Wereldkampioen Gary Anderson in 2015 in actie op de Tokyo Masters PDC
PDC

Wereldkampioen Gary Anderson in 2015 in actie op de Tokyo Masters

Wereldkampioen Gary Anderson in 2015 in actie op de Tokyo Masters

Kersverse PDC wereldkampioen Gary Anderson zal later in dit jaar een verre ‘dartreis’ maken naar Azië waar hij aan de inaugurele Tokyo Masters zal deelnemen. Als wereldkampioen is Anderson één van de sleutelfiguren en hoofdfiguren geworden om de dartsport als een ware ambassadeur in de rest van de wereld uit te dragen. Naast de Tokyo Masters, zal Anderson ook actief zijn op de World Series of Darts evenementen.

De kersverse wereldkampioen is klaar voor zijn avontuur en kijkt hier erg naar uit. ‘Als je hoort wat voor een record aantal kijkcijfers het afgelopen wereldkampioenschap had, dan weet je dat het goed zit met de dartsport zegt de Schot. De mogelijkheid bestaat om de dartsport uit te breiden naar het Midden-Oosten, het Verre Oosten en Australië. Hier moet je van genieten en ik ben verheugd om hier deel van uit te maken'.

'Ik weet dat je, als wereldkampioen zijnde, bepaalde verantwoordelijkheden hebt en ik zal van allemaal genieten. Ik heb mijn hele ‘dartsleven’ gestreefd om dit te bereiken. Mijn betrokkenheid is gevraagd bij de uitbreiding van de dartsport in de wereld, ik zie dit als een voorrecht'.

Barry Hearn die heel erg gefocust is op de uitbreiding van de dartsport in de wereld, geeft aan: 'De beleving van de dartsport is over de gehele wereld veranderd. Dit jaar hebben we onder andere de Tokyo Masters, een geweldig evenement dat wordt gefinancierd door vermogende dartliefhebbers uit Japan. Dit laat zien dat alle lagen van de bevolking geïnteresseerd zijn in de dartsport'.

'Er komt geen eind aan het phenomeen ‘darts’. De droom is om ook zaken met China te doen, net zoals bij snooker. Veertig procent van het prijzengeld in het snooker circuit komt uit China. Mensen zeggen dat de dartsport zich uitbreidt naar Australië, Dubai, Singapore en Tokyo. Maar in feite blijft het niet bij deze landen. Darts is een wereldwijde sport'.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws