Hendriks wint 9e Schutskamp Ranking ten koste van Van den Heuvel Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 9e Schutskamp Ranking ten koste van Van den Heuvel

Hendriks wint 9e Schutskamp Ranking ten koste van Van den Heuvel

Tijdens een zonovergoten zondag 1 mei was Sportcafé de Schutskamp toneel van de gelijknamige zondagranking. Mede door het mooie weer hadden wij een rustige ranking met een 32 tal darters en dartsters die hadden zich verzameld om de velbegeerde prijzen, in de vorm van bekers, te verdelen. Afgelopen seizoenen was er een gemiddeld deelnemersaantal van rond de 35-45 man. Dus het was voor Schutskamp begrippen een rustige ranking.

Iets over twaalven werd deze editie van de zondag ranking gestart in acht poules van vier. Zoals gewoonlijk gingen in de poules van vier de eerste twee door naar de winnaarsronde,de nummers drie en vier van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Leo Hendriks en Paul de Silva. De wedstrijd was eenzijdig te noemen; Paul kon de eerste twee legs scorend mee maar liep net achter de feiten aan, Leo finishte voor zijn neus. De laatste twee legs bleef Paul ook scorend achter en dus won Leo de partij met 4-0.

De tweede halve finale van de winnaarsronde bracht wel het nodige vuurwerk. Ferry van den Heuvel en Adrie van den Donk mochten bepalen wie de finale zou halen, en de heren gaven geen duimbreed toe; Bij een voorsprong van Adrie wist Ferry 124 te finishen terwijl Adrie op een dubbel stond en zo mocht Ferry de laatste leg zelf beginnen en maakte geen fout, met 4-3 mocht hij zich op gaan maken voor de finale.

In de finale leek Leo langzaam op stoom te komen; Ferry kwam 2-1 voor en wist de kansen voor 3-1 niet te verzilveren. Vervolgens pakte Leo 4 legs op rij en wist zo met 5-2 de negende ranking op zijn naam te schrijven.

In de verliezersronde mochten Dennis van de Vossenberg en Vincent Lamers uit gaan maken wie deze zou winnen. In de halve finale wist Vincent met 3-2 Martin Pieters achter zich te laten. In de tweede halve finale won Dennis van den Vossenberg eenvoudig van Bennie van Herpen met 3-0.
De finale was redelijk eenzijdig; Vincent maakte zijn kansen af en Dennis kreeg de dubbel niet scherp. Gevolg was een 4-1 overwinning van Vincent Lamers.

Beste dame was Gaby Plomp, zij wist als enige van de vier aanwezige dames door te dringen naar de kwartfinale van de verliezersronde.

Hoogste finish werd door Edwin van Goor gegooid met 138. Hij bleef hiermee Ferry van den Heuvel voor die 124 finishte. In totaal werden er 5 100+ finishes gegooid.

Meeste 180’ers werden gegooid door Edwin van Goor en Richard Doms met 2 stuks, na barrage bleek Edwin de sterkste van de twee. In totaal werden er zeven 180’ers gegooid.

Om 17:30 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 18:00 klaar te zijn ruim gehaald.

In het algeheel klassement is de spanning om te snijden. Leo Hendriks gaat ruim aan kop, echter de nummers 2,3 en 4 staan maar zes punten van elkaar verwijderd. Ferry de Ling naderde John Tolk weer op 2 punten en Martin Pieters zakte door zijn plaats in de verliezersronde 4 punten achter Ferry. Maar wie staat er na de laatste ranking tweede en derde en pakt hiermee een beker en extra prijzengeld op de finaledag? Zou het Ferry de Ling, Martin Pieters of John Tolk worden? Richard Doms maakt de top 5 compleet maar lijkt te ver achter te staan om zich nog te mengen in een strijd om de top 3.

De organisatie hoopt op de volgende ranking van zondag 12-06-2016 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 12.00, dit om er voor te zorgen dat we voor etenstijd klaar zijn.

Voor overige data en bijzonderheden www.schutskamp.vliegt.nl of op Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws