Voorbeschouwing PL week 7: Taylor - MvG, Barney - Anderson PDC
PDC

Voorbeschouwing PL week 7: Taylor - MvG, Barney - Anderson

Voorbeschouwing PL week 7: Taylor - MvG, Barney - Anderson

In Ahoy staat de zevende speelweek van de Premier League op het programma. Het is de tweede keer dat het Premier League circuit naar Rotterdam afreist. Het belooft een mooie, memorabele avond te worden. Immers betreden maar liefst drie Nederlanders het podium. Daarnaast is het de laatste keer dat Phil Taylor in Ahoy in actie zal komen. Ook deze week beschouwen we weer voor op wat komen gaat.

Speelschema Premier League week 7
James Wade v Jelle Klaasen
Peter Wright v Dave Chisnall
Raymond van Barneveld v Gary Anderson
Kim Huybrechts v Adrian Lewis
Phil Taylor v Michael van Gerwen

Voorbeschouwing Premier League week 7
James Wade v Jelle Klaasen
Wade staat na zes weken op een vijfde plek met zes punten. Jelle zal de steun van het Nederlandse publiek hard nodig hebben, aangezien hij zich na zes weken op de tiende plek terugvindt met slechts 3 punten en nog maar 3 weken heeft om een plek in de top 8 veilig te stellen om ervoor te zorgen dat hij ook na Judgement Night nog in actie mag komen.

Op basis van het onderling resultaat lijkt het een lastige avond te worden voor Jelle Klaasen. Van de 26 eerdere wedstrijden won onze landgenoot er immers slechts vijf en heeft dus een winstpercentage van 19,23 %. Echter won Jelle vier van deze wedstrijden in de laatste negen wedstrijden dus gaat het de laatste tijd min of meer gelijk op.

Peter Wright v Dave Chisnall
Wright is de trotse koploper met 9 punten. Chisnall heeft twee weken geleden goede zaken gedaan door vier punten te pakken en staat momenteel op de zevende plek met 6 punten. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat hij nog maar twee wedstrijden zal spelen voordat de eerste twee spelers afvallen, terwijl de rest nog drie wedstrijden te goed heeft.

Chisnall heeft een iets beter onderling resultaat. Van de 20 ontmoetingen won hij er 11, terwijl beide heren eenmaal de punten deelden. Chizzy won dus55 % van de wedstrijden.

Raymond van Barneveld
v Gary Anderson
Raymond heeft momenteel 6 punten, waarmee hij op de zesde plek staat. Het verschil met de nummer 8 is echter slechts een punt dus de Hagenees is nog zeker niet veilig en kan de punten en steun van het Nederlandse publiek dan ook goed gebruiken. Anderson heeft 7 punten, momenteel goed voor de derde plaats.

Raymond heeft een iets minder onderling resultaat. Raymond won 14 van de 34 ontmoetingen tegen de Schot, terwijl beide heren tweemaal de punten deelden. Raymond won zodoende ongeveer 41 procent van de wedstrijden. Raymonds laatste overwinning dateert echter van mei 2015 en dus wordt het hoog tijd dat hij The Flying Scotsman weer eens met beide benen op de grond zet.

Kim Huybrechts
v Adrian Lewis
Dit is met het oog op Judgement Night een belangrijke wedstrijd. Kim staat momenteel immers negende met slechts drie punten, terwijl Lewis met vijf punten achtste staat. Zodoende kan Kim met een zege cruciale punten pakken in de strijd om een plek in de top 8 tegen een van zijn directe concurrenten.

Kim won slechts zes van de zeventien wedstrijden tegen Jackpot, terwijl beide heren eenmaal gelijkspeelden. Zodoende ging ongeveer 35 procent van de wedstrijden naar The Hurricane. Kim won echter slechts een van de laatste 11 ontmoetingen, waarin ze ook het enige gelijke spel in hun geschiedenis haalden.

Phil Taylor v Michael van Gerwen
Dit kan weleens de wedstrijd van de avond worden. Taylor staat momenteel met zeven punten in de vierde plek, die na vijftien weken recht geeft op een plek in de play-offs. Michael staat er met acht punten en een tweede plek ook prima voor, zeker als je bedenkt dat de Brabander nog een wedstrijd te goed heeft ten opzichte van de anderen.

Van de eerdere 56 wedstrijden gingen er 23 naar de Brabander. Beide grootheden deelden tweemaal de punten. Mighty Mike won zodoende 41 procent van de wedstrijden tegen The Power.

Tussenstand na zes speelweken
Het eerste getal is het aantal punten (legsaldo tussen haakjes) (Legs gewonnen tegen de darts in)
Peter Wright 9 (+ 8) (12 legs gewonnen tegen de darts in)
Michael van Gerwen* 8 (+ 9) (11 legs gewonnen tegen de darts in)
Gary Anderson 7 (+ 6) (13 legs gewonnen tegen de darts in)
Phil Taylor 7 (+ 4) (13 legs gewonnen tegen de darts in)
James Wade 6 (+ 1) (12 legs gewonnen tegen de darts in)
Raymond van Barneveld 6 (-4) (9 legs gewonnen tegen de darts in)
Dave Chisnall* 6 (-7) (11 legs gewonnen tegen de darts in)
Adrian Lewis 5 (-2) (10 legs gewonnen tegen de darts in)
Kim Huybrechts 3 (- 7) (9 legs gewonnen tegen de darts in)
Jelle Klaasen 3 (- 8) (9 legs gewonnen tegen de darts in)

*: Michael van Gerwen heeft door een rugblessure een wedstrijd meer gespeeld dan de rest. Dave Chisnall heeft hierdoor een wedstrijd meer gespeeld dan de rest.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws