4-Nations Nederlandse jongens pakken de enige gouden medaille WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

4-Nations Nederlandse jongens pakken de enige gouden medaille

4-Nations Nederlandse jongens pakken de enige gouden medaille

Vorig jaar stond de eerste editie van de 4-nations op het programma, in Kirchheim domineerde Nederland en wist Danny Noppert een perfecte leg te gooien. Zowel bij de heren, dames als jongens gingen de gouden plakken mee naar Nederland. De meisjes moesten genoegen nemen met het zilver in Duitsland.

In België is de tweede editie van de '4 Nations Tournament' een minder succes geworden voor Nederland. De jongens waren oppermachtig, Wessel Nijman, Wesley Hurrebrink, Marvin van Velzen en Gijsbert van Malsen onder leiding van coach Dick Bontekoe wisten goud te pakken. Lerena Rietbergen en Veerle Hamelink moesten genoegen nemen met zilver. Ook de dames Vanessa Zuidema, Kelly streef, Anneke Kuijten en Anca Zijlstra onder leiding van coach Karin ten Kate hebben zilver weten te behalen.

Het heren team met Danny Noppert, Toon Greebe, Chris Landman, Martijn Kleermaker, Richard Huizinga, Hendrik Tooren, Danny Blom, Maikel Verberk en coach John Lokken wisten het spannend te houden. In de koppels werd het beslist, Belgie heeft goud en oranje neemt zilver mee naar huis.

Tijdens dit toernooi kwamen de nationale teams van Duitsland, Luxemburg, België en Nederland in actie. Hieronder alle deelnemende spelers en team coaches.

Morgen staan de single toernooien vanaf 9 u op het programma.

Nederlands Team:
Heren: Danny Noppert, Toon Greebe, Chris Landman, Martijn Kleermaker, Richard Huizinga, Hendrik Tooren, Danny Blom en Maikel Verberk. Coach: John Lokken
Dames: Vanessa Zuidema, Kelly streef, Anneke Kuijten en Anca Zijlstra. Coach: Karin ten Kate
Jongens: Wessel Nijman, Wesley Hurrebrink, Marvin van Velzen en Gijsbert van Malsen. Coach: Dick Bontekoe
Meisjes: Lerena Rietbergen en Veerle Hamelink. Coach: Dick Bontekoe

Team België:
Heren: Brian Raman, Jeffrey v. Egdom, Sven Verdonck, Davy Van Baelen, Andy Baetens, Tony Martinez, Roger Janssen, Sven Wens. Coach: Stephan Eeckelaert
Dames: Els Verpoorten, Lynn Taeymans, Jill Desmedt, Carine Dessein. Dames coach: Dave Joacim
Jongens: Viani van den Bergh, Sven Clauwaert, Erik Meyers, Wesley Vandevoorde. Jeugd coach: Dave Kerwijn
Meisjes: Julie Denies, Tamara van der Meirsch. Jeugd coach: Dave Kerwijn

Team Luxemburg:
Heren: Weis Roland, Kieffer Joé, Burquel Tom, Da Costa Rui, Becker Tom, Docherty Peter, Lemmer Sébastien, Mayer Jim.
Dames: Klein Sonny, Beckius Carole, Hoor Sabrina, Entringer Susi

Team Duitsland
Heren: Daniel Zygla, Erik Tautfest, Marcel Hausotter, Tobias Seibert, Ricardo Pitreczko, Michael Mieslinger, Jens Ziegler, Michael Unterbuchner. Coach: Sandra Schuler.
Dames: Irina Armstrong, Stefanie Rennoch, Silke Lowe, Anne Willkomm. Coach: Steffi Lück
Jongens: Felix Wunsch, Nicolas Horn, Aaron Rahlfs, Phillip Spindler. Coach Achim Karau
Meisjes: Christina Schuler, Denise Schuler. Coach Achim Karau

Updates van vandaag
Update 14:00 uur: Uitslagen van het jongens toernooi is hier te vinden. Wessel Nijman is eerste geworden in groep A, Marvin van Velzen heeft groep B gewonnen, Gijsbert van Malsen won groep C en Wesley Hurrebrink groep D. De jongens domineren het toernooi met 44 punten.
Update 14:15 uur: 45-27 eindstand Nederland - Duitsland heren, Meisjes winnen in hun poule 7-0, 4-3, de jongens wonnen 23-5 van de Duitsers en de dames zijn nu aan zet tegen de Belgen.
Update 14:40 uur: Er was bij de wedstrijd tafel een uitslag niet goed verwerkt, Nederland staat aan kop met 186 punten en Duitsland is tweede met 140 punten. De Nederlandse dames zijn momenteel in gevecht aan de oche met de Belgen.
Update 14:50 uur: De Nederlandse dames hebben 21 punten binnengeharkt tegen de Belgen die 7 legs wisten te pakken.
Update 15:45 uur: De jongens winnen hun koppel wedstrijden met 5-2 en 6-1. De meisjes spelen 4-3 en 3-4 en de dames verliezen helaas van de Duitsers met 11-17. Anneke Kuijten weet nog wel een mooie 12-darter te gooien (100-180-180-41-finish)
Update 16:00 uur: In het heren toernooi gaat Duitsland aan kop met 11 punten en staat Nederland tweede met 104 punten, de Belgen volgen met 101. Het dames toernooi word ook door de Duitsers aangevoerd met 58 punten, hier is ook Nederland tweede met 54 punten. In het junioren toernooi domineren de jongens met 65 punten gevolgd door Belgie en Duitsland. De meisjes liggen op zilver, de Duitse meisjes hebben 38 punten en de oranje leeuwinnen 24. *Er is geen overall titel omdat Luxemburg alleen een senioren selectie heeft.
Update 16:40 uur: Alle wedstrijden tussen de Nederlandse en Belgische heren eindigden in 5-4, het is bizar close tussen Nederland en Belgie. Oranje gaat wel met 142 punten aan kop bij de heren.
Groep uitslagen: Meisjes - Jongens - Dames - Heren 1 - Heren 2
Update 17:30 uur: De jongens winnen 4-3 en 5-2 van Duitsland en zijn KAMPIOEN!
Update 17:50 uur: Greebe/Huizinga 4-5 verloren, 9-0 winst voor Noppert/ Verberk, Landman/ Kleermaker 8-1, Blom/ Tooren 5-4 gewonnen
Update 18:00 uur: De dames winnen de koppels tegen Luxemburg met tweemaal 6-1! De Meisjes verslaan België met 7-0
Groep uitslagen koppels: Jongens koppels
Update 18:40 uur: Greebe/ Huizinga verliezen 5-4, ook Noppert en Verberk verliezen 5-4 van de Belgische tandems. Landman/ Kleermaker winnen 5-4. Duitsland wint 7-0 van België bij de meisjes, Lerena Rietbergen en Veerle Hamelink wonnen eerder ook 7-0 van Belgie waardoor de meiden nu 5-2 moeten winnen van de Duitsers om kampioen te worden.
Update 19:20 uur: Lerena Rietbergen en Veerle Hamelink verliezen helaas 6-1 van Duitsland en pakken zilver. Loting voor het single knock-out junioren toernooi is hier te vinden.
Update 19:35 uur: Helaas pakken de dames ook geen goud. Duitsland pakt de volle 14 legs. De oranje leeuwinnen 12 legs. Duitsland pakt het goud

Definitieve uitslag:

Eindstand Heren Dames Jongens Meisjes Overall
Luxemburg 102 33     135
Duitsland 231 122 47 64 464
Nederland 262 118 83 51 514
Belgie 271 63 38 11 383

Foto's van vandaag:
[justified_image_grid facebook_id=191473594223506 facebook_album=1260584627312392]

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws