Peter Klein pakt zege op laatste ranking in Winners, Vd Boogaard 2e Ranking nieuws
Ranking nieuws

Peter Klein pakt zege op laatste ranking in Winners, Vd Boogaard 2e

Peter Klein pakt zege op laatste ranking in Winners, Vd Boogaard 2e

De laatste ranking voor het eindtoernooi was vorige week vrijdag het teken van de dag, hier zou dan ook bepaald worden wie zich allemaal zouden plaatsen voor het eindtoernooi en wie moest afwachten met afmeldingen. Toch meldden zich 46 dames en heren zich aan om de strijd met elkaar aan te gaan. Zoals altijd werd er begonnen met een poulefase gevolgd door een knock-out systeem.

Er zaten wat sterke poules tussen, dus waren er spelers die je normaal wel in de winnaarsronde zou vinden, maar daar niet zou treffen! Misschien een geluk voor andere spelers, maar een domper voor de speler zelf, die het dan net niet redde in een zware poule. Zo kwamen onder andere Raymond van der Hoeven en Jean-Paul Nettenbreijer dus in de verliezersronde terecht. Ook voor Arjan Versendaal en Harry van der Zaken was de verliezersronde een feit, dus wilden zij deze ook winnen om toch bij de top te komen.

In de kwartfinale viel dan toch het doek voor Harry van der Zaken. Raymond van der Hoeven was met 3-0 te sterk. Arjan wist zich wel te plaatsen voor de halve finale. Hij wist Tim van den Berg van zich af te houden. Jean-Paul Nettenbreijer had geen medelijden met de dame Demi van Gelder en versloeg haar met 3-0. Lucien Letterman moest alles uit de kast halen om zich uiteindelijk toch te ontdoen van Thomas Klein.

In de halve finales twee partijen die dezelfde weg op gingen, en zowel Raymond van der Hoeven als Jean-Paul Nettenbreijer wonnen met 3-1 van respectievelijke Arjan Versendaal en Lucien Letterman.

Wat een mooie finale moest worden werd het echter niet. Ze hadden nog iets goed te maken met elkaar in verband met de competitie van afgelopen jaar en toch wilde zij weten wie de betere was. Deze avond was het in elk geval Jean-Paul, die mede een156 finish en een 180 de partij met maar liefst 4-0 naar zich toe trok en daarmee dus voor de tweede maal op rij de verliezersronde wint!

In de winnaarsronde waren er bij de laatste 16 alweer mooie partijen. Nigel van Milligen gaf een 2-0 voorsprong weg tegen Roy Moerenhout, wist Freddy de Geus de weg te versperren voor Justin Schilperoord en redde Mitchell von Schukkmann het niet tegen Patrick van den Boogaard.

Dan in de kwartfinales mooie partijen die toch ditmaal geen enkele keer tot een 4-0 leed. Alle vier de partijen eindigden in een 4-2. Jisse de Boer won van Freddy de Geus, Patrick Luijendijk won van Roy Moerenhout. Wist Patrick van den Boogaard dat te bewerkstelligen tegen Jermaine Krijger en was Peter Klein met die cijfers te sterk voor Marco Smit.

In de halve finales was het toch gebeurd met de opmars van Patrick Luijendijk, die het niet redde tegen zijn naamgenoot Van den Boogaard! Dus wederom een finale voor Van den Boogaard. Zijn tegenstander zou in elk geval geen gemakkelijke worden, waar in de bovenste helft van het schema iedereen elkaar uitschakelde, waren Jisse en Peter er een mooie pot van aan het maken, waarin Peter uiteindelijk met 5-2 wist te winnen en zich mocht opmaken voor een derde finale tegen Patrick.

Na de vorige twee finales verloren te hebben dacht Peter er ditmaal anders over, hij nam gelijk een 2-0 voorsprong, maar zal deze verdwijnen na goede legs van Van den Boogaard. Maar na de 2-2 was het Patrick die inzakte en Mr. Klein hier dankbaar gebruik van maakte en wederom uitliep naar een gat van 2 legs, waar hij het ditmaal zelfs naar drie legs wist te vergroten. Patrick verzette zich nog wel en maakte de 5-3, maar Peter maakte dan toch het karwei af en pakte de laatste rankingzege.

Deze avond werden er dan 28 maal een 180 genoteerd, waar Jisse de Boer met 6 stuks de meeste had. Beste dame deze avond was Demi van Gelder, die ook lang de hoogste finish leek mee te pakken (138), maar Jean-Paul Nettenbreijer ging daar overheen met 143, gooide vervolgens ook nog 156 uit, maar ook dit zou deze keer niet de hoogste finish zijn. Peter Klein nam ook deze prijs in ontvangt dankzij een 158 finish.

Tot volgende week op het eindtoernooi. (12 september)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws