Davyd Venken grote winnaar van de ZomerRanking Café Quincy 2014 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Davyd Venken grote winnaar van de ZomerRanking Café Quincy 2014

Davyd Venken grote winnaar van de ZomerRanking Café Quincy 2014

Na10 ranking toernooien was het nu dan eindelijk zo ver met de finaledag van de ZomerRanking Café Quincy, het toernooi waar de gehele ranking om draait. Met in totaal 141 verschillende deelnemers en een gemiddelde opkomst van 56 deelnemers per toernooi mogen we spreken van een geslaagde editie. Door deze opkomst kwam de prijzenpot voor de finaledag uit op €3.674,-. Zoals dit de laatste jaren al telkens het geval was, is het ook dit keer weer een record bedrag. 24 spelers hebben zich uiteindelijk geplaatst voor de finaledag en konden dus gaan strijden om de hoofdprijs van €600,-.

De ranking winnaars waren al bekend bij aanvang van het finaletoernooi. De nummer 5, Kay Smeets, begon het toernooi dus al met €25,- op zak. Jeffrey Mevissen was de nummer 4 en was dus al verzekerd van €50,-. Sven Wens is nog net in de top 3 geëindigd en had daarmee al €75. Oswin Streden bleef 2 punten achter de nummer 1 positie en ontving hiervoor €100,-. De winnaar van ranking dit jaar was Jeffrey van de Ven. Hij startte het toernooi vandaag dus met al €125,- op zak.

Aangezien er over de 10 rankings geen enkele darter 2 toernooien heeft weten te winnen, kunnen we wel stellen dat er genoeg kanshebbers zijn om deze finaledag te winnen. De eerste 8 spelers van de ranking waren geseed en konden elkaar dus pas bij de laatste 8 tegenkomen. Bij deze laatste 8 waren er nog maar 5 van over. Uiteindelijk waren het Davyd Venken en Rick Veugelers die zich wisten te plaatsen voor de finale van de winnaarsronde. Davyd won hiervoor van Michael Dokter, Jeffrey van de Ven en Patrick Sterckx. Rick won op zijn beurt van Danny Valkenborgh, Ricardo Linssen, Jean-Marie Hendrikx en Oswin Streden. In deze finale was het Davyd die met een 4-2 overwinning aan het langste eind trok en zich daarmee plaatste voor de finale.

Aan de verliezerskant werd door de overige spelers gestreden voor de andere felbegeerde finaleplaats. Het doek viel al snel voor Gino Franssen, Corné de Vries, Ricardo Linssen, Wichard Knoops, Koenraad Nelissen, Stephan Bernaerts, Michael Dokter en Martijn Soentjens. Zij moesten genoegen nemen met een gedeeld 17e plaats en mochten daarbij een envelop met €65,- in ontvangst nemen. Een ronde later was het eindstation voor Randy Lutgens, Paul Out, Jeffrey Mevissen en Jean-Pierre Hendrix. Zij deelden de 13e plaats en mochten daarbij €80,- ontvangen. Bij de laatste 12 waren het Tom Montforts, Sven Wens, Kay Smeets en Jean-Marie Hendrikx die het strijdtoneel moesten verlaten. Zij gingen allen naar huis met €100,- op zak.

Patrick Smullenberghs en Danny Valkenborgh waren de afvallers bij de laatste 8. Beide mochten hiervoor €125,- op hun rekening bijschrijven. Aangekomen bij de laatste 6, komt de finaleplaats langzaam in zicht. Met nog enkele potjes te spelen stijgt de spanning, het niveau en niet te vergeten de uiteindelijke beloning. Patrick Sterckx moest in deze ronde zijn meerdere erkennen in Davy Cardinaal en Jeffrey van de Ven redde het niet tegen Oswin Streden. Voor Patrick en Jeffrey viel hier het doek en zij konden dus beide naar huis met €150,-.

Voor een podiumplaats mochten Davy en Oswin het tegen elkaar opnemen. Nadat de eerste 5 legs allen met de darts mee gingen was het Oswin die met een break in de 6e leg zijn overwinning veiligstelde. Davy moest genoegen nemen met een 4e plaats en een envelop met daarin €200,-. Voor een finale plaats moest Oswin eerst voorbij Rick. Laatstgenoemde nam gretig de leiding en met een 2-0 voorsprong leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Zoals Oswin al de gehele ranking bewezen heeft, ben je pas van hem gewonnen als je de laatste pijl raak gegooid hebt. Hij wist deze 0-2 achterstand dan ook om te buigen naar een 3-2 voorsprong.

Rick wist zijn eigen leg te behouden en daarmee een beslissende leg eruit te slepen. In deze laatste leg was het Rick die beter scoorde en zijn kans op de dubbel benutte waardoor hij zich voor het tweede jaar op rij plaatst voor de finale op de finaledag. Oswin noteerde dus een mooie 3e plaats en kon hiervoor €275,- in zijn zak steken. Vorig jaar was het Dennis Derwall die een stokje stak voor een overwinning van Rick, zou het dit jaar dan wel zijn jaar worden? Daarvoor moest hij twee keer winnen van Davyd. Deze had hier blijkbaar andere plannen bij. Door direct in de eerste leg te breken en vervolgens zijn eigen leg te behouden, kwam Davyd op een 2-0 voorsprong. Vervolgens wisten beide spelers 2 keer zijn eigen leg te houden waardoor er een 4-2 voorsprong voor Davyd op het bord stond en hij dus nog maar 1 leg verwijderd is van de overwinning.

In de 7e leg liet Rick een kans op zijn dubbel onbenut, iets wat je tegen een speler als Davyd niet moet doen. Koel als hij is besloot hij dan ook de wedstrijd met een 5-2 overwinning en wist daarmee voor de 3e keer de ZomerRanking Café Quincy te winnen. Eerder deed hij dit al in 2009 en 2010. Even als vorig jaar moest Rick dus weer genoegen nemen met een 2e plaats. Dit leverde hem een mooi bedrag van €400,- op, waar Davyd er met de hoofdprijs van €600,- vandoor ging. In totaal zijn er op de finaledag 46 maximale scores gegooid. Davyd Venken gooide er hier 6 van, Rick Veugelers raakte er 7, maar het was Oswin Streden die met 8 stuks de meeste 180ers gooide. De hoogste finish van de avond ging naar Kay Smeets. De 140 die hij wist te finishen bleef de hoogste van de avond en leverde hem nog €34,- op.

Namens de organisatie willen we niet alleen onze sponsors Café Quincy, Glenn's Job, Borduurstudio Elmar, Darts- & Biljartcenter de Snoek, Espresso Service Nederland, ERVÉ, Ruvera, Team Dennis en H&S Betonwaren bedanken, maar ook iedereen die deelgenomen heeft aan de toernooien. Dankzij jullie mogen we spreken van een succesvol toernooi. Door de jaren heen is het toernooi flink gegroeid. We hebben dan ook al enkele mooie namen op de lijst met winnaars staan:

2009: Davyd Venken

2010: Davyd Venken

2011: Kim Huybrechts

2012: Kim Huybrechts

2013: Dennis Derwall

2014: Davyd Venken

Word jij de volgende in dit rijtje? Tot volgend jaar!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws