Mark Meijer wint donderdagavond ranking 1e helft 2016 ENC Darts Ranking nieuws
Ranking nieuws

Mark Meijer wint donderdagavond ranking 1e helft 2016 ENC Darts

Mark Meijer wint donderdagavond ranking 1e helft 2016 ENC Darts

Donderdagavond stond de laatste avond van de donderdag-avond ranking 1e helft 2016 op het programma bij ENC Darts in Nijverdal. Een reeks van maar liefst 19 avonden werd afgesloten. Bij het grootste gedeelte van de voorgaande edities was het niet meer spannend bij de laatste avond, maar afgelopen donderdag moesten de nummer 2 t/m 5 nog volop strijden op welke plaats ze zouden eindigen.

Er meldden zich voor 20.00 uur uiteindelijk 21 deelnemers, dus het maximale aantal punten dat te winnen was, was 17 punten. Tussen de nummers 2 en 5 zat maar 7 punten dus er kon echt nog van alles gebeuren. De deelnemers werden over 5 poules verdeeld en de nummers 1 en 2 na de poules gingen naar de winnaarsronde, de rest naar de verliezersronde.

De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste finales verliezersronde:
Tanja Föller-Geert Spenkelink 0-2
Remon Nijland-Dick Bontekoe 2-0
Martin de Blecourt-Gerard Smit 2-1

Kwartfinales verliezersronde:
Richard Berentschot-Jarno Pas 0-2
Arjen Maneschijn-Geert Spenkelink 0-2
Rene Groot-Remon Nijland 1-2
Wilco Pas-Martin de Blecourt 2-1

Halve finales verliezersronde:
Jarno Pas-Geert Spenkelink 2-3
Remon Nijland-Wilco Pas 0-3

Finale verliezersronde:
Geert Spenkelink-Wilco Pas 3-2

Wilco verloor vorige week nog de finale in de winnaarsronde en deze week verliest hij ook net de verliezersronde-finale. Geert maakte zijn slechte poule waarin hij geen leg wist te pakken, meer dan goed.

Achtste finales winnaarsronde:
Alfred van Dorth-Olaf ter Maat 0-3
Marco Schalen-Arjan Lepelaar 1-3

Kwartfinales winnaarsronde:
Mark Meijer-Kevin Hoop 3-0
Marco ten Pas-Olaf ter Maat 3-0
Domingus Souhuwat-Jan Tijhuis 0-3
Mathijs Kamp-Arjan Lepelaar 3-0 (Mathijs 1x180)

Halve finales winnaarsronde:
Mark Meijer-Marco ten Pas 1-3
Jan Tijhuis-Mathijs Kamp 3-0 (Mathijs 1x180)

Finale winnaarsronde:
Marco ten Pas-Jan Tijhuis 4-3 (Marco 1x180)

Mathijs Kamp die tot de laatste avond op plaats 5 stond omdat hij een paar avonden gemist had, gooide een goede poule en wist het maximale aantal punten te pakken. Jan Tijhuis, die 3 punten minder pakte in de poule en tot vanavond op de 4e plaats stond, leek nog ingehaald te kunnen worden.

De halve finale bleek de beslissing te zijn, Jan won en Mathijs kon hierdoor Kevin Hoop die tot vanavond 3e stond, ook niet meer inhalen. Kevin werd in de kwart-finale al uitgeschakeld en na wat rekenwerk, bleek Jan hem door het halen van de finale al bijgehaald te worden en omdat Jan een veel beter leg saldo had en minder avonden had gegooid, was hij er al zeker van dat hij de 3e plek van Kevin over zou nemen.

Marco ten Pas, die door de eerder genoemden op de huid werd gezeten, deed was hij moest doen en weet de 19e avond op zijn naam te schrijven en zijn 2e plaats veilig te stellen. Mark Meijer had aan 5 punten genoeg, maar omdat hij na de poule al genoeg punten had binnengehaald, weet hij de ranking te winnen en er met de hoofdprijs van 200 euro van door te gaan.

En zo is er een (voorlopig) einde gekomen aan 24 gewone ranking-reeksen met prijzengeld en 5 zomer-rankingen met bijbehorende barbeque. Vanaf 2004 hebben we wekelijks de ranking georganiseerd en de laatste jaren zijn we in de zomer ook doorgegaan. Hiernaast werden er ook regelmatig darttoernooien gehouden, het zullen er ongeveer 100 zijn geweest.

Helaas werd de groep darters die weg wilde steeds groter en een paar maanden geleden is de beslissing gemaakt om met 5 competitie-teams ENC Darts te verlaten. Deze groep darters zal samen met de jeugd-darters naar Play-It in Nijverdal gaan aan de markt 7 waar 2 juni de zomerranking van start zal gaan.

Ik heb ruim 12 jaar met veel plezier een groot gedeelte geregeld bij s.v.ENC'09 wat betreft het darten. 2 jaar nog als interim penningmeester in het bestuur zitting gehad en diverse jaren ook als afgevaardigde van het darten in het bestuur gezeten. Honderden uren besteed aan het regelen van de rankingen en toernooien. Honderden uren besteed aan het schrijven van verslagen en bijwerken van standen.

Eigenlijk teveel om op te noemen. Ik zal dan ook de komende tijd nog veel terug denken aan de mooie tijden die we hadden en of ik het dan altijd droog zal houden weet ik nu nog niet. Ik weet wel dat het me verdomd zeer doet om zoiets moois achter me te moeten laten. Herinneringen zoals de winst van Christian Kist, die toch kind aan huis was bij ons, van de Lakeside. We waren met een grote groep in de kantine en we gingen helemaal uit ons dak! Tranen van vreugde!

Ook het 25e Open ENC Darts waar maar liefst 106 mensen aan meededen en een grote groep bekendere darters aan meedeed. Toon Greebe, Gino Vos, Jerry Hendriks, Fabian Roosenbrand, Maarten Pape, Jeroen Geerdink, Christian Kist etc.etc.

Ook de grote gedreven groep die de laatste jaren steeds meer in de regio bij de DVO ging meehelpen en ook nog landelijk liet zien waartoe ze in staat waren. Ik vroeg nooit mis en als er om 6 uur s'morgens een groep vrijwilligers, banen moest opbouwen, stonden ze er en als s'avonds alles weer opgeruimd moest worden, waren ze er ook. Zo hebben we met die groep 3 NDB's op onze naam staan, de laatste Lorna Croft Cup en de Amateur & Youth Trophy.

Al met al ben ik trots op wat we in al die jaren voor de club hebben kunnen betekenen en hoop ik dat ze het zonder ons redden. De dag dat de Orthopeed vertelde dat ik niet meer mocht voetballen zal ik niet vergeten, want vlak daarna hebben we bij het toenmalige Eversberg onze dartclub opgericht. Want wat veel niet weten is dat ik ook een aantal jaren heb gevoetbald bij Eversberg en later nog even bij de senioren van ENC.

Hierbij dan ook namens de groep darters, alle dank voor de mooie samenwerking, de mooie tijd, het vertrouwen en de vrijheid waar we al die jaren op gedraaid hebben.

Hiernaast natuurlijk ook iedereen bedankt, die al die jaren meegeholpen heeft.

Met vriendelijk dartgroet,

Dick Bontekoe

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws