legsaldo net boven de Hagenaar.

Barney won eerder deze Premier League met 7-2 van Gary Anderson. Maar beide heren doen nauwelijks voor elkaar onder. In 35 wedstrijden won de Hagenaar 15 keer en The Flying Scotsman 18 maal. Raymond won dus 43 % van de wedstrijden. Raymond verloor voordat de Premier League begon echter 11 keer op rij van Anderson. Zo was de Schot onder andere met 10-6 te sterk in de kwartfinale van The Masters, met 16-13 in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts en met 4-1 in de halve finale van de World Grand Prix. De een na laatste overwinning van Raymond was in de Premier League 2015. Op basis hiervan lijkt het dus een lastige avond te worden voor onze landgenoot.

Adrian Lewis - Michael van Gerwen
Michael speelde eerder deze Premier League weliswaar gelijk en verloor de laatste ontmoeting met 6-5 in de halve finale van het vijfde Players Championship tegen Lewis. Maar de Brabander lijkt zich weinig zorgen te hoeven maken. Hij won immers 31 keer in 48 ontmoetingen, terwijl ze driemaal gelijkspeelden. Mighty Mike heeft dan ook een winstpercentage van 64,5 %.

Tussenstand na twaalf speelweken:
Het eerste getal is het aantal punten (legsaldo tussen haakjes) (Legs gewonnen tegen de darts in)
Michael van Gerwen 19 (+ 26) (28 legs gewonnen tegen de darts in)
Peter Wright 17 (+ 15) (23 legs gewonnen tegen de darts in)
Phil Taylor 15(+ 5) (29 legs gewonnen tegen de darts in)
Gary Anderson 14 (+ 8) (30 legs gewonnen tegen de darts in)
Raymond van Barneveld 14 (+1) (24 legs gewonnen tegen de darts in)
Adrian Lewis 13 (+3) (23 legs gewonnen tegen de darts in)
Dave Chisnall12 (-7) (22 legs gewonnen tegen de darts in)
James Wade 10 (-12) (20 legs gewonnen tegen de darts in)

*: Van Gerwen en Lewis hebben twaalf wedstrijden gespeeld. De rest heeft er dertien gespeeld.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws