Schats de beste op het 5e ZomerRanking toernooi bij Café Quincy Ranking nieuws
Ranking nieuws

Schats de beste op het 5e ZomerRanking toernooi bij Café Quincy

Schats de beste op het 5e ZomerRanking toernooi bij Café Quincy

Met een middagtemperatuur die boven de 30 graden lag was het eigenlijk geen weer om te darten. Toch waren er genoeg darters die daar anders over dachten en zo begonnen we het 5e toernooi met 53 deelnemers. Onder deze deelnemers weer een hele delegatie van mensen die dit jaar nog niet meegedaan hadden.

In de winnaarsronde waren het Jurgen Schats en Mike de Decker die de boventoon voerden. Beide namen voor het eerst deel aan deze ranking en lieten direct zien uit wat voor hout zij gesneden zijn. Jurgen bereikte de finale van de winnaarsronde door overwinningen te boeken op Davy Meuldermans, Michael Dokter, Dimitri van den Bergh, Davy Cardinaal en Sven Wens. Mike deed dit op zijn beurt door te winnen van Jean-Pierre Hendrix, Randy Lutgens, Jason Huybrechts, Patrick Smullenberghs en Jeffrey Mevissen. In deze finale was het Mike die zich met een 4-2 overwinning zeker stelde van de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant was het Davyd Venken die zich weer liet gelden. Nadat hij in de kwartfinale van de winnaarsronde verloor van Jeffrey Mevissen, wist hij zich goed te herpakken. Door slechts1 leg te verliezen in de daarop volgende partijen tegen Randy Lutgens, Glenn Thorne, Jeffrey Mevissen en Sven Wens, leek het er heel even op dat Davyd de eerste kon gaan worden die dit jaar 2 rankings op zijn naam schreef. In de wedstrijd die hem een finaleplaats moest gaan bezorgen miste hij 3 pijlen voor een 3-1 overwinning en was het Jurgen die op 2-2 kwam. In de beslissende leg hield Jurgen zijn hoofd koel en won zijn eigen leg in 15 pijlen.

De finale was dus hetzelfde als die van de winnaarsronde en dat bood Jurgen een kans om revanche te nemen op Mike. De eerste finale was er echt een om je vingers bij af te likken. Met hoge scores boksten de twee heren tegen elkaar op. Bij een 3-3 stand was het Jurgen die wederom in de beslissende leg zijn hoofd koel hield en de eerste finale naar zich toe trok. Een tweede finale moest dus de beslissing gaan brengen. Het niveau zakte iets in, wat niet gek is na zo'n partij op de late avond, en het was Jurgen die hier met een 3-1 voorsprong het sterkste aan begon.

Met Mike op grote achterstand had Jurgen alle tijd om de wedstrijd in de 5e leg te beslissen. 9 wedstrijd pijlen later was het Mike die toch nog de leg wist te winnen. Ook in de volgende leg kreeg Jurgen 2 wedstrijd pijlen, maar ook deze wisten geen doel te treffen. Een 3-3 stand en dus wederom een beslissende leg. Zoals hij al de hele avond deed, was het weer Jurgen die in de beslissende leg het initiatief pakte. Uiteindelijk wist hij met zijn 14e wedstrijd pijl de winst te pakken.

Het publiek is vandaag getrakteerd op een aantal hele mooie partijen. De 180-ers vlogen je om de oren (totaal 43 stuks) en regelmatig werd er een 100+ finish gegooid. De meeste 180ers zijn gegooid door Dimitri van den Bergh, Davyd Venken en Mike de Decker. Zij gooiden er alle 5 stuks. De hoogste finish van de avond was voor Davyd Venken. Met een 142 finish bleef hij Dimitri, die 140 wist uit te gooien, net voor.

De prijzenpot stijgt gestaag en staat inmiddels al op €2365,-. Dit hebben we onder andere te danken aan onze sponsors: Café Quincy, Glenn's Job, Borduurstudio Elmar, Darts- & Biljartcenter de Snoek, Espresso Service Nederland, Team Dennis, Ruvera, ERVÉ en H&S Betonwaren.

De huidige rankingstand is te vinden op: http://www.darts-manager.nl/quincyranking

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws