Patrick van den Boogaard boekt zijn tweede zege in Winners Café Ranking nieuws
Ranking nieuws

Patrick van den Boogaard boekt zijn tweede zege in Winners Café

Patrick van den Boogaard boekt zijn tweede zege in Winners Café

Een iets verlaat verslag van de afgelopen winners ranking, maar er wordt al richting het eindtoernooi gekeken en daarom moesten er nog een aantal personen flink aan de bak het eindtoernooi te halen! Er kwamen dan ook weer 43 dames en heren deze vrijdagavond richting Winners Café te Numansdorp. Met wederom de vaste mensen die meedraaien voor de koppositie, waren er ook weer enkele outsiders aanwezig!

Zoals altijd werd er wel weer begonnen in een poulefase, waarna in een knock-out systeem werd verder gespeeld. In de poules nauwelijks verrassende uitslagen, wat resulteerde dat beide kanten van het schema niets bekend zou zijn wie er met de winst aan de haal zou gaan.

In de verliezersronde waren het Kendall de Haan, Dennis van Genderen, Luciën Letterman en Marco Meijer die de kwartfinale haalde ten koste van respectievelijk Jan van Genderen, Raymond Meijer, Daniël van Bijsterveld en Lesley van Schijndel die aan het schrijfbord mochten plaatsnemen.

In de halve finales was het Jan van Genderen die toch een biertje te veel op had en Raymond Meijer er met de winst vandoor moest laten gaan en met 3-0 stond Raymond dan in de finale! Tegenstander hierin werd Daniël van Bijsterveld, die een leg meer nodig had om zich te ontdoen van Lesley van Schijndel! (3-1)

De finale zou een ware kraker worden, beide gaven elkaar nauwelijks wat duimbreedte toe, maar met een goede finish op het juiste moment wist Raymond de break te forceren, om vervolgens dan zijn eigen leg te behouden voor de winst (2-4).

In de winnaarsronde waren er wederom alweer mooie partijen vanaf het begin. Sowieso was het al spannend gezien er drie dames in de winnaarsronde terecht kwamen. Twee daarvan wisten helaas niet de eerste ronde door te komen, zowel Melissa van Puffelen als Sandy "Sandre Dee" Gerbes verloren van Patrick van den Boogaard en Peter Meijer. Marjolein Bunk wist wel de volgende ronde te halen, zij won op haar beurt van Mark Nootenboom!

Bij de laatste16 krakers van een partijen, waar Peter Klein alle zeilen bij moest trekken om met 3-2 aan de goede kant van de score te blijven tegen Justin Schilperoord, hetzelfde voor Van den Boogaard die ook alle legs nodig had om Mitchell Von Schukkmann aan de kant te zetten! Koploper in de stand Jisse de Boer had minder legs nodig tegen Freddy de Geus en ging Niek Braskamp onverdroten verder en pakte een tweede 3-0 zege op rij.

In de kwartfinales maakte Jisse "Danny Zuko" de Boer een einde aan de opmars van Corné Groeneveld, leek Peter Klein het gevoel weer gevonden te hebben met winst op Maurice Roubos, had Patrick van den Boogaard wederom alle legs nodig om Niek Braskamp uit het toernooi te gooien. De laatste halve finalist zou komen uit de partij Marco Smit – Patrick Luijendijk. Patrick wist iedere kans die hij kreeg en creëerde aan te pakken, wat resulteerde in een 3-0 overwinning!

In de halve finales had Jisse "I Got Chills" de Boer niet genoeg aan drie maximale scores en een 140 finish om Peter Klein te verschalken en Peter wist in de laatste leg toe te slaan en de koploper uit te schakelen! In de andere halve finale zou er in ieder geval een Patrick de finale in stappen! Dit zou uiteindelijk Van den Boogaard worden, gezien Luijendijk aan een maximale score en een 119 finish niet genoeg had om Van den Boogaard te verslaan (4-2).

Finale: Peter Klein vs Patrick van den Boogaard! De partij was gelijk vanaf het begin van goed niveau en ze wisten elkaar geen moment rust te gunnen op het finishen. Tot aan 2-2 ging het gelijk op! Hier kreeg Peter dan drie darts om een break te plaatsen, maar werden tot verbazing gemist, waar Van den Boogaard hem voor dankte en alsnog zijn leg behield en vervolgens zelf een break wist te plaatsen en hiermee op een leg van de overwinning kwam! Peter wist alleen niet van opgeven en vocht zich terug met een break terug! Vervolgens werd hij dan weer gebroken en daarmee stelde Patrick zijn tweede overwinning van de Winners Ranking veilig!

Deze avond werden er 24 maximale scores gegooid, waarmee Patrick van den Boogaard het meeste dorst had, hij gooide er 5 stuks! Hoogste finish leek lang te blijven staan op de 136 van Peter Klein, maar Jisse "wat maken er nu eens van" de Boer gooide net iets hoger, namelijk 140! Beste dame werd ditmaal nog maar eens Marjolein Bunk, die aan haar winst in de winnaarsronde genoeg had deze veilig te stellen!

Volgende ranking zal zijn op vrijdag 15 augustus, met inclusief deze 15e augustus nog 3 toernooien, gevolgd door het eindtoernooi. Kom allen! Tot de volgende keer!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws