Voorbeschouwing WMP dag 2: Blackpool kleurt oranje PDC
PDC

Voorbeschouwing WMP dag 2: Blackpool kleurt oranje

Voorbeschouwing WMP dag 2: Blackpool kleurt oranje

Zondag worden er in de Winter Gardens te Blackpool twee sessies gespeeld, waarin in totaal drie Nederlanders en een Belg in actie komen. De middag wordt begonnen door Jelle Klaasen en Justin Pipe. Vervolgens speelt Robert Thornton tegen Cristo Reyes. De derde partij is op papier veelbelovend, aangezien Benito van de Pas en Daryl Gurney de degens kruisen. De middag wordt afgesloten door Mensur Suljovic en John Henderson. De avond wordt begonnen door Dave Chisnall en Mervyn King. In de tweede wedstrijd treft Phil Taylor Gerwyn Price. . Daarna neemt Raymond van Barneveld het op tegen Joe Cullen. De avond wordt afgesloten door Kim Huybrechts en Alan Norris.

De eerste ronde is best of 19 legs, hoewel een wedstrijd gewonnen moet worden met twee legs verschil. Mocht het 12-12 worden, zal een sudden-death leg de beslissing brengen. De middagsessie en avondsessie zijn live te bekijken via de RTL7 livestream. Vervolgens zendt RTL7 op TV van zes tot acht uur een samenvatting uit van de middagessie. Tussen acht en negen en half tien en twaalf uur 's avonds zendt RTL7 de wedstrijden weer uit op TV.

Programma
Jelle Klaasen - Justin Pipe
Op de PDC Order of Merit staat Jelle zo'n 183.000 pond en 19 plaatsen boven Pipe. Op de PDC Pro Tour Order of Merit is het verschil zo'n 40.000 pond en 9 plekken in het voordeel van The Cobra. Sinds zijn operatie naar aanleiding van zijn armblessure is Jelle nog op zoek naar de juiste vorm, laten we hopen dat hij deze in Blackpool weer gevonden heeft.

Op basis van het onderling resultaat lijkt het een zware partij te worden voor Jelle. De eerste twee wedstrijden, waaronder bij de laatste 16 op het European Championship 2013 won Jelle nog wel (10-6). De laatste drie wedstrijden was Pipe echter te sterk, waaronder tijdens de halve finale van de German Darts Championship 2014 (6-5). Zodoende heeft Jelle slechts 40 % van de wedstrijden van Pipe gewonnen.

Robert Thornton - Cristo Reyes
Robert Thornton staat op de PDC Order of Merit 121.000 pond en 13 plekken boven de Spanjaard. Op de PDC Pro Tour Order of Merit is The Spartan de bovenliggende partij. Hij heeft op de Pro Tour toernooien dit jaar 20.000 pond meer verdiend dan The Thorn, waardoor hij negen plekken boven de Schot staat.

Deze heren hebben drie keer tegenover elkaar gestaan. De eerste twee wedstrijden tijdens Players Championships in 2015 wist de Schot nog te winnen met respectievelijk 6-4 en 6-2. De laatste wedstrijd in de eerste ronde van het European Championship 2016 won Reyes met 6-4. Dit belooft dus een spannende wedstrijd mede doordat het in onderlinge wedstrijden 2-1 voor de Schot staat.

Benito van de Pas - Daryl Gurney
Dit zou weleens een erg spannende wedstrijd kunnen worden tussen twee spelers die in topvorm verkeren. Op de PDC Order of Merit is het verschil tussen Benito, nummer 14 van de wereld, en Gurney, nummer 16 van de wereld, slechts 15.000 pond. Op de PDC Pro Tour Order of Merit heeft Superchin weer 12.000 pond meer dan Big Ben en is het verschil vier plaatsen, ze staan respectievelijk zesde en tiende.

Als men naar het onderling resultaat kijkt, kan het weleens een lastige partij worden voor de Tilburger. De eerste partij op een Players Championship in 2014 won Benito nog, maar de andere vier partijen was Gurney de bovenliggende partij. Zo won Gurney onder andere de kwartfinale van de Players Championship Finals 2015 met 10-5.

Mensur Suljovic - John Henderson
Suljovic heeft 238.000 pond meer op de PDC Order of Merit, waar hij zevende staat, en zodoende staat de Oostenrijker 25 plekken hoger. The Gentle heeft op de PDC Pro Tour Order of Merit, waar hij derde staat, 87.000 pond meer en staat ook daar 25 plekken hoger dan de Schot.

Op basis van het onderling resultaat hoeft Suljovic zich geen zorgen te maken. In vier wedstrijden zegevierden Suljovic viermaal met een legsaldo van 17-8, een wedstrijd was best of 9 legs. Zo won Suljovic dit jaar met 6-2 op een Players Championship en de kwartfinale van het European Darts Open.

Dave Chisnall - Mervyn King
Op de PDC Order of Merit staan Chisnall 175.000 pond en 15 plekken boven The King. Op de PDC Pro Tour Order of Merit is het verschil een stuk kleiner. Daar heeft Chizzy net geen 10.000 pond meer en staat 3 plekken boven King.

Het kan weleens een spannende wedstrijd worden. In zestien wedstrijden wonnen beide heren achtmaal. De laatste wedstrijd was echter alweer op de Grand Slam of Darts 2015. Op de majors die meetellen voor de ranglijst is het 2-1 voor King. King won zowel bij de laatste 16 van de World Grand Prix 2012 (3-1) en de laatste 32 van het UK Open 2014 (9-4). Chisnall won de laatste ontmoeting in de groepsfase van de Grand Slam of Darts 2015 met 5-3.

Phil Taylor - Gerwyn Price
Zal Phil Taylor nog een keer kunnen schitteren op een van zijn favoriete toernooien, waar hij maar liefst vijftien keer de sterkste was in drieëntwintig edities. Ondanks dat Taylor dit jaar rustig aan is gaan doen, staat hij op de PDC Order of Merit nog zo'n 84.000 pond en tien plekken boven de Welshman, die de laatste tijd meer en meer van zich doet gelden. Doordat Taylor dit jaar enkel de toernooien gooit waar hij zich voor plaatst, is het in onze ogen niet relevant om in te gaan op de plek op de PDC Pro Tour Order of Merit van beide heren.

Zover wij weten hebben beide heren nog nooit tegen elkaar gespeeld.

Raymond van Barneveld - Joe Cullen
Net zoals Benito heeft Raymond het niet getroffen met de loting. De nummer 9 van de wereld treft de nummer 21 van de wereld, die in goede vorm verkeert. Het verschil tussen beide heren op de PDC Order of Merit is zo'n 139.000 pond. Op de PDC Pro Tour Order of Merit staat de Rockstar zo'n 39.000 pond en 21 plekken boven RvB. Hier hebben zijn twee eindzeges op Players Championships, goed voor twee keer 10.000 pond, een bijdrage aan geleverd.

Van de acht onderlinge wedstrijden wonnen beide heren er vier. Eenmaal troffen ze elkaar op een major. Bij de laatste 16 van de Players Championship Finals 2016 was de Hagenaar met 10-2 te sterk. Ondanks de goede recente vorm van Cullen moest hij in zijn laatste twee wedstrijden, zowel de bovengenoemde wedstrijd in de Players Championship Finals en een Players Championship dit jaar, zijn meerdere erkennen in onze landgenoot.

Kim Huybrechts - Alan Norris
Kim staat op de PDC Order of Merit zo'n 35.000 pond en zes plekken boven de Engelsman. Op de PDC Pro Tour Order of Merit staat nummer zeven Norris 2.000 pond boven nummer acht Huybrechts.

Op basis van het onderling resultaat zal het zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden voor The Hurricane. In tien wedstrijden was de Belg Chuck immers slechts vier keer de baas. Op de Grand Slam of Darts 2014 won Kim met 10-5 bij de laatste 16. In de kwartfinale van het UK Open van dit jaar deelde Chuck in een beslissende negentiende leg de genadeklap uit aan de Belg.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws