Duitse Sport1 heeft blinde co-commentator tijdens het PDC WK 2017 Uncategorized
Uncategorized

Duitse Sport1 heeft blinde co-commentator tijdens het PDC WK 2017

Duitse Sport1 heeft blinde co-commentator tijdens het PDC WK 2017

De dartsliefhebbers in Duitsland hebben tijdens dit PDC WK de tv-zender Sport1 om geen wedstrijd te missen. Ze krijgen de wedstrijden live voorgeschoteld voorzien van professioneel commentaar. Opvallend was echter dat de commentator tijdens één sessie werd bijgestaan door de pas 23-jarige Kevin Barth. En dat is niet opvallend vanwege zijn leeftijd maar vanwege het feit dat hij blind is.

Een belemmering om commentaar te geven bij darts zou je verwachten, maar daar denk Kevin heel anders over. Het was voor hem een droom om bij een paar wedstrijden co-commentaar te geven en deze week ging zijn wens in vervulling.

Ondanks dat hij niets van het spel kon zien hadden de kijkers nauwelijks door dat hij commentaar gaf zonder te kunnen zien of een pijl nu in of naast de triple zat.

In een interview liet de opmerkelijke co-commentator het volgende weten: “De caller is voor mij erg belangrijk en ook de microfoon bij het bord is belangrijk, want zo kan ik horen of de pijl net boven of onder het benodigde vakje terecht komt. Ik ben een hele grote fan van darts en het was fantastisch om dit een keer te mogen doen. Hopelijk mag ik ooit terugkomen!"

Klinkt bovenstaand verhaal ongeloofwaardig? Er bestaan beelden van en die kun je hieronder bekijken.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws