WCoD ronde 2 Nederland heeft een koppel nodig voor de winst PDC
PDC

WCoD ronde 2 Nederland heeft een koppel nodig voor de winst

WCoD ronde 2 Nederland heeft een koppel nodig voor de winst

De tweede sessie van de tweede ronde Betway World Cup of Darts bevat het Nederlands team met Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Na de commotie van vrijdag was de wereld in afwachting hoe het ging met de voet van MvG. Vrijdag speelde de geblesseerde van Gerwen geweldig, ook Barney had zijn beste vorm in de koffer naar Duitsland gestopt. In de Eissporthalle te Frankfurt wist de Oranje formatie er tijdens de avondsessie als enigste een koppel wedstrijd uit te slepen.. Van Gerwen won maar Van Barneveld wist Larry Butler niet van zich af te schudden. De Nederlanders gooien vervolgens een zeer sterke koppel wedstrijd met 11 gemiddeld waarbij ze geen leg afstonden en de wedstrijd wonnen van Amerika.

Ook Oostenrijk, Duitsland en Engeland wisten op zaterdagavond te winnen.

De wedstrijden:
Austria 2-0 Canada
John Part (72.09) 0-4 Mensur Suljovic (89.73)
Drievoudig wereldkampioen Darth Maple moet het hebben van zijn teammaat, na een matige single wedstrijd verliest Canada met 0-4. Suljovic gooide als hoogste finish 97 uit en kon op de automatische piloot het duel tegen Part afmaken.
John Norman Jnr (76.72) 2-4 Rowby-John Rodriguez (80.78)
Oostenrijk breakt Canada direct in de opening, Rowby-John Rodriguez maakt ook 2-0 waarna John Norman Jn twee keer uit zijn plaat gaat. De Canadees gooit een maximale score en pakt de derde leg met een 14-darter wat tot ergernis van Rodriguez uitbundig gevierd word. Als de Oostenrijker zich herpakt heeft maakt hij 3-1, twee matchdarts worden gemist waarna team Canada 3-2 maakt. Rowby-John Rodriguez laat niet zijn beste en sportiefste wedstrijd zien maar weet de wedstrijd wel te winnen, vanaf 120 heeft hij nog een bouncer maar in de herkansing pakt hij de dubbel.

Germany 2-0 Brazil
Martin Schindler (77.08) 4-0 Alexandre Sattin (62.0)
De forensisch politie medewerker kreeg geen leg op het bord in een matige wedstrijd. De jonge Duitser Schindler begon met een sterke leg aan het duel met de Braziliaan maar werd verder net onder druk gezet waardoor hij zijn beste spel niet uit de la hoefde te halen.
Max Hopp (93.04) 4-1 Diogo Portela (75.24)
Met een 12-darts 161-finish gaat Hopp sterk van start tegen de in Londen wonende Braziliaan Diogo Portela. Leg twee gaat in 13-darts ook naar de Duitser, Hopp blijft sterk spelen en finisht 78 voor 3-0. Portella begint de vierde leg met zijn eerste maximale score en weet de leg ook binnen te slepen. In de eindfase zwakte de 20-jarige Maximiser iets af maar weet wel de vijfde leg te pakken

England 2-0 South Africa
Adrian Lewis (87.13) 4-0 Devon Petersen (75.64)
De Zuid-Afrikaan Petersen miste een pijl op de dubbel om Lewis te breaken in de openingsleg die naar Engeland ging. Engeland weet ook de tweede leg via dubbel één te veroveren, in leg drie gooit Jackpot 118 uit terwijl Petersen nog op 271 stond. Devon Petersen krijgt in leg vier een kansje om op het scorenbord te komen maar hij mist de dubbel, de Brit weet het wel af te maken en wint met 4-0.

Dave Chisnall (89.73) 4-0 Deon Oliver (78.77)
Met een 14-darter weet Chizzy 2-0 voor te komen tegen Oliver. In de derde leg geeft de Engelsman Deon Oliver de ruimte om de leg te pakken maar de Zuid-Afrikaan mist. Chisnall komt hierdoor comfortabel 3-0 voor. Zuid-Afrika is niet in staat de wedstrijd om te buigen waardoor team England wint.

Netherlands 2-1 United States of America
Michael van Gerwen (93.87) 4-2 Darin Young (90.34)
De 44-jarige Amerikaan mist een klein kansje op dubbel 18 nadat Van Gerwen een pijl mist op tops. Mighty Mike heeft goed rust genomen en loopt alweer bijna normaal. De Brabander verklaarde eerder dat hij inmiddels al ruim 70% is hersteld van zijn voetblessure. Big Daddy weet in de tweede leg wel zijn kansje te benutten voor 1-1. De Nederlander pakt leg drie waarna Young met een 14-darter 2-2 maakt. MvG weet niet het niveau van vrijdag te halen terwijl Young een stabiele wedstrijd laat zien, de Nederlander maakt 3-2 waarna hij een matchdart mist op tops. Big Daddy weet niet te profiteren waardoor de Vlijmenaar 4-2 maakt.
Raymond van Barneveld (98.34) 2-4 Larry Butler (91.04)
De allereerste Matchplay viel in 1994 ten prooi aan The Eagle, de 59-jarige Amerikaan weet de eerste leg te pakken. Butler zet Van Barneveld ook op 2-0 achterstand als hij 120 uitgooit voor de tweede leg. De hagenaar zet de derde leg goed weg op dubbel 12 maar mag er niet voor terugkomen als Butler ook 109 uitgooit. Van Barneveld gooit een sterke leg die in 12-darts uit had kunnen zijn, het word uiteindelijk 3-1 in 13-darts. Barney weet de Amerikaan ook te breaken in leg vijf en begint aan de leg die hem weer naast Butler moet brengen. De Nederlander kan niet genoeg weglopen en ziet Larry Butler 95 op de bull finishen voor de overwinning.

Beslissende Koppel
In de eerste koppel partij van de avond beginnen de Nederlanders goed, in de tweede leg forceren ze een break als Van Barneveld 102 weet te finishen. De break weet de oranje tandem ook te verzilveren waardoor de Nederlanders 3-0 voor komen. Van Gerwen begint wederom goed aan de vierde leg die hij ook met een 52-finish weet te pakken.

Nederland treft Duitsland in de kwartfinale morgen na een overtuigende koppel wedstrijd van de Nederlanders.

Foto: Lawrence Lustig

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws