Wright dieper in de problemen na derde 7-1 nederlaag op rij PDC
PDC

Wright dieper in de problemen na derde 7-1 nederlaag op rij

Wright dieper in de problemen na derde 7-1 nederlaag op rij

Peter Wright is nog dieper in de problemen geraakt na speelweek zeven in de Premier League Darts 2018. De flamboyante Schot die met schouderklachten kampt, bevond zich vóór speelweek zeven al in de gevaren- en degradatiezone na één zege, twee keer een gelijkspel en drie nederlagen. In speelweek zeven heeft zijn positie op de ranglijst niet kunnen verbeteren.

Voor de derde keer op rij leed hij een dikke 7-1 nederlaag. In speelweek vijf en zes verloor Wright met deze cijfers van respectievelijk Mensur Suljovic en Michael Smith en donderdagavond zag hij tegenstander Raymond van Barneveld ook met ruim 7-1 winnen.

Voor Wright is deze positie op de ranglijst een groot verschil met zijn prestatie van het vorig jaar. In 2017 schopte hij het tot de finale waar hij in een kraker (11-10) van Michael van Gerwen verloor en net niet zijn eerste major kon pakken. In zijn debuutjaar 2014 eindigde hij op de vijfde plaats. Het jaar daarop ging het ook niet goed op de Premier League, toen degradeerde hij samen met Kim Huybrechts. Ook in 2016 bereikte Wright de vijfde plaats.

Met nog twee reguliere speelweken staat de UK Open 2017 winnaar voor een zware opgave om degradatie te ontlopen. De niet in vorm zijnde Snakebite moet zijn komende twee partijen dan sowieso winnen en dan afwachten wat de 'concurrenten' (die boven hem staan) in de laatste twee partijen doen. Als Wright en Suljovic nog één partij winnen en Gurney beide partijen verliest, zal het legsaldo doorslaggevend zijn.

Wright speelt nog tegen Simon Whitlock en Daryl Gurney, terwijl Suljovic nog met twee zware tegenstanders te maken krijgt. De Oostenrijker komt in de laatste reguliere speelweken tegenover Gary Anderson en Michael van Gerwen te staan. Wright en Suljovic hebben tot nu toe vier punten verzameld maar de Oostenrijker heeft een beter legsaldo waardoor hij boven Wright staat op de lijst.

Wright dieper in de problemen na derde 7-1 nederlaag op rij

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws