World Series of Darts Finals Van Gerwen maakt indruk, RvB exit PDC
PDC

World Series of Darts Finals Van Gerwen maakt indruk, RvB exit

World Series of Darts Finals Van Gerwen maakt indruk, RvB exit

In Glasgow ging zaterdagavond de Ladbrokes World Series of Darts Finals verder met de tweede ronde. De Belg Dimitri van den Bergh was vrijdag met 6-1 een maatje te groot voor Michael Smith. Hagenaar Van Barneveld was de opponent in de tweede ronde, RvB trof een ontketende jonge Dream maker aan de oche. De Belg imponeerde en wist met 6-4 de vijfvoudig wereldkampioen te verslaan.

De jonge Duitser die recentelijk is toegevoegd aan de Bull's Nederland stal versloeg vrijdag Adrian Lewis. Max Hopp kreeg zaterdagavond een pak slaag van Mighty Mike. De Duitser kon slechts een leg pakken van de sloopkogel uit Vlijmen.

The Machine James Wade verslikte zich bijna in Simon Stevenson die vrijdag Jan Dekker uitschakelde. Wade wist de beslissende elfde leg te pakken voor de winst. Gerwyn Price wist het duel met Corey Cadby te winnen, met 6-5 wist Price het titanen gevecht te winnen. Gary Anderson en PeterWright gaven beide slechts een leg af en wisten op cruisecontrol de zondag te bereiken.

Daryl Gurney liet in de voorlaatste wedstrijd een gemiddelde van ruim 103 noteren en won. In de afsluiter een kraker van formaat waarin Cross 5-2 voor kwam en Kyle Anderson terug kwam naar 5-5. Voltage sleepte er nog een overwinning uit met Anderson wachtende op 46.

Ladbrokes World Series of Darts Finals
Programma vanaf 20:00 uur, alle wedstrijden BO 11.
James Wade (93.24)(5) v Simon Stevenson 6-5 (92.67)
The Machine loopt eenvoudig weg naar 3-0, Wade loopt wat te knoeien waardoor the Mirror Man terug komt naar 3-2. De 34-jarige Wade weet 5-2 voor te komen waarna hij Stevenson terug laat komen naar 5-5. De 45-jarige Mirror Man versloeg vrijdag Jan Dekker en kwam dicht bij een overwinning op Wade. The Machine schrok net op tijd wakker om via dubbel 1o de winst te pakken.

Raymond van Barneveld (90.73) (4) v Dimitri Van den Bergh (102) 4-6
Een spectaculair begin van de tweede wedstrijd als er drie 180-scores achter elkaar vallen, twee van de Belg die via de single één zijn droom voor de perfecte leg uiteen zag spatten. De Belg weet wel in 11-darts de eerste leg te pakken. Met een 14-darter weet Van den Bergh ook de Nederlandse leg af te snoepen. De 23-jarige Belg weet ook in de derde leg 6 perfecte pijlen te gooien maar wederom mist de 7e doel, Van den Bergh komt wel 3-0 voor. De jonge Belg mist voor het eerst een dubbel waarna Van Barneveld met een 92-finish 3-1 maakt. In de laatste leg voor de pauze begint de Belg wat te missen maar de Hagenaar kan niet profiteren, Van den Bergh gooit 54 uit voor zijn eigen leg en een 4-1 voorsprong. Na de pauze heeft de Belg weer de beste kaarten in handen om 5-1 te maken maar hij mist nipt de buitenste ring waardoor Barney 4-2 maakt. Een prima leg die in 14-darts uit had gekund brengt de Nederlander op 5-3. De Belg mist vanaf 112 tops waardoor Barney een break kan forceren en 5-4 maakt. De dream Maker gooide de wedstrijd van zijn leven, na 9-darts staat de Belg op dubbel acht die hij met de eerste pijl raakt.

Gerwyn Price (93.86) (8) v Corey Cadby (94.59) 6-5
Een titanen gevecht tussen twee mannen die door de geluidsbarrière heen weten te gaan. Cadby komt twee legs voor in de openingsfase waarna Price met veel geweld vier legs op rij weet te pakken waardoor de oud rugby speler twee legs voorsprong heeft. The king uit Australië vecht zich weer terug in de wedstrijd en komt met een 105-finish weer gelijk op 4-4. Een 15-darts 86-finish brengt Gerwyn Price op 5-4. Corey Cadby maakt het hanen gevecht compleet door 5-5 te maken waarna The Iceman de ultieme break weet te forceren voor een mooie 6-5 overwinning.

Gary Anderson (103.57) (1) v Chris Dobey (92.91) 6-1
De jonge Hollywood krijgt dartles van de tweevoudig wereldkampioen en kersverse vader Anderson. De 46-jarige The Flying Scotsman vliegt met onder andere een 130-finish in leg vier naar 5-0. In de zesde leg mist Anderson de shanghai twintig voor de overwinning en kan Chris Dobey 5-1 maken. Met een 12-darts 101-finish weet de leermeester de overwinning veilig te stellen.

Peter Wright (91.58) (3) v Justin Pipe (87.33) 6-1
Met een 116-finish komt Snakebite 3-0 voor, The Force weet met een 14-darter 3-1 te maken. Wright gooit na de 116 ook een 118-finish voor 4-1 waarna Pipe geen druk meer kan zetten en de kleurrijke Schot op de automatische piloot met 6-1 wint.

Michael van Gerwen (102.9)(2) v Max Hopp (86.73) 6-1
Met een 11-darter komt de Brabander uit de startblokken. Mighty Mike heeft geen enkele moeite met de jonge Duitser die vandaag geen druk kan zetten. Maximizer kan pas in de zesde leg een dubbel raken voor 5-1. De Vlijmenaar weet de sloopkogel maximaal in te zetten als hij de wedstrijd met een 11-darter afsluit voor een 6-1 overwinning.

Daryl Gurney (103.64) (6) v Simon Whitlock (97.7) 6-3
Simon Whitlock kwam 2-0 voor waarna vijf legs op rij naar Super Chin gingen. Pas in de achtste leg weet The Wizard zijn derde en laatste leg te pakken. Gurney was met name op de scores sterker dan Whitlock die geen pijl op de buitenste ring wist te missen.

Kyle Anderson (97.81) (7) v Rob Cross (98.7) 5-6
Een 12-darts break in leg vier van Cross maakte een belangrijk verschil. Beide mannen lieten een sterke wedstrijd zien. In de zesde leg gooit Cross bijna 128 uit voor zijn tweede break, hij mist dubbel 10 maar weet deze wel in de herkansing te vinden voor 2-4. Vanaf 74 mist kyle Anderson de grote 20 om in de wedstrijd te blijven, Voltage pakt de kans met beide handen aan en komt 2-5 voor. The original weet er nog een sterke 13-darter uit te trekken voor 3-5 waarna hij de negende leg weet te breaken voor 4-5. Rob Cross gooit zijn vijfde 180-score waarna Anderson een 92-finish gooit voor een beslissende leg. Cross stond 5-2 voor maar ziet Anderson er bijna met de buit vandoor gaan, dubbel 18 met de laatste pijl brengt op het nippertje de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws