World Grand Prix dag 4: Van der Voort kwartfinalist, Anderson exit PDC
PDC

World Grand Prix dag 4: Van der Voort kwartfinalist, Anderson exit

Vandaag vonden de laatste vier tweede ronde partijen van de World Grand Prix plaats. Tijdens dit toernooi moet een leg met een dubbel begonnen en geëindigd worden. Vandaag is het Vincent van der Voort gelukt om als derde Nederlander de kwartfinale te bereiken. Daarvoor rekende hij met 3-0 af met Terry Jenkins.

De avond werd begonnen door Robert Thornton en Justin Pipe. Na een spannende eerste set bereikte Thornton redelijk eenvoudig de kwartfinale door Pipe met 3-0 te verslaan. Mensur Suljovic kent vooralsnog een prima debuut in Dublin. In de eerste ronde stuntte hij door James Wade met 2-1 te verslaan, terwijl vandaag Simon Whitlock er met 3-0 aan moest geloven tegen de Oostenrijker. Vincent van der Voort was met 3-0 te sterk voor Terry Jenkins. Gary Anderson had ervoor kunnen zorgen dat er geschiedenis geschreven zou worden. Indien hij Ian White zou verslaan, was de World Grand Prix 2015 namelijk de eerste PDC Major zonder kwartfinalist uit Engeland. White wist echter in een zeer hoogstaande partij met 3-1 de regerend wereldkampioen te kloppen en heeft zodoende de Engelse eer weten te redden.

Wedstrijdverslagen en speelschema 7 oktober
Best of 5 sets
Robert Thornton (83,96) - (80,10) Justin Pipe 3-0 (3-2, 3-0, 3-1)
Doordat Thornton zijn kansen niet benut, lukt het Pipe om Thornton te breken in de openingsleg. Thornton profiteert met een 65-finish optimaal van de gemiste pijl op bull's eye van Pipe vanaf 170. Pipe finisht 84 om er een beslissende leg uit te slepen in de openingsset. Thornton redt de openingsset met 3-2. Thornton komt op 2-0 in de tweede set door een 127-finish. Thornton pakt de tweede set met 3-0 door 120 te finishen. De laatste set gaat met 3-1 naar de Schot.

Mensur Suljovic (91,34) - (88,19) Simon Whitlock 3-0 (3-1, 3-2, 3-0)
Suljovic finisht 98 om de eerste set met 3-1 te winnen. Whitlock finisht 126 om 2-1 voor te komen in de tweede set. Suljovic breekt mede door een 180'er Whitlock in de vijfde leg van de tweede set en komt 2-0 voor. Suljovic wint de eerste leg van de derde set met een 112-finish, terwijl Whitlock op Tops wachtte om te breken. Door 82 te finishen dwingt hij Whitlock tot het winnen van drie legs op rij om een 3-0 nederlaag te voorkomen. Suljovic toont een enorme ontlading, nadat hij de derde set met 3-0 binnen haalt.

Vincent van der Voort (86,23) - (76,19) Terry Jenkins 3-0 (3-0, 3-2, 3-2)
Jenkins mist drie legdarts in de openingsleg en ziet Vincent profiteren via Tops. Vincent finisht 121 via bull's eye, triple 13, dubbel 16 om 2-0 voor te komen. Na de nodige gemiste kansen haalt Vincent de openingsset met 3-0 binnen. De vijfde leg van de wedstrijd weet Terry Jenkins dan eindelijk te bemachtigen. Jenkins deed weinig tot niets verkeerd in de vijfde leg van de tweede set, maar zag Vincent met een 149-finish op 2-0 in sets komen. Vincent breekt Jenkins met een 141-finish in de eerste leg van de derde set. Jenkins sleept er met een 101-finish een beslissende leg in de derde set uit. Vincent pakt echter met een 96-finish alsnog de derde set.

Gary Anderson (97,20) - (97,96) Ian White 1-3 (1-3, 3-2, 2-3, 2-3)
White komt op 2-0 in de eerste set via een 75-finish. White finisht 65 om de eerste set met 3-1 winnend af te sluiten. Anderson maakt er 1-1 van in de tweede set door 96 te finishen via 20, dubbel 18, Tops. Uiteindelijk gaat de set met 3-2 naar de Schot. White finisht 105 voor een 2-1 voorsprong in de derde set. Anderson finisht 76 om er een beslissende leg uit te slepen in de derde set. White wint de derde set met 3-2 door 58 te finishen. White finisht 76 om er 2-2 van te maken in de vierde set. Anderson mist twee matchdarts om er een beslissende set uit te slepen en ziet White 60 finishen om met 3-1 in sets te winnen.