World Cup of Darts: De eer om voor je land te mogen spelen PDC
PDC

World Cup of Darts: De eer om voor je land te mogen spelen

World Cup of Darts: De eer om voor je land te mogen spelen

Het is weer zover. De PDC World Cup of Darts is in volle gang. Vanuit 32 verschillende landen, variërend van gerenommeerde dartlanden als Engeland en Nederland via landen die ook al jaren goede spelers leveren zoals België en Duitsland en landen waar softtip populair is zoals Hong Kong, Singapore en de Verenigde Staten naar landen waar het darten nog in de kinderschoenen staat zoals China en Brazilië hebben koppels de reis naar Frankfurt gemaakt om hun land te vertegenwoordigen op dit unieke toernooi.

Op de eerste dag hebben we al kunnen zien wat het los kan maken bij deze spelers als ze namens hun land een wedstrijd winnen. Zo zagen we Spaans temperament nadat Toni Alcinas de wedstrijd tegen Rusland in een beslissende leg besliste met een 136-finish. Ook de Brazilianen Diogo Portela en Bruno Rangel waren door het dolle heen na hun overtuigende zege tegen Denemarken. Op de tweede dag mogen Paul Lim en Harith Lim het kunststukje van vorig jaar, toen ze Gary Anderson en Peter Wright huiswaarts stuurden, proberen te herhalen. Dan zullen ze wel de Nieuw-Zeelanders Cody Harris en Warren Parry opzij moeten zetten. Max Hopp en Martin Schindler zullen ongetwijfeld de volle steun krijgen van het publiek als ze in eigen land Duitsland vertegenwoordigen beginnend met een wedstrijd tegen Zweden. Iedere Dartfreak zal zich nog kunnen herinneren hoe uitzinnig het publiek reageerde toen Max Hopp de German Darts Open won. Uiteraard zijn ook Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen trots Nederland te mogen vertegenwoordigen.

Natuurlijk brengt zo'n toernooi waar je je land vertegenwoordigd extra druk met zich mee, want verliezen is nooit fijn maar als je daarmee je land schade toebrengt is dat nog vervelender. Anderzijds is winnen leuk, maar winnen voor je land is nog geweldiger natuurlijk.

Wil jij net zoals de 64 spelers die hun land vertegenwoordigen met deze spanningen om kunnen gaan. Dan kunnen de Cheqio artikelen ook jou helpen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws