WMP avond dag 2: Van Barneveld naar 2e ronde, Huybrechts exit PDC
PDC

WMP avond dag 2: Van Barneveld naar 2e ronde, Huybrechts exit

WMP avond dag 2: Van Barneveld naar 2e ronde, Huybrechts exit

De World Matchplay ging vanavond om 20:00 uur verder met een prachtig speelprogramma. En een prachtige avond werd het. We zagen Raymond van Barneveld in een spannend duel winnen van Joe Cullen en Kim Huybrechts verloor van een ontkende Alan Norris met 10-6. Phil Taylor wist Gerwyn Price te verslaan met een eindsprint en Dave Chisnall rekende met 10-7 af met Mervyn King.

Een uitgebracht verslag van iedere wedstrijd lees je hieronder terug.

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Dave Chisnall (95,16) v Mervyn King (89,22) 10-7
De eerste leg gaat naar Chisnall waarna King de stand weer gelijk trekt. The King neemt vervolgens de voorsprong maar ziet Chizzy net voor de pauze weer voorbij komen naar 3-2. Ook na de onderbreking laten de heren elkaar niet ver uitlopen. Dit keer wordt het 3-2 in het voordeel van King en dus gaan de heren met 5-5 weer even van het podium.

Na de twee onderbreking pakt King de openingsleg maar daarna is het Chizzy die een sprint maakt met 4 legwinst op rij. Hij komt op 9-6 en is één leg verwijderd van de tweede ronde. King weet de 16e leg nog te winnen maar hij blijkt slechts uitstel van executie. Met 10-7 plaatst Chisnall zich voor de volgende ronde.

Phil Taylor (94,04) v Gerwyn Price (88,68) 10-5
The Power pakt de eerste leg waarna hij een 156-finish mist op dubbel 18. Price maakt de stand gelijk waarna Taylor met een 106-finish de voorsprong weer pakt. Dat hij nog niet is verleerd bewijst hij een leg later met een waanzinnige 151-finish. Maar Price is niet onder de indruk en gooit er vlak voor de onderbreking nog een 170-finish achteraan [video].

De hoge finishes die voor de pauze werden gegooid ontbraken daarna. De legs gingen over en weer en dit keer ging de winst met 3-2 naar Price waardoor er een gelijke stand van 5-5 op het scorebord staat. Na de pauze is van die gelijke stand helemaal geen sprake meer. Taylor neemt het initiatief en Price kan niet volgen. Leg na leg gaat naar The Power en uit wanhoop probeert Price dingen te forceren zoals bij 150 op de bulls-eye beginnen. Een blind shot 180 lukt nog wel voor Price [video] maar daar bleef het ook bij. Met 10-5 won Phil Taylor en dus zien we hem nog terug op dit podium.

Raymond van Barneveld (92,42) v Joe Cullen (96,95) 10-8
Barney mist een 116-finish in de openingsleg en ziet Cullen de 1-0 voorsprong pakken. In de tweede leg hersteld de Nederlander zich maar Cullen gooit een strakke 150-finish voor de 2-1 in zijn voordeel. Van Barneveld weet hierop te antwoorden door de vierde leg te winnen en aansluitend de vijfde leg te pakken met een 124-finish. Daardoor mag de Nederlander met een voorsprong gaan pauzeren.

Barney loopt naar een 6-2 voorsprong en laat 7-3 noteren nadat Cullen de negende leg wist te winnen. Bij die stand mochten de heren weer even van het podium. Hierna ontpopte de partij in een zenuwslopend duel. Cullen gooit o.a. een 120-finish en zeer belangrijke 72-finish waarmee hij de Nederlander nadert tot 6-8. Barney krijgt het zichtbaar zwaar en Cullen mist 3 darts om tot 1 leg verschil te naderen.

De Nederlanders maakt 9-6 en is één leg verwijderd van de winst. Hij mist een 116-finish en ziet vervolgens Cullen 152 missen op dubbel 16. Drie darts in de hand bleken toch geen garantie voor Barney en de Engelsman pakt de leg en nadert zelfs tot 8-9. In een uiterst belangrijke leg opent Barney met 180, maar Cullen volgt met eveneens 180. De Engelsman mag nog gooien voor een 140-finish maar hij mist hem wederom op de dubbel. Barney had er zes voor nodig maar de zesde matchdart was raak.

Kim Huybrechts (93,45) v Alan Norris (90,59) 6-10
Met speels gemak weet Huybrechts de eerste 3 legs te pakken waarbij hij een gemiddelde noteert van ruim 116,00. Norris laat het echter niet zomaar gebeuren en maakt 1-3 om vervolgens in stijl een 155-finish te gooien via triple 19, triple 16 en bulls-eye [video].

Een ontketende Norris komt er na de de onderbreking het podium op. Geïnspireerd door zijn sublieme 155-finish lijkt de Engelsman de dubbels niet meer te kunnen passen, dit in tegenstelling tot de Belg. Hij start met een 85-finish en gooit er een 127-finish achteraan. Huybrechts krijgt kansen op de dubbels maar mist keer op keer en iedere kans die Norris krijgt grijpt hij met beide handen aan. Zo weet hij deze sessie met 5-0 te winnen en dus staat er voor de tweede onderbreking 7-3 op het scorebord in het voordeel van Norris.

Huybrechts leek er weinig geloof meer in te hebben maar wist nog wel een kleine comeback te maken. The Hurricane naderde nog tot 5-8 en 6-9 maar het feit dat hij zijn oordopjes al had uitgedaan gaf aan dat hij het wel geloofde. Met 10-6 zou Norris de partij uiteindelijk winnen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws