Wayne Jones en Mark Dudbridge pakken tourkaart via Challenge Tour PDC
PDC

Wayne Jones en Mark Dudbridge pakken tourkaart via Challenge Tour

Wayne Jones en Mark Dudbridge pakken tourkaart via Challenge Tour

Nadat afgelopen weekend de laatste vier Challenge Tours zijn gespeeld, is ook bekend geworden welke twee spelers via de Challenge Tour Order of Merit recht hebben op een PDC tourkaart voor 2018 en 2019. Dit zijn twee oude bekenden geworden. Zo eindigde Wayne Jones, de laatste jaren een vast gezicht op de grote toernooien, als eerste, en heeft het dus slechts een jaar zonder tourkaart hoeven doen. De Wanderer kende in 2010 zijn topjaar, toen haalde hij immers de finale van het European Championship, de halve finale van de Grand Slam of Darts en kwartfinales op de World Matchplay, World Grand Prix en Players Championship Finals. Ook lukte het de man uit Wolverhampton eenmaal om de halve finale van het PDC WK te halen, dit was in 2006.

Mark Dudbridge is de nummer twee geworden. De Flash zagen we de laatste jaren al wat minder op het grote podium, maar behoorde in het verleden wel tot de absolute top. Zo won hij de Winmau World Masters 2002, haalde hij de finales van het PDC WK 2005 en de World Matchplay 2004 en kwartfinales op de World Grand Prix 2005 en 2007. Daarnaast deed hij in 2005 mee aan de Premier League. Dat jaar werd hij vijfde van de toen nog zeven deelnemers.

Daarnaast hebben de nummers drie tot en met acht: Luke Humphries, Peter Jacques, Aaron Dyer, Alan Tabern, Mark Frost en Kevin McDine recht op gratis deelname aan de PDC Q-School 2018.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws