OSR 11: Laatste kwalificatieavond is gewonnen door Arno Louwers Ranking nieuws
Ranking nieuws

OSR 11: Laatste kwalificatieavond is gewonnen door Arno Louwers

OSR 11: Laatste kwalificatieavond is gewonnen door Arno Louwers

In de elfde editie van de Oranjebar Super Ranking werd gisteren de laatste kwalificatieavond gespeeld zodat de lijst van de voor de finale geplaatste spelers kan worden opgemaakt. Zoals bekend bestaat die lijst uit de16 hoogst geplaatste deelnemers op de ranking die minimaal vier keer hebben deelgenomen. De laatste kwalificatie mogelijkheid werd bezocht door 15 spelers waaronder Roel Donkers en Bobby Biemans die voor de eerste keer in deze reeks deelnamen.

Beide wisten zich via de groepsfase te plaatsen voor de kwartfinales, evenals Hermie van Orsouw, Fred Burger, Michel van de Horst, Jurgen Schats, Arno Louwers en Oswin Streden. Vervolgens bleven Michel, Roel, Arno en Bobby aan de goede kant van de score tijdens de kwartfinales en konden de twee halve finales beginnen. Eerst was het Arno Louwers die met 4-1 te sterk was voor Bobby Biemans en zich plaatste voor de finale. Roel Donkers trof in zijn wedstrijd Michel van der Horst en kon na een 4-2 zege worden aangewezen als de tweede finalist.

In de finale bleken beide heren aan elkaar gewaagd en had Arno, die reeds eerder 170 finishte, een 130 finish nodig om op 2-2 te komen. Ook in de volgende legs hielden Roel en Arno elkaar in evenwicht maar was Arno tenslotte degeen die de beslissende break plaatste. Met 5-3 greep hij de dagzege en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats op de tussenstand die naast kwalificatie voor de finaledag ook recht geeft op een geldprijs. Roel Donkers kon tevreden zijn met zijn Runner Up plaats in de wetenschap dat hij deze avond 127 en 109 wist uit te gooien en met 5 maximum scores een derde van de totaal gegooide 180’s voor zijn rekening nam.

Volgende week zal de finale van de OSR 11 worden gespeeld waarvoor de hierna te noemen spelers zijn uitgenodigd;

Arno Louwers Johnny Vos

Hermie van Orsouw Dennis Gijsberts

Oswin Streden Roland Stokmans

Michel van der Horst Wouter Vaes

Gerard de Jong Davy van den Broek

Fred Burger Bert Timmer

Peter van den Broek Ruud Kuijten

Braulio Roncero Djunni Ruiter

Reserve is Paul Wellens

Anneke Kuijten en Mark Brouwers waren wel gekwalificeerd maar kunnen vanwege hun vakantie niet deelnemen waardoor lager genoteerde spelers zijn opgeschoven.

Uitslag van speeldag 12:
1. Arno Louwers
2. Roel Donkers
3. Michel van der Horst en Bobby Biemans.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws