World Trophy: Beide Belgen, De Graaf en Sparky door. Aileen verliest WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

World Trophy: Beide Belgen, De Graaf en Sparky door. Aileen verliest

World Trophy: Beide Belgen, De Graaf en Sparky door. Aileen verliest

Vorig jaar waren Anastasia Dobromyslova en James Wilson de kampioenen van de BDO World Darts Trophy. Dobromyslova nam het vanavond op tegen Griffiths en heeft nog kans haar titel te prolongeren. Bij de heren is dat niet meer mogelijk, Wilson komt tegenwoordig bij de buurman de PDC in actie. De runner-up van 2014 Montgomery werd gisteren 'enigszins' verrassend uitgeschakeld door Canadees Jeff Smith, dat artikel kunt u vinden. Deze Smith kwam tijdens de Lakeside als debutant overigens tot de laatste vier. Ook vanavond was Smith indrukwekkend en plaatste zich voor de kwartfinales.

Beste Nederlander vorig jaar was Jeffrey de Graaf die met 10-8 van de latere winnaar Wilson verloor in de kwartfinale. Bij de dames kwamen vorig jaar Aileen de Graaf en Sharon Prins het verst. Beide verloren bij de laatste acht, de kersverse moeder Prins geniet thuis van haar zoon. Aileen de Graaf moest vandaag Fallon Sherrock verslaan om haar resultaat van 2014 te verbeteren maar ging ten onder waardoor er geen Nederlandse dame meer in de strijd is.

Het toernooi is live te volgen via de betaalde www.bdolive.tv stream en op het TV kanaal van British Eurosport. Met wat speurwerk op het internet zijn er ook gratis streams te vinden voor de liefhebbers. Je moet wel geduld hebben om de vele reclame bannertjes van je beeld te krijgen. Wij kwamen bijvoorbeeld tijdens het googlen deze stream tegen.

Het toernooi gaat vandaag om 17:30 u Nederlandse tijd verder in Manchester.

De Belgen Geert de Vos en Stefaan Deprez doen zeer goede zaken op de World Darts Trophy. Vandaag wisten ze zich beiden te plaatsen voor de kwartfinale. De Vos was met 7-0 te sterk voor Jim Widmayer, de Amerikaan die eerder nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Martin Adams. Deprez wist met 7-4 te winnen van Jamie Hughes voor een plek bij de laatste 8.

Scott Mitchell ging verrassend met 2-7 onderuit tegen Wayne Warren waarmee naast Martin Adams ook de huidige BDO Lakeside kampioen is uitgeschakeld op de World Darts Trophy.

Canadees Jeff Smith maakte wederom indruk met onder andere een 128, 104, 123 en een 114 finish voor de overwinning was Smith ijzersterk. De jonge Engelsman Sam Hewson kreeg slechts 3 legs van de Canadees die met 3-7 won.

De Noord-Hollander de Graaf laat zijn talent spreken en loopt relatief makkelijk weg bij Phillips. Net voor de pauze staat Jeffrey de Graaf 102.15 te gooien en staat hij 4-2 voor tegen de ervaren Martin Phillips uit Wales. Phillips wet echter zeer sterk te finishen waardoor de Nederlander in de problemen komt. Met de scoreborden op 6-6 mag Phillips beginnen. De man uit Wales laat een paar steekjes vallen waarna de Graaf kan profiteren, om de wedstrijd te beslissen laten beide spelers een paar beurten liggen waarna de Graaf de overwinning pakt.

Engelsman Mark McGeeney schreef bijna geschiedenis door 8 perfecte darts te gooien, dubbel 12 ging er niet in waardoor de 9-darter uit bleef. Met een 10-darter kwam McGeeney wel 2-1 voor. Big Robbo Robson kwam te kort tegen McGeeney in vorm die met 7-3 een plek bij de laatste acht veroverden.

Fitton komt 4-1 voor waarna Harms 3 legs op rij weet te winnen, the Dazzler komt nog op 6-5 waarna hij twee wedstrijdpijlen mist op D6. Sparky kan profiteren en weet met een 7-6 overwinning een plek bij de laatste acht te pakken.

Bij de dames wist Aileen de Graaf vandaag niet te winnen van Fallon Sherrock. De Hollandse kwam nog wel terug van een 1-3 achterstand maar zag de winst alsnog naar Sherrock gaan. The Dark Destroyer Hedman versloeg Rachel Brooks met 3-5 en Anastasia Dobromyslova had het zwaar tegen een strek spelende Rhian Griffiths. De kampioene van vorig jaar Dobromyslova won met 5-3. De wereldkampioene Lisa Ashton laat met een gemiddelde van bijna 90, twee 180-scores en onder andere een 98 finish zien dat ze de wereldkampioen is. Met een whitewash verslaat Ashton Zoe Jones met 5-0.

Heren laatste 16 best of 13 legs
Geert de Vos
v Jim Widmayer 7-0
Stefaan Deprez v Jamie Hughes 7-4
Scott Mitchell v Wayne Warren 2-7
Sam Hewson v Jeff Smith 3-7
Jeffrey de Graaf v Martin Phillips 7-6
Mark McGeeney v Gary Robson 7-3
Darryl Fitton v Wesley Harms 6-7
Pip Blackwell v Glen Durrant 4-7

Dames kwartfinales best of 9 legs
Rachel Brooks v Deta Hedman 3-5
Aileen de Graaf v Fallon Sherrock 3-5
Anastasia Dobromyslova v Rhian Griffiths 5-3
Lisa Ashton v Zoe Jones 5-0

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws