Welke dame volgt Gayl Kin en Dobromyslova op tijdens het PDC WK? PDC
PDC

Welke dame volgt Gayl Kin en Dobromyslova op tijdens het PDC WK?

Welke dame volgt Gayl Kin en Dobromyslova op tijdens het PDC WK?

De Canadese Gayl Kin was de eerste dame die het podium van het PDC WK wist te betreden in 2001, de Canadese verloor met 1-3 van Graeme Stoddart maar schreef wel geschiedenis. In 2009 kwam ook Anastasia Dobromyslova in actie tijdens het PDC World Championship of Darts, de Russische Schone kwam niet verder dan de voorronde waar Nederlander Remco van Eijden won van Dobromyslova.

In 2010 heeft de PDC een eigen dames WK gehouden wat gehouden werd in Blackpool en waar Stacy Bromberg won.

Voorzitter Barry Hearn heeft de ambitie om in december in Ally Pally wederom twee dames het podium te laten betreden. De PDC maakt geen verschil tussen mannen en vrouwen liet Hearn weten. Dames die uitkomen voor de BDO mogen op het podium van Ally Pally deelnemen, de BDO heeft nog geen reactie gegeven.

Hearn ""Fallon Sherrock won een toernooi met een gemiddelde van 96, ze zou de kans krijgen om het op te nemen tegen de heren op het WK". Michael van Gerwen liet weten "Waarom zou een dame niet zo goed kunnen zijn als een man? Ik zou het zeker niet leuk vinden van een vrouw te verliezen maar ja ik verlies van niemand graag.."

In december zal het World Darts Championship van start gaan met 96 deelnemers waaronder dus twee dames.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws