Oswin Streden wint het 9e ZomerRanking toernooi bij Café Quincy Ranking nieuws
Ranking nieuws

Oswin Streden wint het 9e ZomerRanking toernooi bij Café Quincy

Oswin Streden wint het 9e ZomerRanking toernooi bij Café Quincy

Alweer de 9e week op rij dat Café Quincy gevuld wordt door darters. Dat betekent dat er na dit toernooi nog1 ranking op het programma staat en daarna het eindtoernooi is voor de geplaatste spelers. Met een prijzenpot die inmiddels gestegen is tot €3.447,-, is er genoeg motivatie voor de spelers om de laatste punten te vergaren en zich zo bij de top 24 te gooien. Dat zorgde ervoor dat ook dit toernooi weer druk bezocht werd. Aan het eind van de inschrijving stonden er 62 namen op papier.

In de winnaarsronde waren het Oswin Streden en Jeffrey Mevissen die zich tot de finale wisten te gooien. Oswin won op zijn weg hier naartoe van Lindsay Derenette, Eddy Jansen, Kay Wroniewicz, Michael Dokter en Davy Cardinaal. Jeffrey wist overwinningen te boeken op Hanny van Kuijk, Randy Lutgens, Tom Montforts, Patrick Sterckx en Sven Wens. In deze finale was het Jeffrey die het voortouw nam en met 3-1 voor wist te komen. Echter zoals iedereen Oswin kent, blijft hij gewoon zijn eigen ding doen. Met goed spel weet Oswin dan ook terug te komen tot 3-3. In de beslissende leg trok Oswin deze stijgende lijn door en wist hiermee de partij te winnen.

Aan de verliezerskant was het Davyd Venken die weer van zich liet spreken. Na zijn verliespartij tegen Sven Wens, wist hij aan de verliezers kant te winnen van Jean-Marie Hendrikx, Frank Poolen, Patrick van Veldhoven, Tom Montforts en Davy Cardinaal. Bij de laatste 4 stond hij wederom tegenover Sven Wens. Deze mannen hielden elkaar tot 2-2 in evenwicht. Het was Davyd die de laatste leg mocht beginnen en dit voordeel wist te behouden. Met een 3-2 overwinning plaatste hij zich bij de laatste 3. De wedstrijd voor een plekje in de finale ging tussen Davyd en Jeffrey Mevissen. Laatstgenoemde was vastberaden om de finale te halen. Door Davyd onder andere 2 keer te breken met een 15 darter wist hij de finale te bereiken. Een 3-0 overwinning met een prima gemiddelde van 88,41.

In de finale kon Jeffrey zijn revanche nemen op Oswin, die hem in eerste instantie nog uit deze finale wist te houden door een 3-1 achterstand om te buigen tot een overwinning. Jeffrey ging echter door waar hij de vorige partij gebleven was. De vele trippels en het goede finishen bracht hem een 4-0 overwinning in deze eerste finale. Oswin kwam met een gemiddelde van 67 niet in de buurt van de 85,89 van Jeffrey. Een tweede finale moest de beslissing gaan brengen. Zoals vorige week al is bewezen, wil een 4-0 overwinning in de eerste finale nog niets zeggen. De tweede wedstrijd is gewoon weer een nieuwe. In deze tweede wedstrijd ging Oswin beter spelen. In het begin van de wedstrijd wist hij op de juiste momenten toe te slaan.

Waar Jeffrey wat dubbeltjes miste, wist Oswin dit goed af te straffen. Na 3 legs stond er dan ook een 3-0 voorsprong voor Oswin op het scorebord. In de 4e leg was het Oswin die 2 wedstrijdpijlen mistte, en nu was het Jeffrey die hier van profiteerde. Door 3-1 te maken en vervolgens direct een break te forceren in 16 darts lag de wedstrijd weer helemaal open. Een 3-2 tussenstand waar Jeffrey mocht beginnen. Een goede leg van beide heren. Jeffrey wist in zijn 5e beurt 146 niet uit te gooien, maar door 8 over te laten zette hij wel de volle druk op Oswin die na 12 pijlen op een dubbel stond. Zo koel als Oswin is gooit hij zijn 1e pijl in de dubbel en weet hiermee het toernooi te winnen. Zoals de wedstrijd dicht bij elkaar lag, lagen ook de gemiddeldes dicht bij elkaar. Oswin scoorde 76,83 waar Jeffrey 77,30 behaalde.

Met Oswin als winnaar hebben we nu al 9 toernooien op rij een andere winnaar. Dat bewijst eens te meer dat de top erg breed is op dit toernooi. De hoogste finish van de avond werd dit keer gegooid door Jeffrey van de Ven. Hij wist met een 143 finish de 126 van Patrick van Veldhoven voor te blijven. De meeste 180ers waren voor Davyd Venken. Met 7 stuks bleef hij Patrick van Veldhoven en Jeffrey Mevissen voor die er beide 5 noteerden. Zoals inmiddels bekend is, staat de prijzenpot voor de finaledag op €3.447,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, Glenn's Job, Borduurstudio Elmar, Espresso Service Nederland, Darts- & Biljartcenter de Snoek, ERVÉ, Team Dennis, H&S Beton en Ruvera.

De huidige rankingstand is te vinden op: http://www.darts-manager.nl/quincyranking

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws