Renyaan en Heine Uulderiks winnen 3e OPEN SPOC Wijhe koppels Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Renyaan en Heine Uulderiks winnen 3e OPEN SPOC Wijhe koppels

Renyaan en Heine Uulderiks winnen 3e OPEN SPOC Wijhe koppels

Vrijdagavond 15 april was het weer zover, de 3e editie van het OPEN SPOC WIJHE koppel darttoernooi. Grandcafe ’t Spoc de vaste thuisbasis van het OPEN SPOC darttoernooi, mocht 88 koppels verwelkomen in het mooie Wijhe! Met dit aantal was de organisatie zeer blij, want hiermee zat het toernooi vol. Net zoals vorig jaar, stond de hoofdprijs op 600 euro.

Op de inschrijflijsten stonden weer veel darters uit het dorp zelf, ook de omliggende dorpen waren goed vertegenwoordigd. Dartsclub Genemuiden stuurden maar liefst 16 koppels op ons toernooi af! Een touringcar vol darters inclusief aanhang, mochten we verwelkomen in Grandcafe ’t Spoc.

Dat het niveau dit jaar hoog was, bleek wel uit de inschrijving van verschillende bekende darters: Jelle Klaassen, Christian Kist, Sven Groen, Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis, Salmon Renyaan & Jeffrey Bekema.

De wedstrijdleiding lag dit jaar weer in handen van Sayen Runge & Bianca Steenkamp. De 88 koppels werden verdeeld over 22 poules. Het dartniveau van deze avond was ook dit jaar weer erg hoog, de drankjes vloeiden rijkelijk en de sfeer van deze avond was weer zeer gezellig te noemen. Veel publiek kwam kijken naar dit dartgeweld in Grandcafe ’t Spoc te Wijhe.

Voor het eerst in de historie van het OPEN SPOC Wijhe toernooi, kreeg de verliezersronde een andere winnaar. Het koppel Kamphuis en Visser, winnaar van de verliezersronde van de vorige 2 edities, had deze keer de winnaarsronde bereikt. De finale van de verliezersronde ging dit keer tussen de gebroeders Lier & Lier uit Staphorst en dartmaten Frank & Van Olphen uit Zwolle. Na een spannende finale gingen de gebroeders Lier er met een nipte 4-3 overwinning vandoor.

Door winst in de halve finale op de Sallanders Landman & Konterman, bereikten Renyaan & Uulderiks als eerst de finale van het OPEN SPOC koppeltoernooi. De andere halve finale werd gewonnen door Groen & Telkenes, zij wisten het koppel Hendriks & Olde Kalter te verslaan.

Aangekomen bij de grote finale. Blijft de hoofdprijs dichtbij Wijhe, of gingen de mannen uit Groningen er met de winst vandoor? De beslissende leg van de best off 9 serie moest deze vraag beantwoorden, want tot 4-4 ging het gelijk op. In een spannende laatste leg wisten Salmon Renyaan & Heine Uulderiks net iets beter met de wedstrijd spanning om te gaan.

Renyaan & Uulderiks winnen de partij met 5-4 en mogen zich hiermee winnaar van de 3e editie van het OPEN SPOC WIJHE koppeltoernooi noemen.

De hoogste finish van de dag ging naar Derk Telnekes uit Deventer, die met een 160 finish, het bedrag van 100 euro wist te winnen. Het beste “Wijhese koppel” werd het koppel Rob Groten & Bas Oudshoorn. Zij stranden bij de laatste 16 in de winnaarsronde.

Graag willen we iedereen weer bedanken voor de aanwezigheid op het 3e OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi, de 4e editie zal er zeker gaan komen. Als laatste sluiten we af met het bedanken van al onze sponsoren!!! Zonder de bijdrage van de sponsoren is het bijna onmogelijk om dit geweldige toernooi te organiseren!!

Winnaarsronde OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi:

Laatste 8:
Wattimena & Ahmaddy vs Renyaan & Uuldriks
Konterman & Landman vs Nijeboer & Olde Kalter
Daalmeijer & De Ruiter vs Olde Kalter & Hendriks
Visser & Kamphuis vs Groen & Telkenes

Halve finales:
Renyaan & Uuldriks vs Konterman & Landman
Olde Kalter & Hendriks vs Groen & Telkenes

Finale:
Renyaan & Uulderiks vs Groen & Telnekes 5-4

Verliezersronde OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi:

Halve finales:
Lipmans & Mansier vs Lier & Lier
Van Olphen & Frank vs Overweg & Peters

Finale:
Lier & Lier vs Van Olphen & Frank 4-3

Fotografie: Jos Groen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws