Marco Smit wint de vijfde Zomerranking in Winners Café  Numansdorp Ranking nieuws
Ranking nieuws

Marco Smit wint de vijfde Zomerranking in Winners Café Numansdorp

Marco Smit wint de vijfde Zomerranking in Winners Café  Numansdorp

Afgelopen vrijdag werd het vijfde toernooi in de winnerscyclus afgewerkt. Na elke week een mooie opkomst ook deze avond weer een mooie opkomst van 48 deelnemers. Zoals elke week wordt er gewoon weer begonnen in een poulesysteem, met daarna winnaars- en verliezersronde. Nadat de poules waren ingedeeld, waren er een aantal poules waar het tot de laatste partij beslissend kon zijn wie er wel en niet door zouden gaan.

In de verliezersronde zag men Kendall de Haan de finale halen met winst op achtereenvolgens Michel Legierse (2-1) , Tim van den Berg (2-0) en Joey Rus Hartland (3-0). Tegenstander hierin was misschien wel verrassend, maar sterke poules brengen soms nadelen met zich mee. Roy Moerenhout haalde de finale na winst op Tim Schram (2-0), Tommy Bouma (2-0) en Dennis van Genderen (3-1).

In de finale was het Roy die domineerde en wist de kansen te benutten en zo gemakkelijk naar de overwinning kon gaan (4-1). Na een zware poule met veel gemis op de dubbels (allen in de poule) werden de dubbels in de verliezersronde ook niet altijd gemakkelijk gevonden, maar wel op tijd.

In de winnaarsronde kregen we direct bij de laatste 32 al een aantal mooie partijen op papier. Nadat de uitslagen van die partijen terugkwamen leek het weer minder op een krakerpartij. Zo wist Ahmet Kader toch met 3-0 Nigel van Milligen van zich af te houden! Had Marnix de Beer achteraf gezien minder tegenstand dan gedacht van Jean-Paul Nettenbreijer.

Bij de laatste16 kwamen degene met een bye instromen en zorgde ook weer voor mooie partijen, maar daar had Marco Smit geen zin in. Hij maakte kort werk van Marnix de Beer (3-0). Ahmet Kader vond hier dan zijn waterloo tegen Dylan van Schijndel. Raymond van der Hoeven maakte kort werk van Jaimy van Bavel, won Raymond Meijer verrassend van Jos Solleveld, die ongeveer een week eerder nog De Herberg Moneydarts in 's Gravendeel winst te winnen! Moest Van den Boogaard de zeilen bijtrekken om Justin Schilperoord de pas af te snijden en maakte Jisse de Boer een einde aan de opmars van Patrick Luijendijk (3-1)

In de kwartfinale had Smit wederom niet zo'n zin in een kraker en ontdeed zich met 3-0 van Dylan van Schijndel! Raymond van der Hoeven maakte tevens ook kort werk van Raymond Meijer! Aan de onderkant van de sheet waren het Jisse de Boer en Patrick van den Boogaard die zich naar de halve finale speelde! Ze wonnen respectievelijk van: Harry van der Zaken (0-3) en Ruben van Gerwen (3-0).

In beide halve finales werd er dan ook vuurwerk verwacht! Smit moest nu dan toch alle zeilen bijtrekken en leek wel of hij die had opgespaard! Met goede scores en bij een 3-2 voorsprong voor Raymond wist Smit de stand gelijk te trekken en zich op een voorsprong te spelen in de laatste leg. Smit pakte de dubbel voor Raymond het deed en speelde zich hiermee in de finale! Tegenstander zou hierin Jisse "Greased Lightning" de Boer worden, die na een mooie pot Van den Boogaard naar het schrijfbord verwees met 4-2.

Waar van de finale veel werd verwacht, werd het uiteindelijk niet! Marco Smit speelde een solide wedstrijd, zoals het gehele toernooi eigenlijk al. De Boer moest er elke malen achteraan hobbelen. Wat al snel resulteerde in een 4-0 voorsprong voor Smit. De Boer probeerde nog aan te zetten en de nul van het bord af te halen, maar mocht niet baten, na een paar gemiste darts maakte Smit het karwei af en haalde de zege binnen met een 5-0 overwinning op de nummer 1 van het rankingklassement!

Op deze avond werden er 23 maal een 180 genoteerd, waarvan Patrick van den Boogaard, Marco Smit en Raymond van der Hoeven er met ieder 3 stuks de meeste hadden! Hoogste finish was ook deze week om niet echt over naar huis te schrijven maar Marco Smit pakte de prijs voor hoogste finish dankzij een 121 finish! Beste dame deze avond wederom Marjolein Bunk die zich als enige dame de winnaarsronde in speelde!

Volgende week vrijdag (1 augustus) de zesde winnersranking! Mensen die nu pas één keer geweest zijn kunnen het eindtoernooi nog halen, dus kom allen naar Winners Café te Numansdorp

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws