Van Veldhoven bewijst zijn klasse op 6e ZomerRanking Café Quincy Ranking nieuws
Ranking nieuws

Van Veldhoven bewijst zijn klasse op 6e ZomerRanking Café Quincy

Van Veldhoven bewijst zijn klasse op 6e ZomerRanking Café Quincy

Met 62 deelnemers mogen we wederom vermelden dat we met een recordaantal van start gaan met deze keer het 6e rankingtoernooi van de ZomerRanking Café Quincy. Zoals ieder toernooi mochten we ook nu weer spelers verwelkomen die dit seizoen nog niet eerder meegedaan hebben. De afgelopen 2 toernooien bleek al dat hier gevaarlijke darters tussen zitten. Zo wist Davyd Venken bij zijn eerste deelname het 4e rankingtoernooi te winnen, en een week later was het Jurgen Schats die dit deed op het 5e toernooi.

In de winnaarsronde waren het Oswin Streden en Jean-Marie Hendrikx die zich een weg wisten te banen naar de finale. Oswin deed dit door te winnen van Ward de Kinderen, Davyd Venken, Martin Hessels en Patrick van Veldhoven. Jean-Marie won op zijn beurt van Fred Burger, Martien van Kuijk, Bernd Aarts, Tom Montforts en Patrick Sterckx. In deze finale was het Jean-Marie die de boventoon voerde en zich met een 3-1 overwinning plaatste voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant was het Davyd Venken die van zich liet spreken. Na zijn verlies tegen Oswin wist hij te winnen van Davy Cardinaal, Donie Michels, Patrick de Laat, Tom Montforts en Patrick Sterckx. Bij de laatste 4 kwam hij zijn koppelmaat Patrick van Veldhoven tegen. Samen hebben deze heren al enkele mooie prestaties neergezet zoals bijvoorbeeld het winnen van de Sunparks Masters koppels in 2013. Nu was het echter ieder voor zich. Op een 2-2 tussenstand was het Patrick die de beslissende leg wist te winnen en zich hiermee bij de laatste 3 te plaatsen.

Voor een plek in de finale moest Patrick eerst voorbij Oswin. Laatstgenoemde verwees Patrick eerder in het toernooi al terug naar de verliezersronde. Patrick was dus uit op revanche en met een 3-1 overwinning wist hij deze succesvol te pakken. De finale ging dus tussen Jean-Marie Hendrikx en Patrick van Veldhoven. Dit affiche klinkt de regionale darter nog bekend in de oren aangezien zij ook de finale speelden op het podium van de Muskertiers Masters. Toen was het Patrick die met 4-2 en 4-3 een 2-0 overwinning in sets wist te boeken.

Een dergelijk kunstje moest hij nu ook flikken, want om het toernooi te winnen moet hij Jean-Marie 2 keer verslaan. In de eerste finale wist Jean-Marie meteen een break te forceren. Na deze 0-1 voorsprong was het echter Patrick die de regie in handen had en met 4-1 de eerste finale wist te winnen. De tweede en beslissende finale was spannender. Tot 2-2 wisten beide heren zijn eigen legs te behouden. Om 3-2 voor te komen miste Jean-Marie zijn dubbel en hier wist Patrick met een16 darter de break te pakken. In de laatste leg zou hij niet meer in de problemen komen en zo mogen we voor het 3e toernooi op rij iemand feliciteren die voor het eerst aanwezig is. Gemiddeldes van de beslissende finale: Jean-Marie 76,35 en Patrick 83,50.

Dat het niveau weer hoog lag vandaag bleek wel uit het aantal 180-ers. De maximale score is dit toernooi 52 keer gegooid. Hofleverancier van de avond was Patrick van Veldhoven, hij had 7 stuks op zijn naam staan. Davyd Venken en Patrick Opbroek volgden hem op met 4 stuks. De hoogste finish van de avond leek even gedeeld te moeten worden. Patrick Sterckx en Martin Hessels gooiden beide 140 uit. Het was uiteindelijk Tom Montforts die er met een 154 finish nog overheen ging.

Zoals bekend stijgt de prijzenpot enorm met een opkomst als deze. Na het 6e toernooi staat deze pot al op €2.652,-. Dit mede dankzij onze sponsors: Café Quincy, Glenn's Job, Borduurstudio Elmar, Darts- & Biljartcenter de Snoek, Espresso Service Nederland, Ruvera, ERVÉ, Team Dennis en H&S Beton.

De huidige ranking is te vinden op: http://www.darts-manager.nl/quincyranking

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws