Jan Tijhuis wint ook de tweede donderdagavond ranking ENC Darts Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jan Tijhuis wint ook de tweede donderdagavond ranking ENC Darts

Jan Tijhuis wint ook de tweede donderdagavond ranking ENC Darts

Ondanks concurrentie van een groot toernooi in Vroomshoop, wisten we uiteindelijk17 darters te begroeten bij de wekelijkse ranking van ENC DARTS in Nijverdal. Toch leuk dat er weer een paar nieuwe gezichten bij zaten en de hoop is dat ze ook na donderdagavond nog een keer terugkomen. We konden dus 4 poules maken en er waren weer mooie partijen te zien. Marco Schalen en Geert Spenkelink verdeelden de darters over de poules en klokslag 20:00 uur werd begonnen met de poules.

De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste finale verliezersronde:
Dick Bontekoe-Nick Spekreyse 0-2

Kwartfinales verliezersronde:
Marco ten Pas-Domingus Souhuwat 2-0 (Marco 2x180)
Mark Meijer-Nick Spekreyse 2-0
Kevin Hoop-Marco Schalen 0-2
Jurgen Kamp-Martin de Blecourt 1-2

Halve finales verliezersronde:
Marco ten Pas-Mark Meijer 3-1
Marco Schalen-Martin de Blecourt 3-1

Finale verliezersronde:
Marco ten Pas-Marco Schalen 3-1 (Marco ten Pas 2x180)

Marco ten Pas kwam als derde uit een poule met zeker 3 potentiële eindwinnaars. Gelukkig maakte hij het goed in de verliezersronde door deze overtuigend te winnen en nog even 3 keer de maximale score te gooien. Marco Schalen begint weer steeds beter te gooien de laatste weken, maar het niveau-verschil was in de finale te groot.

Kwartfinales winnaarsronde:
Jan Tijhuis-Mathijs Kamp 3-1
Christian Hekman-Maikel van Munster 3-1 (Christian 112-check + 1x180)
Alfred van Dorth-Frank Schasfoort 0-3 (Frank 1x180)
Geert Spenkelink-Kevin Wensink 3-1

Halve finales winnaarsronde:
Jan Tijhuis-Christian Hekman 3-1 (Jan 130-check)
Frank Schasfoort-Kevin Wensink 3-2

Finale winnaarsronde:
Jan Tijhuis-Frank Schasfoort 4-2 (Jan 1x180)

Jan mag de finale beginnen, maar ziet dat Frank direct breekt met een 20-darter en tegen de darts op voorsprong komt. Frank krijgt in zijn leg kansen op 0-2, maar toch weet Jan de leg in 22-darts te pakken en de stand weer gelijk te trekken. De 3e leg weet Jan 5 keer de tripple 20 achter elkaar te raken en pakt de leg in 19-darts en dus ook een 180-score. Frank behoudt hierna ook zijn eigen leg in 17-darts.

De 5e leg gooit Frank goed door en mist 2 pijlen om de leg te pakken, maar in 21-darts behoudt Jan zijn leg voor een 3-2 tussenstand. De 6e leg begint Frank met 27, maar Jan gooit hierna 23 dus het verschil is nog niet gemaakt. Frank mist 3 darts voor de leg waarna Jan de leg in 27-darts pakt en dus met 4-2 wint. Zijn voorsprong breidt hij hiermee uit en vooralsnog kan alleen Christian Hekman hem op enige afstand volgen.

De tussenstand is inmiddels bijgewerkt en te vinden op www.encdarts.nl. Volgende week wederom donderdag-avond ranking en dan 28 september na een lange periode weer een darttoernooi bij ENC DARTS. Meer informatie volgt.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws