Aileen de Graaf en Sharon Prins overwegen deelname aan PDC WK WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Aileen de Graaf en Sharon Prins overwegen deelname aan PDC WK

Aileen de Graaf en Sharon Prins overwegen deelname aan PDC WK

Nadat afgelopen maandag het nieuws naar buiten kwam dat op het , hebben Aileen de Graaf en Sharon Prins inmiddels laten weten dat ze overwegen mee te doen aan het kwalificatietoernooi hiervoor. Zodoende is het goed mogelijk dat de nummer 3, Aileen, of de nummer 7, Sharon, van de BDO-ranglijst straks te bewonderen is in het Alexandra Palace.

Sharon reageerde als volgt op dit nieuws: ''Ik zou het geweldig vinden. Het is een mooie promotie voor vrouwendarts.'' Zij is in ieder geval niet bang om zich met de topmannen te meten. The Racing Angel zegt: ''Ik denk dat zij ons toch wel volgen. Ze zien ook dat wij een bepaald niveau hebben en met de mannen mee kunnen komen. De beste mannen gooien gemiddeld 100, wij rond de 90 en soms ook tegen de 100. Leuk dat ze ons als vrouwen nu een kans geven.'' Dit laatste werd afgelopen weekend ondersteund tijdens de BDO World Trophy. Fallon Sherrock, die het damestoernooi won, noteerde in de finale een gemiddelde van 94,22 en had zodoende een hoger gemiddelde dan finalist Michael Unterbuchner en zijn tegenstander Ross Montgomery in de halve finale.

Aileen, die bijna altijd samen reist naar toernooien met Sharon haar vriendin en tegelijkertijd rivaal, ziet een groot verschil tussen mannen- en vrouwendarten: '''De rivaliteit is minder bij de dames. Het is bij ons gezelliger, dat is misschien wel een valkuil. We zitten eerst gezellig samen aan een tafel en even later sta je tegenover elkaar.'' Ook zij droomt alvast van het staan op het podium in Alexandra Palace: ''Ik ben nog nooit in zo'n zaal geweest. Het is daar volgens mij gigantisch rumoerig. Toch zou het prachtig zijn om daar te mogen staan. Ik kan goed tegen druk.''Op de vraag wie ze dan het liefst als tegenstander zou hebben op het PDC WK reageert ze lachend: ''Van wie ik kan winnen! Een rondje verder komen is altijd leuk. Ik zou best tegen Michael van Gerwen willen spelen, dat lijkt mij geweldig ... maar er meteen afgegooid worden, wil je natuurlijk ook niet.''

Beide dames zijn in 2007 gegrepen door het dartsvirus. Aileen werd door haar man, die competitie gooit, verleid om een keer aan een wedstrijd mee te doen en wist direct van een aantal mannen te winnen. Sharon heeft in 2007 haar eerste toernooitjes gegooid en merkte dat ze goed meekwam sinds vijf jaar gaat Sharon het internationale BDO-circuit af.

Beide dames vinden het een goed initiatief van de PDC om ook dames toe te laten op hun WK. Voor zowel Aileen als Sharon is het darten vooralsnog een bijverdienste. Hun mannen hebben een vaste baan, terwijl Aileen en Sharon met darten niet meer verdienen dan een 'leuk zakcentje', aangezien het afgaan van het circuit per jaar zo'n 8000 euro kost en het winnen van een toernooi meestal maar 1000 euro oplevert. Vrouwen hebben daarnaast meestal ook minder sponsoren en dus minder geld om zich in te schrijven voor grote toernooien. Als ze dan de grote toernooien mislopen of op een toernooi er vroeg uit liggen is dit financieel een grotere domper dan bij de mannen.

Wie weet stapt Aileen de Graaf of Sharon Prins dus wel in de voetsporen van Anastasia Dobromyslova en Gayl Kin, die respectievelijk in 2009 en 2001, al meededen aan het PDC WK.

Bron: RTL nieuws

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws