Jos Solleveld is winnaar van de 6e HWDO ranking van het seizoen Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jos Solleveld is winnaar van de 6e HWDO ranking van het seizoen

Jos Solleveld is winnaar van de 6e HWDO ranking van het seizoen

Met een opkomst van uiteindelijk 59 deelnemers werd afgelopen zaterdag begonnen aan de 6e ranking van dit seizoen, dit maal in café Buffels in s’-Gravendeel. In de poulefase was toch wel een grote verrassing te noemen. Koploper Mark van de Voorden eindigde op de 4e plaats in zijn poule en moest genoegen nemen met een plaats in de verliezersronde, terwijl de overige concurrenten in de stand zich wel wisten te plaatsen voor de winnaarsronde, waaronder zich ook de 2 beste dames uit de stand zich bevonden, Stacey Rijn en Diana Appeldoorn, die beide overigens als eerste in hun poule eindigeden.

Stacey mocht na een vrijloting in de 2e ronde aantreden tegen Ruben Schilperoord en zij was niet opgewassen tegen hem en moest met een 2-0 nederlaag afscheid nemen van het toernooi.

Ook Diana had een bye in de eerste ronde en mocht daarna tegen Eddy Bouma aantreden, welke door Diana met 2-1 werd gewonnen. In de volgende ronde bleek Crelis Groeneweg een te groot opstakel en werd met een 2-0 nederlaag ook haar toernooi ten einde gebracht, maar mocht zij zich deze avond wel weer de beste dame van het toernooi noemen.

In de kwartfinales was ook het toernooi voor Crelis voorbij, hij werd met 2-0 door Marcel van Verk op zij geschoven. Met dezelfde cijfers versloeg Boyan Vogel Arjan van Verk en moest Peter van Houwerik ook met dezelfde cijfers het toernooi verlaten door toedoen van Ruben Schilperoord. Alleen de laatste partij uit deze ronde werd een 2-1 uitslag genoteerd en was het Raymond van der Hoeven die het onderspit moest delven tegen Jos Solleveld.

Gezien het late tijdstip en daarmee de kans om bij de lokale eettenten voor een gesloten deur te komen te staan werd ook de halve eindstrijd in een best-of-3 gespeeld. Hierin versloeg Jos Solleveld met 2-1 Ruben Schilperoord en werd Boyan Vogel met dezelfde cijfers verslagen door Marcel van Verk.

De finale werd in een best-of-5 gespeeld en het was Jos die als eerste mocht beginnen tegen Marcel. Jos begon sterk aan de partij en kwam snel op voorsprong in deze leg hetgeen hij daarmee ook in de wedstrijd deed door snel uit te gooien. In de 2e leg ging het qua scores gelijkop maar was het Jos die eerder finishte. Het verzet leek hiermee bij Marcel gebroken, want in de 3e leg kon hij weinig hoge scores gooien waarvan Jos dankbaar profiteerde en ook in deze leg eerder op een dubbel kwam en wederom snel uitgooide en daarmee met een 3-0 overwinning de toernooiwinst pakte.

In de verliezersronde was Mark van der Voorden in de finale terechtgekomen, die daarmee qua ranking punten de schade beperkt wist te houden. Mark had overwinnen geboekt op achtereenvolgens op Cretienne Godschalk. Ger Boekee en Arnold Koster. Tegenstander in de finale werd Marjolein Bunk, die op haar weg hiernaartoe Bianca Leusink, Marco de Baat en Falco Flipse had weten te verslaan. Mark kende weinige mededogen met zijn tegenstandster en won met 3-0 de verliezersronde.

Bij de dames had Cretienne Godschalk met 76 de hoogste uitgooi van de avond. Bij de heren werd deze avond 13 keer een 100+ finish gegooid. Het was Arjan van Verk die met 143 uiteindelijk de hoogste uigooi bleek te hebben. Er werden ook nog eens 12 180-scores gegooid. Mark van der Voorden en Raymond van der Hoeven namen er met ieder 2 de meeste voor hun rekening.

Volgende ranking is op zaterdag 8 februari. Ook dan is de plaats van handeling Grand Café Buffels en kan men zich tot iets voor 19.30 aanmelden.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws