Voorbeschouwing WMP dag 4: Anderson - Gurney, Wright - Reyes PDC
PDC

Voorbeschouwing WMP dag 4: Anderson - Gurney, Wright - Reyes

Voorbeschouwing WMP dag 4: Anderson - Gurney, Wright - Reyes

Dinsdagavond worden vanaf 8 uur vier van de acht tweede ronde partijen gespeeld op de World Matchplay 2017. De avond wordt begonnen door Mensur Suljovic en Justin Pipe. Vervolgens kruisen Darren Webster, die zelf meent dat hij de gelukkigste man in Blackpool is, en Steve West, die van geluk mocht spreken dat hij mee kan doen in de Winter Gardens. Daarna treft Gary Anderson de strijdlustige Noord-Ier Daryl Gurney die voor niets of niemand bang is. De avond wordt afgesloten door Peter Wright en Cristo Reyes.

De tweede ronde is best of 21 legs, hoewel een wedstrijd met twee legs verschil gewonnen moet worden. Mocht het 13-13 worden, zal een sudden-death leg de beslissing brengen. De hele avond is via RTL7 zowel op TV als hun stream rechtstreeks te volgen.

Programma
Mensur Suljovic - Justin Pipe
Zowel Mensur Suljovic als Justin Pipe won vrij eenvoudig hun eerste ronde partij. Suljovic versloeg John Henderson met 10-4, terwijl Pipe met 10-5 te sterk was voor Jelle Klaasen. Na afloop van zijn partij was de Engelsman vol lof over The Cobra. The Gentle lijkt op voorhand de favoriet te zijn. De Oostenrijker vinden we immers op de opgeschoonde Order of Merit terug op de zesde plek, terwijl Pipe genoegen moet nemen met de 29e plek. Op de PDC Pro Tour Order of Merit staat Suljovic zelfs derde, terwijl The Force 30e is.

Justin Pipe zal vertrouwen putten uit het onderling resultaat met Suljovic. Van de elf onderlinge ontmoetingen won de Engelsman er immers 9, oftewel zo'n 72 procent. Deze wedstrijden vonden overigens allemaal plaats op Euro Tour toernooien en vloertoernooien en dus wordt het de eerste ontmoeting van beide heren op het grote podium. Overigens vonden vier van deze wedstrijden plaats voor 2015 en dus voordat Suljovic de stap omhoog langzaam maar zeker inzette. Sinds de eerste overwinning van Suljovic in april 2015 staat het slechts 4-2 in het voordeel van The Force.

Darren Webster - Steve West
Darren Webster noemde zichzelf de gelukkigste man in Blackpool nadat hij James Wade na een geweldige comeback met 13-11 had verslagen. Steve West mocht, naar eigen zeggen, al van geluk spreken dat hij mee kon doen aan de World Matchplay en was nog gelukkiger na zijn 10-5 overwinning op Michael Smith. Op de opgeschoonde Order of Merit vinden we Webster terug op de 27e plek, terwijl West 34e staat. Op de PDC Pro Tour Order of Merit staan Webster en West respectievelijk 21e en 24e.

Voor zover wij weten hebben beide heren elkaar nog nooit tegen elkaar gespeeld.

Gary Anderson - Daryl Gurney
Wellicht zien velen Gary Anderson als favoriet in deze partij, maar Daryl Gurney, die vorige week in Las Vegas de Schot al wist te verslaan, gaf aan voor niets of niemand bang te zijn en geeft hij zichzelf een goede kans om ver te komen in Blackpool. Als men kijkt naar de opgeschoonde PDC Order of Merit ziet men Anderson tweede staan, terwijl Gurney vijftiende staat. Op de PDC Pro Tour Order of Merit staat Gurney zesde, terwijl Anderson zichzelf op de veertiende plaats terug vindt. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met het feit dat Gary Anderson zelden tot nooit speelt op de Euro Tours, die ook meetellen voor deze ranglijst

De Schot en de Noord-Ier troffen elkaar tot nu toe tien keer. In zes van de gevallen, 60 procent van de wedstrijden, won Anderson. Op grote toernooien staat het 1-1. Bij de laatste 16 van de Players Championship Finals 2015 won Superchin met 10-4, terwijl, een kleine maand later, The Flying Scotsman op het WK 2016 met 4-1 won bij de laatste 32. In 2017 leidt Gurney met 2-1 na de eerder genoemde overwinning op de U.S. Darts Masters vorige week won hij op een Players Championship in maart bij de laatste 32 met 6-4, terwijl Anderson op een Players Championship in mei de halve finale met 6-1 won. Kortom, dit kan weleens een spannende en hoogstaande partij worden.

Peter Wright - Cristo Reyes
Deze partij kan weleens erg interessant worden. Peter Wright is weliswaar de nummer drie van de wereld, maar hij was zelf absoluut niet te spreken over zijn eerste ronde partij en lijkt niet over te lopen van het zelfvertrouwen. Cristo Reyes, de nummer 26 op de opgeschoonde Order of Merit, blakert op zijn beurt van het zelfvertrouwen en geeft zichzelf een zeer goede kans tegen de Schot. Op de PDC Pro Tour Order of Merit staan Snakebite en The Spartan respectievelijk tweede en achttiende.

Op basis van het onderling resultaat lijkt Wright op het eerste oog favoriet. Van de acht ontmoetingen won hij er immers zeven. De laatste ontmoeting, bij de laatste 16 van de European Darts Matchplay, ging echter naar de Spanjaard met 6-5. Daarnaast zijn de partijen altijd spannend. Vier keer werd het 6-5 voor Wright en twee keer werd het 6-4. Tijdens de enige ontmoeting op het grote podium, het European Championship 2016, plaatste de Schot zich met een 10-7 zege voor de kwartfinale.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws