Voorbeschouwing WMP dag 7 met Van Gerwen tegen Taylor PDC
PDC

Voorbeschouwing WMP dag 7 met Van Gerwen tegen Taylor

Voorbeschouwing WMP dag 7 met Van Gerwen tegen Taylor

Vrijdagavond worden de laatste twee halve finalisten van de World Matchplay 2017 bekend. . De derde halve finalist zal komen uit de partij tussen Alan Norris en Adrian Lewis. Michael van Gerwen en Phil Taylor nemen het elkaar op in de laatste kwartfinale.

De tweede ronde is best of 31 legs, hoewel een wedstrijd met twee legs verschil gewonnen moet worden. Mocht het 18-18 worden, zal een sudden-death leg de beslissing brengen. De hele avond is via RTL7 zowel op TV als hun stream rechtstreeks te volgen.

Programma
Alan Norris - Adrian Lewis
Alan Norris, de virtuele nummer 17 van de wereld, zette Kim Huybrechts met behulp van psychologische strijd met 10-6 op zij in de eerste ronde, nadat de Engelsman 3-0 achter was gekomen. Vervolgens was hij in een bloedstollende partij met 14-12 net te sterk voor Dave Chisnall. Adrian Lewis, de nummer 4 van de wereld, versloeg Steve Beaton met 10-7 om vervolgens Rob Cross, de verrassing van 2017 tot nu toe, met 11-8 de baas te zijn.

Adrian Lewis zal niet ontevreden zijn met Norris als tegenstander. Beide heren speelden immers drie keer tegen elkaar en driemaal was Lewis de bovenliggende partij. Zo won Jackpot op de Players Championship Finals 2015 met maar liefst 10-3 bij de laatste 16 van Chuck. Op een UK Open Qualifier en Players Championship, allebei in februari 2016, won Lewis in een beslissende leg.

Michael van Gerwen - Phil Taylor
Michael van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, tegen zestienvoudig wereldkampioen en vijftienvoudig World Matchplay kampioen Phil Taylor belooft op voorhand een prachtige partij te worden. Al is het te hopen dat Phil Taylor het tijdens zijn mogelijk laatste partij in de Winter Gardens Michael moeilijker kan maken dan zijn eerste twee tegenstanders. Stephen Bunting en Simon Whitlock moesten er immers respectievelijk met 10-4 en 11-3 aan geloven. Michael gaf op voorhand in ieder geval aan geen medelijden te zullen hebben met The Power. Taylor begon zijn laatste World Matchplay campagne door Gerwyn Price met 10-5 op zij te zetten en versloeg Raymond van Barneveld in mogelijk de laatste Klassieker met 11-3.

Dit wordt de zestigste ontmoeting tussen beide grootheden. Het onderling resultaat zal altijd in het voordeel van Taylor blijven. Momenteel staat het immers 32-25 voor de man uit Stoke on Trent, twee keer werd het gelijk. Taylor won dus54 % van de wedstrijden. Op majors die meetellen voor de wereldranglijst, dus zonder de Premier League, is het verschil een stuk kleiner. Daar staat het 6-5 voor Taylor, hoewel dit vooral komt door de ontmoetingen op het WK. In drie ontmoetingen in Alexandra Palace heeft Michael nog nooit weten te winnen van de Engelsman. De laatste drie ontmoetingen op een major gingen allemaal naar Mighty Mike. Zo won hij vorig jaar de World Matchplay na een 18-10 zege op Taylor in de finale. Michael haalde de finale van het UK Open 2016 door Taylor met 10-6 te verslaan in de halve finale. De Brabander won de Grand Slam of Darts 2015 door Taylor in de finale met 16-13 de baas te zijn. Daarvoor wisselden de resultaten van beide heren. Zijn laatste World Matchplay titel pakte Taylor echter door Michael in 2014 in de finale met 18-9 te verslaan. In 2013 won Michael op de Players Championship Finals, wederom in de finale, met 11-7. Eerder dat jaar was Taylor in de kwartfinale van het UK Open met 10-7 te sterk. Tussendoor vonden de drie ontmoetingen op het WK tussen beide heren plaats. In 2013 pakte Taylor de wereldtitel tegen Michael na een 7-4 zege. Op het WK 2009 en 2008 won Taylor met respectievelijk 4-0 (laatste 32) en 3-2 (laatste 64). De eerste ontmoeting tussen beide heren op het grote podium ging naar Michael van Gerwen. Dit was een poulewedstrijd op de International Darts League 2007, die Michael met 7-6 wist te winnen.

Michael van Gerwen zal na zijn jacht op zijn derde World Matchplay titel op rij van 1 tot en met 3 september in Maastricht gaan voor zijn vierde eindzege op rij in de Dutch Darts Masters te winnen. Jij kan live aanwezig zijn als je via deze link je kaarten op tijd bestelt. Wacht niet te lang er zijn al verschillende sessies uitverkocht.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws