30 jaar Lakeside World Professional Darts Championship met Barney WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

30 jaar Lakeside World Professional Darts Championship met Barney

De Lakeside World Professional Darts Championship komt er weer aan. Het toernooi bestaat sinds 1978 en wordt in de eerste helft van januari gespeeld. Dit jaar zal het toernooi voor de 30ste keer gehouden worden in de Lakeside Country Club te Frimley Green. De allereerste editie in de Lakeside werd gewonnen door Eric Bristow, deze legende won het toernooi in totaal 5.

Eerder werd het World Professional Darts Championship gespeeld onder de naam The Embassy, de toenmalige sponsor. Deze naam werd overigens alleen door SBS 6 gebruikt. De BBC gebruikte gewoon de naam World Professional Darts Championship. Nadat Embassy het toernooi niet meer mocht sponsoren nam de Lakeside Country Club te Frimley Green waar het toernooi wordt gehouden, deze taken over.

Raymond van Barneveld won de titel 4x en kwam heel dicht bij het record van Bristow. Ook Jelle Klaasen en Christian Kist wonnen het toernooi. Francis Hoenselaar stond in 6 finales, één keer was de Rotterdamse de allerbeste op het Lakeside podium. We nemen u mee terug in de tijd, de eerste video is de laatste leg van de eerste finale ooit gespeeld op het podium van de Lakeside Country Club. In de tweede video neemt de viervoudig BDO Lakeside kampioen Raymond van Barneveld ons mee in andere tijden sport.

Hieronder de video waarin Raymond van Barneveld ons mee terug neemt naar de Lakeside tijdens het programma "Andere tijden sport".