Voorbeschouwing WMP dag 3 o.a. Van Gerwen tegen Bunting PDC
PDC

Voorbeschouwing WMP dag 3 o.a. Van Gerwen tegen Bunting

Voorbeschouwing WMP dag 3 o.a. Van Gerwen tegen Bunting

Maandagavond worden vanaf 8 uur de laatste eerste ronde partijen van de World Matchplay gespeeld in de Winter Gardens. De avond wordt begonnen met een Australisch onderonsje. . Vervolgens is het de beurt aan Adrian Lewis en Steve Beaton. In de derde partij begint Michael van Gerwen, , zijn jacht op zijn derde titel op rij tegen Stephen Bunting. De avond wordt afgesloten door Ian White en Rob Cross, die een ijzersterk debuutjaar kent bij de PDC.

De eerste ronde is best of 19 legs, hoewel een wedstrijd gewonnen moet worden met twee legs verschil. Mocht het 12-12 worden, zal een sudden-death leg de beslissing brengen. De hele avond is via RTL7 zowel op TV als hun livestream rechtstreeks te volgen.

Programma
Simon Whitlock - Kyle Anderson
Op papier is Simon Whitlock nog de beste speler van Australië. Op de PDC Order of Merit staat hij immers zo'n 120.000 pond en 14 plaatsen boven zijn landgenoot, terwijl het verschil op de PDC Pro Tour Order of Merit zo'n56.500 pond en 20 plaatsen is in het voordeel van The Wizard.

Als men naar het onderling resultaat kijkt, doen ze echter nauwelijks voor elkaar onder. In 2005 troffen beide heren elkaar voor het eerst. Simon Whitlock won toen de finale van de Australian Grand Masters. In de afgelopen drie jaar stonden ze drie keer tegen over elkaar. In de kwartfinale van de Sydney Darts Masters 2014 en een Players Championship in 2015 won Anderson de partij, respectievelijk 8-3 en 6-4. De laatste ontmoeting bij de laatste 32 van een Players Championship in 2016 won Whitlock met 6-2. Zodoende hebben beide heren twee zeges geboekt in onderlinge wedstrijden en belooft het mede doordat Whitlock wat olie op het vuur heeft gegooid een beladen wedstrijd te worden.

Adrian Lewis - Steve Beaton
Op de PDC Order of Merit staat Adrian Lewis zo'n 156.000 pond en 25 plekken boven Steve Beaton. Op de PDC Pro Tour Order of Merit is The Bronzed Adonis de bovenliggende partij. Beaton heeft immers op de Pro Tour toernooien dit jaar 4.500 pond meer gewonnen dan Jackpot en staat daardoor vier plaatsen hoger dan zijn landgenoot.

Beide heren hebben 12 wedstrijden gespeeld, waarvan zowel Beaton als Lewis er zes hebben weten te winnen. De laatste ontmoeting tussen beide heren was echter in september 2014. Op de majors stonden ze driemaal tegenover elkaar. Lewis wist uitgerekend op de World Matchplay 2007 in de eerste ronde zijn enige zege op een major te boeken tegen Beaton. Het werd toen 10-4. In de eerste ronde van het European Championship 2009 en de Players Championship Finals 2011 won Beaton met respectievelijk 6-2 en 6-4.

Michael van Gerwen - Stephen Bunting
Op papier is Michael van Gerwen de favoriet in deze partij. Mighty Mike staat op de PDC Order of Merit immers 21 plekken en zo'n anderhalf miljoen pond boven The Bullet. Op de PDC Pro Tour Order of Merit is het verschil 18 plekken en zo'n 210.000 pond in het voordeel van onze landgenoot.

Van 13 ontmoetingen won Michael er 10. Op de majors, die meetellen voor de wereldranglijst, staat het echter 1-1. Op de World Masters 2005 was de voormalig Lakesidekampioen bij de laatste 128 met 3-2 net te sterk voor de tweevoudig wereldkampioen. In de halve finale van de World Grand Prix 2014 won Michael met 4-0 van Bunting. In de Premier League (7-3 en 7-5) en Japan Darts Masters 2015 (8-5) en de Masters 2016 (10-1) won Michael ook steeds.

Ian White - Rob Cross
Op de PDC Pro Tour Order of Merit staat Ian White slechts 11.500 pond en vier plekken boven zijn landgenoot, die sinds dit jaar voor het eerst in actie kwam op het PDC-circuit. Aangezien Cross slechts een half jaar actief is op het PDC-circuit en dus pas een half jaar ponden heeft kunnen verzamelen voor de PDC Order of Merit heeft een vergelijking met de stand op de PDC Order of Merit weinig nut in onze mening.

Ondanks de korte tijd van Rob Cross als PDC-speler heeft hij het al vier keer opgenomen tegen Ian White. Dit was steeds op Players Championships. In de finale van Players Championship 12 won Cross met 6-5 van Diamond White. Op de andere drie ontmoetingen, tweemaal laatste 16 en eenmaal laatste 32, won White tweemaal met 6-4 en eenmaal met 6-3.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws