World Matchplay: 3 op een rij voor MvG of 16e titel The Power? PDC
PDC

World Matchplay: 3 op een rij voor MvG of 16e titel The Power?

World Matchplay: 3 op een rij voor MvG of 16e titel The Power?

Zaterdag begint in de Winter Gardens te Blackpool de 24e editie van de World Matchplay. Het leek ons een geschikt moment om terug te blikken op voorgaande edities en vooruit te blikken op wat komende week mogelijk komen gaat. Tot en met 2014 was Phil 'The Power' Taylor de te kloppen man, want in 21 edities lukte het slechts vijf andere spelers om de beker in de Winter Gardens te bemachtigen. Rod Harrington lukte dat twee keer (1998 en 1999), de andere winnaars tot op dat moment waren de Amerikaan Larry Butler (1994), Peter Evison (1996), Colin Lloyd (2005) en James Wade (2007). De laatste twee jaar was het Mighty Mike die ook in Blackpool de macht greep. Overigens ging in de afgelopen drie jaar de finale tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor. Dat gaat dit jaar sowieso niet gebeuren, aangezien ze, indien ze hun eerste twee wedstrijden winnen, elkaar al in de kwartfinale treffen. In 2015 nam Wade het op tegen Michael in de finale.

Lukt het Michael van Gerwen in tegenstelling tot Rod Harrington wel om drie toernooien op rij te winnen? In dat geval heeft Michael op Phil Taylor na ook direct de meeste World Matchplay-titels achter zijn naam staan. Of is het toch weer Phil Taylor die de beker ontvangt? Of zien we een nieuwe winnaar of pakt Wade zijn tweede World Matchplay? We zullen het de komende week gaan zien. Denk jij het te weten? Neem dan voor zaterdag 17.00 uur gratis deel aan onze poule en maak kans op mooie prijzen.

Voor Michael van Gerwen begint het toernooi tegen Stephen Bunting, mocht hij deze partij weten te winnen wacht hem een Australiër, hetzij Simon Whitlock, hetzij Kyle Anderson. In de kwartfinale wacht de Brabander mogelijk de winnaar van de klassieker tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld, indien ze respectievelijk Gerwyn Price en Joe Cullen kunnen bedwingen in de eerste ronde.

Kim Huybrechts neemt het in het tweede kwart van de loting op tegen Alan Norris in de eerste ronde. Bij winst mag Kim het opnemen tegen Dave Chisnall of Mervyn King. In de kwartfinale treft de Belg mogelijk Adrian Lewis of Rob Cross, die aan een verrassend sterk debuutjaar bij de PDC bezig is. Zo staat Cross momenteel vijftiende op de PDC Pro Tour Order of Merit, de ranglijst over de Pro Tour toernooien van dit jaar. Op de PDC Order of Merit is het hem in een half jaar al gelukt om op de 49e plaats te komen.

In het derde kwart van de loting staat er mogelijk een Nederlands onderonsje in de tweede ronde op het programma. Dan zal voormalig Lakesidekampioen Christian Kist echter wel moeten afrekenen met een van de titelkandidaten Gary Anderson, terwijl Benito van de Pas de in topvorm verkerende Daryl Gurney van zich af moet houden. Zo haalde de Noord-Ier vorig weekend na zeges op Peter Wright en Gary Anderson de finale van de U.S. Darts Masters en kwam hij net te kort om voor de cut-off date in de top 16 van de PDC Order of Merit te komen. Inmiddels staat de Noord-Ier zestiende, terwijl de Tilburger veertiende staat en dus belooft de partij tussen Benito van de Pas en Daryl Gurney een topaffiche in de eerste ronde te worden. Ook Jelle Klaasen vinden we terug in dit kwart van de loting. Hij opent tegen Justin Pipe en bij een zege wacht hem de Oostenrijker Mensur Suljovic of de Schot John Henderson.

In het laatste kwart vinden we geen Nederlanders of Belgen terug. In dit deel van de loting speelt titelkandidaat Peter Wright de eerste ronde tegen James Wilson. Bij winst neemt Snakebite het in de tweede ronde op tegen Robert Thornton of Cristo Reyes. Bij een eventuele kwartfinale treft de Schot waarschijnlijk Michael Smith, die de weg omhoog weer heeft gevonden, of de altijd constante James Wade, die al zes keer de finale wist te bereiken in de Winter Gardens. Al bevinden ook Darren Webster en Steve West zich in dit kwart van de loting.

Via Dartfreakz.nl hoeft u niets te missen van de World Matchplay, terwijl dit toernooi ook te zien is op RTL7. De loting en het speelschema zijn ook op onze site te vinden..

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws