Venken wint ook 2e ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets is 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Venken wint ook 2e ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets is 2e

Venken wint ook 2e ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets is 2e

Het tweede toernooi van de ZomerRanking bracht 4 spelers meer naar Budel dan de week ervoor. We begonnen het toernooi dus met 56 deelnemers. Op één speler na, was de gehele top 25 van het eerste toernooi aanwezig. Samen met nog enkele titelkandidaten die er deze week voor het eerst waren, begonnen we weer aan een zeer sterk bezet toernooi.

In de winnaarsronde was het Paul Out die vriend en vijhand verraste met zijn zeer goede spel. Met overwinningen op Nico Burhenne, Bob Doelman, Jannick Vankan en Jean-Marie Hendrikx plaatste hij zich voor de finale in de winnaarsronde. Een prestatie die hij in de voorgaande jaren nog nooit eerder wist neer te zetten. In deze finale werd Kay Smeets zijn tegenstander. Kay plaatste zich door overwinningen op Jean-Pierre Hendrix, Davyd Venken, Koen Hunnekens en Jeffrey van de Ven. Een indrukwekkende zegereeks, want stuk voor stuk zijn dit spelers die meedingen om de titel. In de finale van de winnaarskant weet Kay een 4-1 overwinning op het scorebord te zetten, en kunnen beide heren zich gaan voorbereiden op de spelers die vanuit de verliezersronde komen en alsnog het toernooi willen winnen.

Aan de verliezerskant van het schema weten enkele spelers hoge ogen te gooien. Zo laat Paul Wacanno van zich horen door in twee top partijen Martin Jongen en Joey Greijn aan de kant te zetten, en Davyd Venken gooit in een verschrikkelijk goede partij, waar hij scorend maar 1 keer onder de 100 kwam, Jannick Vankan naar huis. Tussen de partijen door toonde Davyd nog even zijn klasse door zijn pijlen met de flight naar voren naar het bord te gooien, en zonder te kijken bij zijn 3e pijl op deze manier een 180er te gooien. Ook Koen Hunnekens liet weer van zich spreken. Bij de laatste 6 gooide hij Jeffrey van de Ven met 3-1 van het bord en kon hij met Davyd, die op zijn beurt van Jean-Marie Hendrikx won, gaan strijden om een plekje bij de laatste 3.

Bij de laatste 4 was Davyd heer en meester in de partij tegen Koen, met een 3-0 overwinning plaatste hij zich bij de beste 3 spelers van de dag. Hier was Paul Out zijn tegenstander. Paul heeft een zeer goed toernooi gegooid, maar in deze wedstrijd was het vaatje leeg. Davyd walste er met een 4-0 overwinning overheen en plaatst zich voor het tweede toernooi op rij voor de finale.

In deze finale kan hij zijn revanche pakken op het verlies eerder deze avond tegen Kay. De eerste partij lijkt hij dit met beide handen aan te pakken, want met een 5-0 overwinning en een gemiddelde van 88,41 sleept hij er een tweede finale uit. In deze tweede finale bijt Kay meteen van zich af door de eerste twee legs te pakken. Als Davyd hier vervolgens op antwoord met twee 17, twee 18 en een 16 darter, heeft Kay hier geen antwoord meer op. Met een gemiddelde van 83,35 weet Davyd dus ook deze finale te winnen en wint hiermee het tweede toernooi op rij in Café Quincy.

Er zijn vanavond 52 maximale scores gegooid, waarvan Davyd Venken met 11 stuks hofleverancier was. Ook is er 18 keer een finish van 100 of hoger gegooid, de hoogste was hier van Jeffrey van de Ven. Hij gooide 160 uit.

De prijzenpot voor de finaledag staat na het tweede toernooi op €1472,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Café Quincy, My Dartstraining, Glenn's Job, Darts- en Biljartcenter de Snoek, Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen, Kim Huybrechts en Dhanesh Misier.

Volgende week vrijdag is alweer ons 3e toernooi. Inschrijven kan ter plekke tot 20:00 uur, of middels de voorinschrijving op http://www.schrijfme.in

Tot volgende week!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws