Voorbeschouwing WMP dag 1: o.a. Kist tegen Gary Anderson PDC
PDC

Voorbeschouwing WMP dag 1: o.a. Kist tegen Gary Anderson

Voorbeschouwing WMP dag 1: o.a. Kist tegen Gary Anderson

Zaterdagavond begint in de Winter Gardens te Blackpool de World Matchplay. Michael Smith en Steve West trappen de World Matchplay af. Vervolgens treft James Wade, die het format van de World Matchplay beter vindt dan dat van het WK, Darren Webster. In de derde partij van de avond neemt Christian Kist het op tegen Gary Anderson, die ondanks dat hij als tweede geplaatst is niet gerust is op een goede afloop. De eerste dag wordt afgesloten door Peter Wright en James Wilson. Dartfreakz.nl zal iedere dag vooruit blikken op wat komen gaat.

De eerste ronde is best of 19 legs, hoewel een wedstrijd gewonnen moet worden met twee legs verschil. Mocht het 12-12 worden, zal een sudden-death leg de beslissing brengen. RTL7 begint de TV-uitzending om half 10 tot die tijd is het toernooi te volgen via de RTL7-livestream.

Programma
Michael Smith - Steve West
Op papier is Michael Smith waarschijnlijk de favoriet, hoewel Steve West reden heeft om optimistisch te zijn. Op de PDC Order of Merit staat Smith met zo'n 223.000 pond meer aan prijzengeld maar liefst 29 plekken boven West en is het verschil op de PDC Pro Tour Order of Merit zo'n52.000 pond en 19 plekken in het voordeel van Bullyboy.

Anderzijds is het Smith na mei 2015 niet meer gelukt om te winnen van West. De eerste twee onderlinge wedstrijden gingen nog naar Smith op een UK Qualifier voor de German Darts Masters in 2013 en in de tweede ronde van een Players Championship in mei 2015. West won in maart 2017 in de kwartfinale van een Players Championship van Smith en pakte ook de zege bij de laatste 32 op de European Darts Grand Prix. Zodoende hebben beide heren 50 % van de onderlinge wedstrijden gewonnen.

James Wade - Darren Webster
James Wade heeft in het verleden al zes keer de finale gehaald op de World Matchplay. De jacht op zijn zevende finaleplek en tweede titel opent The Machine tegen Darren Webster. Wade staat op de PDC Order of Merit 23 plekken en 223.000 pond boven Webster. Op de PDC Pro Tour Order of Merit is het verschil slechts een plek en zo'n 4.000 pond in het voordeel van Wade. Darren Webster deed op de Pro Tour Order of Merit goede zaken door het vijftiende Players Championship te winnen.

Wade won met 8 van de 11 wedstrijden bijna 73 % van de onderlinge wedstrijden. Een van zijn overwinningen boekte The Demolitian Man bij de laatste 32 van het UK Open 2007. Op het WK 2014 was James Wade in een beslissende set de beste van de twee.

Gary Anderson - Christian Kist
Op papier is Gary Anderson de torenhoge favoriet in deze wedstrijd. Het is immers een van de titelkandidaten, Anderson, tegen een debutant, Kist. The Flying Scotsman staat op de PDC Order of Merit zo'n 667.000 pond en 36 plekken boven de voormalig Lakesidekampioen, terwijl het verschil op de PDC Pro Tour Order of Merit zo'n 33.000 pond en 15 plekken is.

Het onderling resultaat is nipt in het voordeel van de Schot, die drie van de vijf onderlinge wedstrijden won. Op de Players Championships en UK Open Qualifiers hebben beide heren een zege behaald. Tijdens de enige wedstrijd op een major, de laatste 32 van de Players Championship Finals, trok Anderson in een beslissende elfde leg aan het langste eind. Slechts een van de vijf wedstrijden had geen beslissende leg nodig. Op een UK Open Qualifier in 2014 won Anderson immers met 6-3. De andere vier wedstrijden eindigden allemaal 6-5.

Peter Wright - James Wilson
Na Gary Anderson komt direct een andere Schot en titelkandidaat aan de oche tegen een andere debutant, James Wilson. Peter Wright neemt het tijdens de laatste wedstrijd van de eerste dag op tegen James Wilson. Wright heeft op de PDC Order of Merit zo'n 558.000 pond meer verzameld en staat dan ook 32 plaatsen hoger dan Jammie Dodger. Op de PDC Pro Tour Order of Merit staat Snakebite 180.000 pond en 21 plekken hoger dan Wilson.

Zover bij ons bekend hebben Peter Wright en James Wilson elkaar nog nooit getroffen in een officiële wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws