WMP dag drie Van Gerwen spelenderwijs voorbij The Bullet Bunting PDC
PDC

WMP dag drie Van Gerwen spelenderwijs voorbij The Bullet Bunting

WMP dag drie Van Gerwen spelenderwijs voorbij The Bullet Bunting

Op de derde dag van de BetVictor World Matchplay werden de laatste eerste ronde wedstrijden gespeeld. De torenhoge favoriet en tweevoudig Matchplay kampioen Michael van Gerwen kwam in de derde wedstrijd in actie. Mighty Mike nam het op tegen oud BDO lakeside kampioen Stephen Bunting. Moeiteloos liep de Brabander weg bij de Brit, Van Gerwen kwam zelfs 7-0 voor en won uiteindelijk met speels gemak. (10-4)

Kyle Anderson kon vandaag geen vuist maken tegen Whitlock die met name in de eerste sessies bijzonder sterk was op de dubbel. Adrian Lewis lag er een poosje uit na een kleine medische ingreep, Jackpot verklaarde nog wel last te hebben tijdens bewegen waardoor hij wat ingetogen reageerde. Jackpot won het duel met Steve Beaton. Ian White had veel moeite met de debuterende Rob Cross die met 7-10 won en het in de tweede ronde zal opnemen tegen Adrian Lewis.

In de Winter Gardens in Blackpool hebben we naast de Brabander Van Gerwen alleen nog Raymond van Barneveld in de race om de titel. De enige belg Huybrechts verloor zondagavond, Van de Pas en Klaasen verloren we op zondagmiddag en Christian Kist ging op zaterdag tijdens de openingsdag onderuit tegen Anderson.

De wedstrijden:
Simon Whitlock (95.77) v Kyle Anderson (96.64) 10-5
De 48-jarige Wizard begint sterk aan de openingswedstrijd, in de eerste serie voor de pauze weet Whitlock de dubbel goed te vinden en komt 4-1 voor. Alleen de tweede leg wist Anderson te winnen met een 105-finish. De tweede sessie start The Original goed met een 10-darter, Kyle Anderson ziet echter Whitlock de volgende drie legs pakken waarbij hij de dubbel maar niet kan missen. Whitlock staat na de tweede pauze op 77.78 %, net voor de tweede pauze weet Anderson een belangrijke 70-finish in 15-darts te gooien voor 7-3.

Na de tweede pauze kan Anderson het gooien van dubbels voortzetten als hij terug komt tot 7-5 weet Whitlock de reeks van drie legs te stoppen. Met de stand op 8-5 weet Whitlock een 170-score te gooien om tops over te laten die hij meteen weet te vinden. Ook de vijftiende leg gaat naar The Wizard met een 76-finish waarmee hij zich veiligstelt voor de tweede ronde met een overwinning van 10-5.

Adrian Lewis (95.07) v Steve Beaton (94.51) 10-7
In de eerste vijf legs komt Lewis 3-2 voor nadat hij met een 13-darter Beaton in de derde leg weet te breaken en deze met een 110-finish kan verzilveren. Na de pauze snoept Beaton de Lewis leg af en geeft daarna zijn leg niet af voor een 3-4 voorsprong. The Bronzed Adonis kan de voorsprong niet vasthouden waardoor beide Britten de tweede pauze ingaan met de tussenstand op 5-5. De 53-jarige Engelsman kan in de laatste sessie slechts twee legs op het bord krijgen, Lewis die zijn oude vertrouwde pijlen weer uit het vet haalde begon met een break en wist zijn eigen leg met een 13-darter te behouden. Beaton gooit 98 uit waarna Jackpot 8-6 maakte. Steve Beaton toverde er nog een 100-finish uit waarna Lewis 9-7 maakte en de wedstrijd met een 81-finish in het slot gooide.

Michael van Gerwen (98.55) v Stephen Bunting (94.54) 10-4
De tweevoudig Matchplay winnaar komt in de eerste sessie met twee 13-darters op een 5-0 voorsprong. Bunting kreeg slechts een enkele kans van de Brabander maar wist het doel niet te vinden. Tijdens de break gaat Van Gerwen nog even rustig langs een fan voor een handtekening waarna de mannen met beide een maximale 180-score uit de pauze komen. Van Gerwen loopt weg tot 7-0 die de Nederlander met twee keer single bull en dubbel 16 weet te landen. Bunting niet van deze actie onder de indruk weet een sterke leg te gooien met 100-140-177 maar heeft wel wat pijlen nodig op de dubbel die er via dubbel twee ingaat voor 7-1. MvG maakt 8-1 waarna The Bullet de smaak te pakken heeft en 102-finisht voor 8-2 voor pauze twee.

Na de pauze mist Van Gerwen acht darts op de buitenste ring waardoor de 32-jarige man uit St. Helens 8-3 kan maken. De Vlijmenaar maakt 9-3 waarna hij drie darts mist op dubbel 19 voor de overwinning, de Nederlander ze deze fout recht door met 10-4 via een 160-finish te winnen. Van Gerwen ontmoet Simon Whitlock in de volgende ronde van de World Matchplay.

Ian White (94.61) v Rob Cross (95.72) 7-10
De debutant Cross begint aan de laatste wedstrijd die tot aan de pauze volledig in evenwicht blijft. Beide mannen kunnen geen break forceren in de eerste vijf legs. Na de pauze krijgt Cross meerdere kansen om White te breaken, alle darts missen de buitenste ring waardoor White zijn leg kan behouden voor 3-3. Na de pauze blijven de legs tot de achtste leg bij de speler die deze begon. De debutant mist in leg acht een 124-finish op dubbel 11 maar in de herkansing weet hij de dubbel wel te raken. De break is definitief als de 26-jarige man uit het Engelse Hastings 68-finisht, Ian White voorkomt dat Cross een tweede break gooit waardoor de mannen met 4-6 de tweede pauze in gaan. Na de tweede pauze mist Cross kansen op de gewenste tweede break. In leg vijftien weet White een break terug te gooien nadat hij 141 mist maar in de herkansing de leg wel weet te pakken. Met een 11-darter weet Cross de break weer ongedaan te maken voor 7-9. De Engelse Cross wist bijna de volledige top 16 al te verslaan (behalve Taylor en Anderson) en gooit met een 70-finish ook White naar huis. De debutant zal het opnemen tegen Jackpot Lewis in de tweede ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws