World Matchplay dag 5: King, Beaton, Taylor en Anderson bij de laatste 8 PDC
PDC

World Matchplay dag 5: King, Beaton, Taylor en Anderson bij de laatste 8

World Matchplay dag 5: King, Beaton, Taylor en Anderson bij de laatste 8

Vandaag stond dag 5 van de World Matchplay op het programma waarbij Mervyn King Brendan Dolan wist te verslaan. Michael Smith en Steve Beaton volgden hierna waarin Beaton de jongeling voor wist te blijven. Phil Taylor kende iets meer moeite met Mensur Suljovic dan verwacht maar hij wist hem te verslaan en staat in de tweede ronde. Tot slot stond er een duel tussen Gary Anderson en de altijd taaie Terry Jenkins op het programma. Hierin kon Jenkins, ondanks een stuk lager gemiddelde, lang bijblijven maar na 10 legs kon hij het niet meer bijbenen.

De wedstrijden worden gespeeld over een best of 21 legs en RTL 7 zend de wedstrijden live uit. Voor degenen die niet achter de buis zitten is het te volgen via onderstaande live updates.

BetVictor World Matchplay
Woensdag 20 juli (vanaf 20:00 uur)

Mervyn King (89,05) v Brendan Dolan (89,74) 11-8
De eerste twee legs zijn voor The King die hierbij onder andere een 110-finish noteerde. Maar hierna gingen er 3 legs naar Brendan Dolan die daarom met een voorsprong het podium even mag verlaten. Direct na de eerste onderbreking weet The King de stand weer gelijk te trekken tot 4-4 en twee legs later staat er 5-5 op het scorebord en gaan beide heren weer even de verkoeling opzoeken.

King weet op een 6-5 voorsprong te komen en en behoud dit tot 8-7 maar toch wordt het weer gelijk, 8-8. Echter weet de Engelsman een extra versnelling te vinden, pakt 3 legs op rij en plaatst zich daarmee sinds lange tijd weer voor de kwartfinale van een televisietoernooi.

Michael Smith (92,95) v Steve Beaton (99,16) 7-11
Leg 1 en 2 zijn een prooi Beaton maar Smith reageert met een 156-finish voor 1-2. Hierop weet Beaton weer te antwoorden met een 160-finish waardoor hij op 3-1 voorsprong komt. Smith pakt de vijfde leg en daarom gaan de heren even van het podium bij een stand van 3-2 in het voordeel van Steve Beaton. Opmerkelijk feit is dat beide heren nog geen dubbel hebben gemist.

Hierna wordt het 3-3 en tovert Smith een 129-finish uit de hoge hoed waarmee hij de voorsprong pakt. Maar terwijl dit een kantelpunt in de partij lijkt gaan de drie legs hierna weer overtuigend naar Beaton. Smith krijgt geen kans meer op een dubbel en behoud hierdoor nog wel zijn 100% score op de dubbels na 10 gespeelde legs.

Na de laatste pauze opent Beaton met een 100-finish en met winst in de daaropvolgende leg kwam hij op een 8-4 voorsprong. Maar dan komt de jonge speler terug in de partij. Hij nadert tot 7-8 en de partij lijkt weer nieuwe te worden ingeblazen. Maar net als het daarop lijkt draait het weer 180 graden en met enkele '180-ers' maakt Beaton het verschil en gooit de partij in het slot, 11-7.

Phil Taylor (101,11) v Mensur Suljovic (97,14) 11-5
The Power weet zonder problemen de eerste 3 legs naar zich toe te trekken en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. De vierde leg is er voor Suljovic maar toch enigszins verrassend gaat ook leg 5 naar Suljovic die daarmee op slechts 2-3 achterstaat alvorens de eerste pauze aanbreekt.

Maar deze achterstand wordt na de pauze al snel een stuk groter. Taylor wint vier legs op rij en en komt op 7-2. Suljovic pakt nog wel leg nummer 10 en gaat dit keer dus rusten met een achterstand van 3-7. Er zouden hierna nog maar 2 legs bijkomen voor Suljovic. Phil Taylor wint de partij overtuigend met 11-5.

Gary Anderson (100,76) v Terry Jenkins (84,97) 11-5
De eerste leg gaat naar Jenkins maar Anderson heeft toch duidelijk de overhand in deze partij. De Schot loopt hierna naar een 3-1 voorsprong en net voor ze het podium even verlaten weet Jenkins nog een 1 leg op zijn naam te schrijven. Ondanks het verschil van bijna 20 punten in het gemiddelde (+/- 103 Anderson tegen +/- 85 Jenkins) weet Jenkins de achterstand beperkt te houden. Anderson behoud zijn voorsprong maar kan deze niet uitbouwen. Zodra de heren voor de tweede maal gaan rusten staat het 6-4 voor Anderson.

Daar waar Jenkins de eerste 10 legs, ondanks een stuk later gemiddelde, redelijk goed kon volgen was dit daarna over. De Schot stoomt door naar een 10-4 voorsprong. Leg 15 is er nog voor Jenkins maar hierna was het over.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws