Marco ten Pas wint 14e avond donderdag-avond ranking Nijverdal Ranking nieuws
Ranking nieuws

Marco ten Pas wint 14e avond donderdag-avond ranking Nijverdal

Marco ten Pas wint 14e avond donderdag-avond ranking Nijverdal

Donderdag-avond was het even afwachten voor de jeugdbegeleiding of de kennismaking met sport, die zeer geslaagd was, ook nieuwe leden zou opbrengen. Een aantal hadden al aangegeven lid te willen worden, maar die deden al voor de kennismaking met sport mee. Toch kwamen er 3 nieuwe dartertjes terug en zo begint het weer een leuk groepje te worden. In totaal hebben we er nu weer 11 op papier. Vanavond deden we het spelletje Tac-tics en omdat de jeugdtraining maar een uur duurt en de jongste 5 jaar is, was het de vraag of alle getallen van 10 tot 20 en de bull, voor de training afgelopen was geraakt zouden worden. Uiteindelijk wist alleen Ramon Machielsen (13 jaar) alles te raken en waren Rik Vroom (13 jaar) en Milan Bontekoe (8 jaar) er heel dicht bij. Na de jeugdtraining konden de volwassenen zich aanmelden en om 20.00 uur bleef de teller op 21 darters staan. Patricia en Danielle verdeelden ze over de poules waarna begonnen werd.

Achtste-finale verliezersronde:
Domingus Souhuwat-Gerwin Dollen 1-2
Marten Mulder-Maikel van Munster 1-2
Remco Wind-Marco Schalen 0-2

Kwart-finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Danielle Scholman 2-0
Dick Bontekoe-Gerwin Dollen 2-1
Robert Jansen-Maikel van Munster 0-2
Laurens van Munster-Marco Schalen 1-2

Halve-finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Dick Bontekoe 3-0 (Arjan 1x180)
Maikel van Munster-Marco Schalen 3-1

Finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Maikel van Munster 2-3 (Arjan 124-check)

Een leuke finale tussen twee ENC darters. Arjan blijft op zoek naar zijn vorm en leek het maximale aantal punten in de verliezersronde te pakken, maar Maikel wist de laatste leg uiteindelijk te pakken en te winnen. Maikel is het laatste jaar steeds beter gaan gooien en begint de vruchten ervan te plukken.

Achtste-finale winnaarsronde:
Rene Aal-Patricia Zandvoort 3-0
Marco Jansen-Mark Meijer 2-3

Kwart-finale winnaarsronde:
Christian Hekman-Michael Stoeten 2-3
Bert Blauw-Rene Aal 3-0 (Bert 1x180)
Gerdinand Pijffers-Marco ten Pas 1-3 (Gerdinand 113-check)
John Berendsen-Mark Meijer 3-2

Halve-finale winnaarsronde;
Michael Stoeten-Bert Blauw 1-3 (Michael 2x180)
Marco ten Pas-John Berendsen 3-2 (Marco 100-check)

Finale winnaarsronde:
Bert Blauw-Marco ten Pas 3-4 (Bert 1x180)

Een mooie finale waarin Bert meerder malen een voorsprong nam. Marco bleef terugkomen en uiteindelijk moest de 7e leg de beslissing brengen. Marco kwam als eerste op een dubbel, maar na 4 gemiste dubbels met nog 12 over, leek de partij toch naar Bert te gaan die inmiddels op 'tops' stond. Ook hij miste 3 pijlen voor de wedstrijd, waarna Marco de wedstrijd met dubbel 6 wel uitgooide. Naast John Berendsen en Gerard Snoeijer is hij de 3e ENC darter die de eigen ranking weet te winnen. Christian Kist wist tot nu toe 4 keer te winnen. In de stand, die inmiddels op www.encdarts.nl staat, is Marco ten Pas een plekje opgeschoven naar de 4e plaats, ten koste van Rene Aal. Michael Stoeten is inmiddels na pas 6 avonden meegedaan te hebben, in de top 10 beland. Of hij nog een bedreiging gaat vormen voor het prijzengeld zullen we de komende avond gaan meemaken. Met de hoogste finish stond hij al bovenaan en vanavond gooide hij wederom 170 uit. Met de meeste 180érs is hij nu ook Christian Kist ruim voorbij, omdat hij na de 7 van vorige week, er deze week ook weer 5 wist te gooien. Donderdag-avond 29 december is de afsluiting met prijsuitreiking. Deze avond telt gewoon mee. De dag daarna organiseert ENC DARTS een single-toernooi en we hopen het jaar dan mooi af te kunnen sluiten.

Hoge Finishes:
170 Michael Stoeten
124 Arjan Lepelaar
115 Gerdinand Pijffers
113 Gerdinand Pijffers
110 Laurens van Munster
100 Marco ten Pas

Hoge Scores:
5x180 Michael Stoeten
3x180 Bert Blauw
2x180 Arjan Lepelaar
1x180 Marco ten Pas
1x180 Gerdinand Pijffers
1x180 Remco Wind
1x171 Laurens van Munster

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws