Voorbeschouwing WMP dag 6: Gurney - Suljovic, Webster - Wright PDC
PDC

Voorbeschouwing WMP dag 6: Gurney - Suljovic, Webster - Wright

Voorbeschouwing WMP dag 6: Gurney - Suljovic, Webster - Wright

Donderdagavond worden de eerste twee kwartfinales van de World Matchplay 2017 gespeeld. Deze eerste kwartfinalisten hebben allemaal een andere nationaliteit. De avond wordt begonnen door de Noord-Ier Daryl Gurney en de Oostenrijker Mensur Suljovic. De laatste partij van de avond gaat tussen Engelsman Darren Webster en de Schot Peter Wright.

De tweede ronde is best of 31 legs, hoewel een wedstrijd met twee legs verschil gewonnen moet worden. Mocht het 18-18 worden, zal een sudden-death leg de beslissing brengen. De hele avond is via RTL7 zowel op TV als hun stream rechtstreeks te volgen.

Programma
Daryl Gurney - Mensur Suljovic
Daryl Gurney, de nummer 14 op de opgeschoonde Order of Merit, heeft zich inmiddels tot een ware outsider gemanifesteerd. Gurney haalde vorige week natuurlijk al de finale van de U.S. Darts Masters door Peter Wright en Gary Anderson te verslaan. In de Winter Gardens ging het voor Superchin nog niet vanzelf in de eerste ronde tegen Benito van de Pas, die met 11-9 verslagen werd. In de tweede partij haalde hij echter in een hoogstaande partij hetzelfde resultaat tegen Gary Anderson als tegen Benito, terwijl de Schot 105 gemiddeld gooide. Mensur Suljovic, die op de opgeschoonde Order of Merit zesde staat, is een altijd lastige tegenstander. The Gentle versloeg John Henderson met 10-4 en Justin Pipe met 11-6. Op de Pro Tour Order of Merit staat Suljovic derde, terwijl Gurney genoegen moet nemen met een zesde plaats. Gurney beseft zelf dat hij vol aan de bak zal moeten tegen Suljovic.

Ook het onderling resultaat suggereert dat het weleens een spannende partij kan worden. Beide heren troffen elkaar negen keer eerder. Vijf keer won Gurney, vier keer won Suljovic. Een ontmoeting was op een major. Tijdens de World Grand Prix 2016 was de Noord-Ier bij de laatste 32 met 2-1 te sterk. Suljovic haalde al zijn overwinningen op de Euro Tour. Gurney wist dus slechts een van de vijf wedstrijden op dat podium te winnen. De laatste drie ontmoetingen tussen beide heren (tweemaal op een Euro Tour, eenmaal op een Players Championship) eindigden 6-5, tweemaal was de Oostenrijker de winnaar. De heren hebben in het verleden vaak een overwinning afgewisseld met een nederlaag, indien deze lijn zich doorzet wint Suljovic deze kwartfinale.

Darren Webster - Peter Wright
Darren Webster, die op de opgeschoonde Order of Merit is geklommen naar de 26e plek, is een man in vorm. Zo haalde hij, volgens zichzelf, op de laatste vier TV-toernooien minstens de laatste 16 en Peter Wright verwacht dan ook een lastige partij tegen The Demolitian Man. Webster maakte in de eerste ronde indruk door James Wade na een 6-2 achterstand met 13-11 te verslaan. In de tweede ronde stuurde Webster Steve West met 11-7 naar huis. Peter Wright lijkt de laatste tijd te kwakkelen met zijn vorm. Over zijn eerste ronde partij, die hij weliswaar met 10-8 van James Wilson, won was Snakebite dan ook absoluut niet te spreken. In de tweede ronde ondervond Cristo Reyes echter waar Wright, nummer drie van de wereld, toe in staat is. Het werd 11-4 voor de Schot.

Het onderling resultaat is met 9-2 ruim in het voordeel van de Schot. De partijen die Webster won, won hij ook maar net aan (6-5 en 6-4) en zijn ook alweer enige tijd geleden (oktober 2013 en mei 2014). De enige ontmoeting op een groot toernooi tot nu toe is de laatste 16 op het UK Open 2016, die met 9-5 naar Wright ging.

Deze vier toppers gaan, samen met spelers als Michael van Gerwen, Kim Huybrechts, Benito van de Pas en Jelle Klaasen, van 1 tot en met 3 september in Maastricht proberen de Dutch Darts Masters te winnen. Jij kan live aanwezig zijn als je via deze link je kaarten op tijd bestelt. Wacht niet te lang er zijn al verschillende sessies uitverkocht.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws