BDO WK Dag 1: McGeeney wint openingsclash en Mandigers door! WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO WK Dag 1: McGeeney wint openingsclash en Mandigers door!

BDO WK Dag 1: McGeeney wint openingsclash en Mandigers door!

Het ene WK is afgelopen en het andere is alweer begonnen. De 41ste editie van Lakesideis vanmiddag afgetrapt. Het belooft weer een fantastisch toernooi te worden met prachtige wedstrijden.

We begonnen de Lakeside dit jaar de Lakeside met een clash tussen Mark McGeeney en Martin Adams. Deze wedstrijd ging al meteen tot het gaatje. McGeeney kwam op 1-0, waarna het 1-1 werd. Vervolgens werd het 2-1 voor 'Gladiator' en daarna wist Adams opnieuw terug te komen tot 2-2. De laatste set ging de hele tijd met de darts mee en moest beslist worden in een elfde en laatste leg! 'Wolfie' won de bull, maar verloor de leg en dus ook de wedstrijd! Prachtige wedstrijd om mee te openen was dat!

Vervolgens kwam de eerste Nederlander aan de oche: Willem Mandigers. Hij speelde tegen de Welshman Nick Kenny. Mandigers wist redelijk gemakkelijk te winnen met 3-0 in sets.

De derde wedstrijd was de eerste dameswedstrijd van de Lakeside dit jaar. Lisa Ashton nam het op tegen Rhian Griffiths, die de eerste twee legs van de wedstrijd pakte omdat de Engelse maar liefst negen pijlen op de dubbel miste. Vervolgens pakte Ashton de volgende zes legs, omdat ze geen dubbel meer miste!

De laatste wedstrijd van de middagsessie was een voorronde wedstrijd tussen Gary Robson, die dit jaar voor de 16e keer meedoet aan Lakeside, en Pengiran Mohamed. Mohamed wist slechts een leg te pakken. Robson wist dus gemakkelijk te winnen met 3-0 in sets!



Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

BDO WK Dag 1: McGeeney wint openingsclash en Mandigers door!

Mark McGeeney (86,19) 3 - 2 Martin Adams (82,08)

3-0, 1-3, 3-0, 0-3, 6-5

McGeeney had de bull gewonnen en mocht de Lakeside aftrappen! Via een 59-finish weet 'Gladiator' zijn eigen leg meteen te houden. Doordat Adams zijn eigen leg niet wist te houden, profiteerde McGeeney en pakte de leg af. McGeeney weet van drie missers van Adams te profiteren en weet via een 60-finish de eerste set te houden.

De tweede set mocht 'Wolfie' beginnen, maar wist de eerste leg niet te houden. Via tops wist de 45-jarige Engelsman de break te pakken. De tweede leg was de eerste goede scorende leg van Adams en wist via dubbel 20 de break terug te pakken na een uitbundige uitbarsting van het publiek! Via dubbel 8 wist Adams zijn eigen leg te houden, mede dankzij twee missers van McGeeney. Doordat Adams dubbel 16 wist te gooien, kwam hij op 1-1 in sets.

De derde set mocht opnieuw begonnen worden door Mark McGeeney en wist zijn eigen leg te houden via dubbel 4. Door een 103-finish van McGeeney weet hij de break te pakken en op 2-0 in de derde set te komen. De derde set werd al afgesloten via dubbel 18 met maar liefst 3-0 voor McGeeney.

De vierde set mocht de 61-jarige 'Wolfie' beginnen en doordat McGeeney de dubbel niet wiste te gooien, kon Adams nog goed wegkomen en de leg houden via dubbel 2. De tweede leg was weer een goede leg van Adams en via een 65-finish op tops wist hij een break te plaatsen en kwam dus op 2-0. Doordat Martin Adams de laatste van zijn drie darts in de dubbel 20 gooide en de set pakte, is het nu helemaal weer gelijk!

De vijfde en laatste set van de wedstrijd is de set van Mark McGeeney. Via dubbel 18 ging de eerste leg met de darts mee. Via dubbel 16 wist ook Adams zijn eigen leg te houden en kwam dus op 1-1 in de laatste set. Doordat Adams via een 86-finish een break pakt en op een leg van de winst komt, is McGeeney erg onder druk gezet. Maar de vierde leg was weer een slechtere leg van beide heren en McGeeney had alle tijd om tops te gooien. En dat deed hij dan ook meteen met zijn eerste dart. Nadat Nick Rolls zijn woordje had gedaan dat er nu gewonnen moet worden met twee legs verschil, gingen beide heren weer veder. Via dubbel 17 wist McGeeney zijn eigen leg te houden en kwam op 3-2. Doordat Mark McGeeney dubbel 13 miste, voor een 81-finish, voor de wedstrijd wist Adams de leg alsnog te houden via dubbel 8 en zo kwam hij op 3-3. De zevend leg ging ook met darts mee waardoor 'Gladiator' op 4-3 kwam via een 56-finish. Doordat Adams een prachtige 97 wist uit te gooien, wist hij zichzelf in leven te houden. McGeeney wist de negende leg weer te houden en kwam opnieuw op voorsprong, 5-4. Maximaal nog twee legs in petto in deze wedstrijd! Martin Adams wist 76 uit te gooien via tops en wist de elfde en beslissende leg eruit te slepen! De laatste leg was niet wat Adams ervan verwacht had, terwijl hij de bull voorafgaand de leg wel won. McGeeney wist via tops de winst te pakken. De 17e tiebreak van de geschiedenis van de Lakeside werd dus gewonnen door Mark McGeeney.

Willem Mandigers (89,58) 3 - 0 Nick Kenny (83,37)

3-1, 3-2, 3-2

Mandigers had de bull-up gewonnen, voorafgaand de wedstrijd. Via een 14-darter wist Mandigers zijn eigen leg direct te houden. Via een 62-finish wist Willem Mandigers ook meteen een break te plaatsen en kwam daarmee al op 2-0 in de eerste set. Mandigers miste een 110-finish op dubbel 16, waardoor Kenny terug kon breaken en deed dat via dubbel 4. Kenny wist dubbel 16 te missen voor een 112-finish, waardoor de Nederlander terug kwam om opnieuw te breaken en de set te pakken. Mandigers pakte die break en de eerste set via dubbel 8.

De tweede set mocht de Welshman beginnen en wist de eerste leg te houden via dubbel 10, mede dankzij missers op de dubbel van de Nederlander. Mede dankzij een 180'er van Willem Mandigers wist ook hij de leg met de darts mee te gooien. Doordat Kenny de score van 170 op tops zette en daarna met een pijltje uitgooide, wist hij de voorsprong in de set opnieuw te pakken. Ook de vierde leg ging met de darts mee. Via dubbel 10 wist Mandigers op 2-2 te komen. De laatste leg was de leg van Nick Kenny, maar wist de leg wel in te leveren. Mandigers gooide 90 uit voor de set en kwam dus op 2-0.

De derde set mocht Mandigers beginnen en wist via een 82-finish op tops zijn eigen leg te houden. Mede dankzij twee missers op 'The Mensur' van Mandigers wist Kenny ook zijn eigen leg te houden via een 56-finish. Via dubbel 20 wist de Nederlander de derde leg op het bord te zetten en hoeft dus nog maar slechts een leg voor de volgende ronde! Via dubbel 4 wist de Welshman de wedstrijd nog even te verlengen en kwam op 2-2. Willem Mandigers wist de 143-finish niet in drie pijlen uit te krijgen, maar de vierde pijl ging in de dubbel 8 voor de wedstrijd, waarmee de Nederlander een ronde verder is!


Lisa Ashton (77,76) 2 - 0 Rhian Griffiths (67,11)

3-2, 3-0

De eerste wedstrijd van het damestoernooi tussen Ashton en Griffiths mocht Griffiths beginnen, omdat zij de bull gewonnen had. Via dubbel 16 ging de eerste leg met de darts mee en kwam Griffiths op 1-0 in de eerste set. De tweede leg ging ook naar de vrouw uit Wales, omdat Ashton een aantal dubbels miste. Griffiths gooide de eerste 180'er van de wedstrijd, maar Ashton gooide 82 uit voor de 'break back'! De vierde leg ging weer met de darts mee en via een 56-finish maakte de Engelse 2-2 in de set. Met een prachtige 'wegzetbeurt' van Ashton, wist ze 65 uit te gooien via dubbel 16 en de set daarmee te pakken.

De tweede set was de set van Lisa Ashton en ze won de eerste leg via een 41-finish op dubbel 16. Ook de tweede leg ging naar de Engelse, via een 80-finish op tops. Ze is dus nog maar een leg verwijderd van de winst! De derde leg ging met de darts mee en dat betekende dat Ashton de wedstrijd wist te winnen met een 101-finish. Ze miste de eerste negen pijlen op de dubbel, maar miste er daarna geen een meer!


Pengiran Mohamed (70,35) 0 - 3 Gary Robson (84,72) (v)

1-3, 0-3, 0-3

De laatste wedstrijd van de middagsessie mocht begonnen worden door de Engelsman. Via dubbel 20 ging de eerste leg met de darts mee en kwam Robson op 1-0. Ook de tweede leg ging naar de kant van de Engelsman via een 80-finish op dubbel 5. Mohamed brak direct terug via een 60-finish op tops. Dankzij een mooie 136 (60, 60, dubbel 8) beurt wist Robson via tops de eerste set te pakken.

De tweede set is van de man uit Brunei. Via een geweldige 118-finish van 'Big Robbo' wist hij de man uit Brunei direct te breaken in de eerste leg. Wederom wist Robson de leg uit te gooien via dubbel 19, voorafgaand tweemaal tripple 20 voor een prachtige 158-finish. De derde leg wist Gary Robson ook te pakken via een 15-darter op dubbel 8, waarmee hij de tweede set pakte.

De derde set was de set van 'Big Robbo' en pakte de eerste leg alweer via een 45-finish. Het lijkt wel dat het op de automatische piloot gaat bij de Engelsman. Mohamed miste een 152-finish in de tweede leg op dubbel 16, waarna Robson dubbel 2 vond en nog maar een leg nodig had voor de winst. De derde leg ging ook naar Gary Robson via de dubbel 8, waarmee hij zich plaatste voor de eerste ronde morgen tegen zijn vriend Glen Durrant.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws