Winners Ranking 8 prooi voor Peter langeveld, Nettenbreijer tweede Ranking nieuws
Ranking nieuws

Winners Ranking 8 prooi voor Peter langeveld, Nettenbreijer tweede

Winners Ranking 8 prooi voor Peter langeveld, Nettenbreijer tweede

Vrijdagavond15 augustus was het alweer tijd voor de 8e winners ranking te Numansdorp. Ditmaal mochten wij 41 deelnemers verwelkomen en daaronder bevonden zich weer de nodigen kanshebbers en nieuwkomers.

Zoals gewoonlijk werd er weer gestart met de poulefase vervolgd door een winnaars- en verliezersronde. Er zaten weer menig venijnige poules tussen, waardoor onder andere Nigel van Milligen, Harry van der Zaken, Michel Legierse en Raymond Meijer hun geluk moesten beproeven in de verliezersronde. Hetgeen hun ook niet onverdienstelijk afging en alle vier plaatsten ze zich voor de halve finales.

Nigel mocht door overwinningen op Wilbert Bijl en Jonne Roodenburg aantreden tegen Harry, die even daarvoor won van Melissa van Puffelen en Sander van Oostenbrugge. Het was Harry die zich de sterkste toonde en zich met 4-2 voor de finale plaatste.

In de andere halve finale zagen we dezelfde uitslag terugkomen op het wedstrijdbriefje. Na overwinningen op Dylan van Noort en Jordy Kaptein, werd er door Michel ook gewonnen van Raymond met 4-2, die aan overwinningen op Leander Wagenmaker en Thomas Klein dus niet genoeg had voor een finale plaats.

In de finale tussen Harry van der Zaken en Michel Legierse was het Harry die met onder andere een 122 finish het spel domineerde, maar moest toch toezien hoe een goed spelende Michel met 4-3 de verliezersronde op zijn naam schreef.

Aangekomen bij de winnaarsronde zagen we al aardig wat krakers bij de voorronde partijen. Justin Schilperoord was met 3-2 te sterk voor Roy Moerenhout. Walter den Boer had het beduidend moeilijk tegen Sandy Gerbes, maar bleef met 3-2 aan de goede kant van de score. Ook het Heinenoordse onderonsje tussen Davy Silvius en Lucien Letterman eindigde in een een 3-2, dit in het voordeel van Lucien. Tot slot waren het Freddy de Geus en Marco Smit die geen spaan heel lieten van Peter Meijer en Raymond van der Hoeven.

Bij de laatste 16 verschalkte klassementsleider Jisse ‘vandaag even bijnaamloos, maar door deze vermelding toch een bijnaam’ de Boer Arjan Versendaal met 3-1. Speelde Jean-Paul Nettenbreijer de partij van zijn leven tegen Marco Smit (3-2). Was er weer een Heinenoords onderonsje en alweer bleef Lucien Letterman aan de goede kant van de scoren, ditmaal tegen Tommy Bouma (3-1). Bleek Freddy de Geus in de ‘partij der marvels’ met 3-2 de sterkste marvel dit ten kosten van Patrick van den Boogaard. Speelde ook Mitchell von Schukkmann een sterkte partij tegen Peter Klein (3-2). Gaven Walter den Boer en Peter Langeveld geen leg weg aan Joey Rus Hartland en Marnix de Beer en was het Justin Schilperoord die waar voor zijn geld wilde en weer alle 5 de legs nodig had om zijn tegenstander af te schudden, ditmaal was zijn slachtoffer Patrick ‘mijn favoriete finish is 102’ Luiendijk.

In de kwartfinale hadden Freddy de Geus en Mitchell von Schukkmann geen kind aan Lucien Letterman en Walter den Boer (4-0). Miste Jisse de Boer toch wel enigszins verrassend diverse matchdarts tegen Jean-Paul Nettenbreijer en mocht ditmaal met een 4-3 nederlaag aan de halve finale deelnemen als schrijver en ook voor Justin Schilperoord restte dat zelfde lot, hij verloor met 4-2 van Peter Langeveld.

In de eerste halve finale mocht Freddy aantreden tegen Jean-Paul. Freddy, aangeslagen door de stroh 80 (hij ontving zijn ‘bounty’ van Roy Moerenhout door zijn overwinning op Van den Boogaard ) zag in die partij heel veel dubbel, maar helaas te weinig dubbels en zo ging Jean-Paul met een 5-3 overwinning de finale in.

In de andere halve finale zette Peter Langeveld zijn goede spel voort en versloeg met duidelijke cijfers Mitchell von Schukkmann (5-1).

Ook in de finale liet Peter zich van zijn beste kant zien en moest Jean-Paul, die tot dusver een heel goed toernooi speelde, met een 6-1 nederlaag zijn meerdere erkennen in Peter Langeveld, die als nieuwkomer direct de 8e ranking op zijn naam wist te schrijven.

De prijs voor de beste dame mocht Sandy Gerbes in ontvangst nemen, de hoogste finish kwam op naam van Jordy Kaptein (152) en van de 27 gegooide 180’ers namen Marco Smit en Peter Langeveld met 4 stuk de meeste op hun naam.

Aanstaande vrijdagavond 22 augustus alweer de één na laatste ranking, voor sommigen nog zeer belangrijk voor plaatsing voor het eindtoernooi, voor andere gewoon een gezellig avond darten. Kortom, iedereen is weer welkom!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws