BDO World Darts Trophy historie: De Graaf en De Graaf in de finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO World Darts Trophy historie: De Graaf en De Graaf in de finale

BDO World Darts Trophy historie: De Graaf en De Graaf in de finale

Over enkele dagen gaat de BDO World Trophy weer van start. In dit artikel blikken we terug op de Nederlanders die de finale wisten te halen zoals dat het geval was in 2017 en 2015.

2017: Aileen de Graaf 6-2 Anastasia Dobromyslova
Vorig jaar, in 2017, bereikte Aileen de Graaf de finale van het damestoernooi van de BDO World Trophy. Ze versloeg Lindsey Ashton (4-1) , Rhian Griffiths (4-1) en Anca Zijlstra (5-2) en trof in de finale Anastasia Dobromyslova. In die finale kwam de Nederlander geen moment in de problemen. Ze kwam op een 5-0 voorsprong en had zelfs enkele matchdarts voor een whitewash. Dat lukte niet. Enkele legs later was het wel zover. Via D11 pakte de Nederlandse de titel.

2015: Geert de Vos 10-9 Jeffrey de Graaf
In 2015 was Jeffrey de Graaf de eerste Nederlander die een finale speelde op de BDO World Trophy. De Graaf begon zijn toernooi met een klinkende 6-0-zege op Eddy Sims en versloeg vervolgens ook Martin Phillips (7-6), Stefaan Deprez (8-5) en Jeff Smith (9-7). In de finale was de Belg Geert de Vos de tegenstander. De Nederlander stond gedurende de hele wedstrijd niet op achterstand. De Graaf kwam op een 3-0 voorsprong en gaf dat niet weg. Na een tussenstand van 8-4 kwam De Vos echter terug. Vier legs later stond het weer gelijk. De Graaf kwam daarna weer op voorsprong en miste één matchdart voor de zege. De Vos pakte de leg en een beslissende leg was nodig. Die leg werd via een knappe 106-finish gewonnen door De Vos.

De BDO World Darts Trophy zal van 30 mei tot en met 3 juni gehouden worden in Preston en zal live te volgen zijn via een livestream op internet. Zodra deze bekend is volgt deze op Dartfreakz.nl.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws